Pekelné léto

Pekelné léto https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495238/bmid_pekelne-leto-nQG-495238.jpg 4 39 13

Detektiv Martin Juncker série

< 2. díl >

Je léto a příšerné vedro. Juncker i po smrti otce zůstává v Sandstedu a nedaří se mu nejlépe. V parku je nalezeno tělo místního advokáta a Juncker se pustí do vyšetřování. Ukáže se nejen, že mrtvého znal, ale dozví se i více o svém otci. Jeho žena Charlotte, investigativní novinářka, dostane anonymní tip, který naznačuje, že teroristickému útoku v Kodani, který zničil vánoční pohodu v Dánsku před půl rokem, se dalo zabránit. Charlotte zavětří dobrý příběh, obrátí se tedy na svého muže, který případ vyšetřoval. Juncker ví, co se tenkrát stalo, ale nechce ženě pomoci, protože má pocit, že by je to oba mohlo ohrozit. Nakonec novinářce začne s případem pomáhat Signe, Junckerova bývalá parťačka, která se vyšetřování také zúčastnila, ale na rozdíl od Junckera má pocit, že je potřeba pravdu odkrýt. Obě ženy začnou pátrat a dostanou se do dramatických situací. Pekelné léto volně navazuje na první případ série o Martinu Junckersenovi a Signe Kristiansenové Tuhá zima.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Satans sommer , 2020


více info...

Přidat komentář

tomas0851
02.04.2024 4 z 5

Zajímavé, i když vláčnější uzavření příběhu.
Druhý díl Pekelné léto uzavírá vyšetřování prvního dílu Tuhá zima stran odpovědnosti tajných služeb za bombový vánoční útok.
Opět se setkáváme s Martinem Junckerem, Signe a Charlotte.
Martin vyšetřuje vraždu bývalého společníka jeho otce z právnické firmy. Martinova žena Charlotte , investigativní novinářka, je vtažena do zjišťování, proč tajné služby nereagovali na informace o útoku a muselo zemřít 19 nevinných lidí .Nakonec spojí se Signe, neboť té svědomí nedovolí toto pustit z hlavy.
Opět srozumitelně, zajímavě a poutavě napsáno. Bohužel je tempo méně svižné (ale ne pomalé, jak u ostatních severských krimi), proto hvězdička dolů.
I tak stojí kniha za přečtení, protože je opět vyšetřování doplněno o lidské osudy hlavních postav a popis nálady ve společnosti.
Konec je docela překvapující, protože je lehké mít dvě tváře.

bozena3656
19.12.2023 4 z 5

Pekelné léto je hodně provázané s Tuhou zimou, je to i není pokračování. Zase se to suprově četlo a dá se říct, že tentokrát už to bylo méné realistické. Ale konspirační teorie pěkná.


soukroma
06.07.2023 3 z 5

(SPOILER) Něco je shnilého ve státě dánském, to zřejmě platí už od Hamleta. Aspoň tak nám líčí bezútěšnou současnost prohnilého státního zřízení a bezpečnostních struktur reportérka a novinář, a žádný pohádkář. Rozložená vojenská zpravodajská služba, která sice dostala tip ohledně chystaného teroristického útoku v Kodani, protože však sekční šéf se celé vánoce válel zfetovaný v obskurním sexklubu, nedostala se tahle informace dál a zařvalo zbytečně 19 lidí. A následuje drsné a krvavé zastírání skutečnosti, kryté navíc policií...
Vyšetřovatelé tomu chtějí přijít na kloub, ale vzhledem ke své historii zatajování a zdržování informací, zatajování a falšování důkazů v běžících vyšetřováních, a když má jeden navíc na krku nejen alkoholismus, ale i otcovraždu, je jejich působení poněkud scestné a odpudivé, opět veskrze nedůvěryhodné.
A autoři nezapomněli samozřejmě ani na "otřepané téma" pedofilie...
Čtivé ano, ale obsah děs a běs.

Parwana
09.02.2023 4 z 5

Hodně dobrá detektivka/thriller, četlo se to jako po másle. Nemůžu se dočkat dalších dílů.

FilipHaring
05.02.2023 4 z 5

Vmestnat 2 príbehy do jednej knihy to chce fakt guráž. Myslím že sa to celkom podarilo a kniha bola napinava. Ocenujem ale ze sa oba pribehy neskoncili happy endom.

Zuzulinka
28.01.2023 5 z 5

Kniha se mi líbila! Stejně jako první díl!

Obelix15
13.11.2022 3 z 5

Po prvním, velmi čtivém, dílu jsem se na druhý díl velice těšil. Opět jsme se dočkali prima oddechovky, která však na můj vkus byla o dost horší než první díl série. Ze sympatických postav z prvního dílu se v tom druhém staly pěkné megery, a naopak. Kniha nám nabízí dva případy, ale pouze jeden je vyšetřován nad očekávání. Druhý se prakticky vyřešil sám bez nějakého důkladného prošetření či bez výrazného přičinění. Za mě trochu škoda. Určitě ale sérii zůstanu věrný a uvidíme, co přinese třetí díl.

BlaV.
05.11.2022 5 z 5

Přečtena stejně rychle jako první díl. Nedalo se odtrhnout.

Hakate
05.11.2022 4 z 5

2. Díl
Přinese opět plno vražd. Martin řeší případ mrtvého advokáta a Signe nedá spát případ z minulého dílu.
Velmi povedené pokračování 1. dílu.
Napínavé, čtivé, akční, velmi dobrá detektivka.
Těším se na další pokračování.

vera4669
21.10.2022 4 z 5

Druhý díl a zase příjemné napínavé čtení.. Juncker mě baví, o tom není pochyb.. I Signe. Snad budou jako dvojka spolu v dalších případech na které se těším už teď :))

astra3
15.10.2022 5 z 5

Jedna kniha - dva případy. Napínavé čtení. Doporučuji.

AlenaF
15.09.2022 4 z 5

Celkem dobrá detektivka. Další díl si nenechám ujít.

zazvorka
06.09.2022 5 z 5

Váhala jsem mezi 4 a 5. Moc mi nesedí Signe - ani Charlotta. A vlastně ani ta část zápletky vztahující se k minulému dílu. Přesto musím říct, že se mi knížka dobře četla. A ráda si přečtu další díly, budou-li.

Autoři knihy

Kim Faber
dánská, 1955
Janni Pedersen
dánská, 1968