Přineste mi hlavu poslíčka Willyho!

Přineste mi hlavu poslíčka Willyho! https://www.databazeknih.cz/img/books/62_/62888/bmid_dilbert-prineste-mi-hlavu-poslicka--R8J-62888.jpg 4 43 9

Dilbert série

< 2. díl >

Dilbert je nejcitovanější, nejxeroxovanější a nejfaxovanější komiksový strip posledních dvaceti let. Pro ty, kteří celou tu dobu žili ve sklenici od majonézy: Dilbert je druh smolařského inženýra, který lze nejlépe pozorovat v kancelářských krychlích. Jeho jediný přítel, obrýlený pes Dogbert, má v plánu ovládnout planetu a z lidí udělat své otroky. Dilbertův komiks je určen každému, kdo mívá pocit, že ho obklopují samí idioti. Rozhlédněte se kolem sebe a hned zjistíte, že je právě pro vás.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Bring Me the Head of Willy the Mailboy! , 1995


více info...

Přidat komentář

pistikpistik
06.08.2023 5 z 5

Druhá časť stripov, stále to nie je graficky dokonalé ako časti neskôr, ale už sa to statočne profiluje. Prekvapuje ma vysoký podiel dinosaura, a absencia ostatných klasický postáv. Najčastejšie je tu klasika Dilbert a Dogbert.
"Píšem dopis tomu čmuchalovi prezidenta Busha. - Nemyslíš snáď... - Millie, ich kokršpanjela. Koho si myslel ty?"
A už vtedy Dogbert chcel zotročiť svet. "Nechápem, že psy celé hodiny vydržia len tak sedieť a na nič nemyslieť."

Knihotyna
17.01.2023 4 z 5

2. díl mně osobně přišel vtipnější a trefnější :). Ale jde také o to, podívat se, kdy v originále daná díla vyšla :).


KillHurt
31.08.2019 2 z 5

Nějak mi to nepřišlo vtipné. Nevím možná je to tím, že moje drahá maminka je odjakživa účetní v korporacích a vše beru jako normu. Možná mě to jen nebavilo. Fakt nevím.

Tomas@S
23.02.2019 5 z 5

Dilbert je prostě skvělý komiks. Nemůžu hodnotit jinak než maximálně. Tady mě potěšilo navíc i pár narážek překladatele na české prostředí, viz např. mozek Jiřího Paroubka. Taky se mi líbilo úvodní slovo od Adamse, že je vegetarián protože nechce jíst nic co má obličej :-)

Disease
08.10.2018 4 z 5

Některé stripy super, některé slabší, ale to by asi šlo napsat ke kterékoli knize s Dilbertem.

Highlander
20.08.2017 3 z 5

Tohle je přesně ta kniha, kterou bych si sám od sebe nikdy nekoupil. Nikdy.
Až na to, že jsem si ji koupil. :) Respektive já jsem hodně vybíravý na knihy, takže hodně jich u mě 'neprojde' už jen kvůli mému divnému pocitu, který mi říká: "Tuhle knihu si nekupuj!"
Proto si sem tam koupím časopis Pevnost, když k němu dávají knihu - abych poslal ten hlas do háje.
Člověk z toho chytřejší není - ale rozhodně získá nějaký čas života navíc, protože se něco nasměje. :)
Neříkám, že je to kdovíjak natřískané humorem, jsou tam slabší i lepší vtipy, ale rozhodně to neublíží. :)
A Dogbert je prostě borec. :)

Yokolobuna
11.08.2017 3 z 5

Šlo o mé vůbec první setkání s Dilbertem a odcházím z něj lehce zklamaný. Hlavně ze začátku u mne tahle sbírka nenašla úrodnou půdu. To se sice do jisté míry zlepšilo s řadou povedených stripů v zejména kolem poloviny knihy, ale ani tak nemohu říct, že by šlo o vyložený skvost. Nepřijde mi, že bych hodně materiálu nepochopil, spíš mi přišel slabý... jak provedením tak pointou. Kdyby se mi ale do rukou dostal nějaký další soubor, dám dvojici Dilbert/Dogbert rád druhou šanci.

Claudius
27.07.2017 2 z 5

Asi bych pro správné pochopení této knihy měl být osamělý třicátník věnující se nudné práci a všeobecné depresi. Protože humor této knihy mě až na výjimky nijak neoslovil. Bohužel, toto zřejmě nebyly stripy určené pro mě.

Kapis
06.05.2014 5 z 5

Opět výborné, už to pro mně nebyl tak extatický přetlakový šok a jde vidět, že se Adams ještě hledal, já jsem se opět velmi dobře pobavil. Toto je ten styl humoru, který mi dokonale sedí, asi jako prdel na hrnec:-)