Dítě, které jsem neměla

Dítě, které jsem neměla https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513167/bmid_dite-ktere-jsem-nemela-BFM-513167.jpg 4 31 9

Je teplý letní podvečer, když u Mii někdo nečekaně zazvoní. Jakmile na verandě uvidí stát dospívající dívku, okamžitě ví, kdo to je, přestože ji roky neviděla. Její dcera Daisy. Daisy, které se před sedmnácti lety vzdala s vědomím, že jí nemůže dát život, jaký by si zasloužila. Suzanne naopak byla dokonalou adoptivní matkou: vyrovnanou a plnou lásky k dítěti, o němž vždy snila. A především Mie slíbila, že zůstanou v kontaktu, aby Daisyino pouto s biologickou matkou nikdy nezmizelo. Ale jak roky plynuly, Mia se odstěhovala a návštěv ubývalo. Mia jako by téměř dospělou Daisy už ani neznala. Jenže najednou je tady, reálnější než kdy předtím, má strašné tajemství a věří, že jediný, kdo jí může pomoct, je Mia. Ta má ale ve skříni vlastní kostlivce – takové, jež se bojí komukoliv odhalit. A zatímco se Suzanne zoufale snaží získat své dítě zpět, Mia bojuje se svou minulostí. Dokážou však dívce, jíž obě nazývají dcerou, pomoct dřív, než bude pozdě?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Child I Never Had , 2022


více info...

Přidat komentář

kika 13
08.01.2024 5 z 5

Můžeme mít více lidí,kteří nás miluji a i my můžeme milovat .....více lidiček o tom je tato knížka.O lásce a touze nezranit ....a přesto ...trošku lásky aby zbylo i na Vás.

L.Helena
10.12.2023 3 z 5

Nevšední téma, které upoutá především čtenářky. Už to tady zaznělo v předešlých komentářích, obzvláště první půlka knihy hodně rozvleklá, nemohla jsem se pořádně začíst. Druhá půlka už víc čtivá, naplněná dějovými událostmi.


alnahu
10.09.2023 3 z 5

Příběh na zajímavé téma,jako je adopce.
V této knize vypráví adoptivní i biologická matka své pocity.
Je to takové velké rodinné tajemství-které nemělo být nikdy prozrazeno.
Za mě trošku zdlouhavé a přehnané.

Renatecka
18.08.2023 3 z 5

(+ SPOILER) Malinko zdlouhavé, to bezpochyby. Nicméně na ten konec mi Daisy tak lezla krkem, jako kdyby byla středobod vesmíru a všechno muselo frčet jen kolem ní. Mimochodem když to byl takový happyend, tak jsem zvědavá, jak by jí malá Sophie za své kulhání na celý život v pozdějším věku poděkovala.

Danago
30.07.2023 5 z 5

Velice zajímá kniha na téma adopce. Je velmi zajímavě pojatá, tím že se v ději postupně vracíme zpátky do minulosti a to přesně chronologicky zpátky. Napřed mě to trochu mátlo, ale mělo to něco do sebe.
Téma je velmi silné, smutné a opravdu je zde popisována vel i složitá situace, která se vyvíjí dlouhé roky. Určitým způsobem je všem těžko na duši.
Adopce je asi často složitá a bolestná a to jak je pojatá v této knize spolu se všemi okolnostmi je srdce drásají dlouhodobá situace.
Kniha mě velmi zasáhla.

DK197
25.07.2023 4 z 5

KNIHA: Silné téma adopce zpracované z pohledu dotyčného dítěte i obou matek - biologické a adoptivní. Zajímavý náhled do jejich uvažování a pocitů. Příběh sám pak sebou nese v zápletkách i několik překvapivých momentů. Za mě rozhodně zdařilé a sympatické čtení.

Damaj
12.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Krásná, i když místy velmi smutná knížka vyprávěna z pohledu adoptivní matky i biologické matky, které zůstala v kontaktu se svou, dnes již témeř osmnáctiletou dcerou. I když Mia i Suzanne často stojí proti sobě, mají společný cíl: zajistit, aby byla Daisy v pořádku. Obě mají svůj pohled na věc, chovají se jinak, chtějí něco jiného pro Daisy. Pravdu mají obě, i když Mia mně byla blíž, chápala jsem obě matky.
Jen to velké rodinné tajemství, které se nikdo neměl dozvědět, mě zklamalo. Proč to Mia tak dlouho tajila, až se vše vyhrotilo? A tajemství Suzanniny matky mně přišlo trochu moc, jako by do příběhu nezapadlo, nemuselo tam být.
Ale emoce obou matek byly v knize vykresleny bravurně, opravdu se do nich čtenář mohl vžít a soucítit jak s Mio, tak se Suzanne, ale i s Daisy.

Markéta948
03.06.2023 2 z 5

(SPOILER) Čtu třetí knihu od této autorky. Má zajímavé názory na danou situaci. Vadí mi, že vše vede do extrému. Jedna dcera zmrzačí druhou dceru a hlavní postavě (matce) to "nevadí".... Na začátku adoptovana dcera nenávidí "nebiologickou" matku a ke konci už jsou najednou kamarádky..... Je tam toho víc. Až moc přehnaně vymyšlené... Přitom téma zajímavé.

mysterygirl
21.05.2023 4 z 5

Ze začátku se to na mě docela dost táhlo,nic moc se nedělo, ale od půlky to bylo fajn čtení.I slza ukapla

Autorovy další knížky

Kate Hewitt
americká
2021  88%Není to moje dcera
2009  68%Romance v Miláně
2022  83%Za olivovým hájem
2016  80%Podle řeckých pravidel / Šejkova zajatkyně
2023  70%Dítě, které jsem neměla

Kniha Dítě, které jsem neměla je v

Právě čtených2x
Přečtených32x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce65x
Chystám se číst49x
Chci si koupit19x