Deník letušky

Deník letušky https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494835/bmid_denik-letusky-HGn-494835.jpg 4 24 7

Tahle kniha není jen o vtipných historkách z paluby a ze života dubajské letušky. To, o co se s vámi chci podělit, ještě napsáno nikdy nebylo. Prozradím vám totiž, co letušky dělají, když se pasažéři nedívají. O čem mají zakázáno si na palubě povídat a jaké je probouzet se pokaždé v jiné posteli. O sexuálním harašení a poslušnosti. Povím vám o extrémních situacích, kdy jde o život, a o tom, jaké je pracovat v atmosféře strachu pro jedny z největších aerolinek na světě. Dám vám tipy, jak uspět u pohovoru. Dozvíte se, co je na tréninku na dubajskou letušku zábavné a co je naopak noční můra. Jaké je pracovat s nejrůznějšími národnostmi a kteří jsou ti nejhorší pasažéři. Od cestování do těch nejlepších destinací až po psychické obtíže, chuť to vzdát a to, jak se létá v době covidu.... celý text

Přidat komentář

cleopatra11
04.01.2024 3 z 5

Kdysi jsem se zařekla, že další knihu, co napíše letuška, už si nekoupím a číst nebudu...
Zase jsem neodolala. Musím ale říct, že ze všech těchto knih je tato asi nejlepší. Dozvěděla jsem se nejvíc informací o tom, jak to na "druhé straně" opravdu chodí.

DivkaNaKosteti
03.01.2024 5 z 5

Hezká knížka, kterou by si měl určitě přečíst každý, koho láká práce letušky. Za mě by klidně šlo vynechat některé pasáže o trávení, ale jinak super. Když jsem dočetla, bylo mi to až líto a doufám, že se brzy dostanu pokračování!


Maki21
31.05.2023 5 z 5

Moc ráda čtu tento typ knížek. Autorka vtipně komentuje jaké je to pracovat pro největší leteckou společnost na světe a že není vše zlato co se třpytí. Kapitoly jsou hezky rozděleny a jsou zde také popisovány destinace které měla možnost navštívit během svého povolání. Nejvíce se mi však líbilo popis jednotlivých situací které se mohou odehrát během letu, a jak se chovají různé národnosti. Až autorka vydá pokračování ráda si ho přečtu.

Dajen2sell
26.04.2023 odpad!

Bohužel jsem četla už ty předchozí knihy od jiných autorek a ty byly přínosnější, tady bych ohodnotila 3/4 knihy za zbytečné a nezajímavé. Vadilo mi přeskakování od jedné věci k druhé, nadpis a k tomu povídání na dva odstavce, autorka neustále upozorňuje na druhý díl, který si myslím, že ani nevyjde. Za mne doporučuji sáhnou po jiných.

tonysojka
23.04.2023 3 z 5

"... Neustále si hlídat záda.A pusu...."

Celkem zajímavé vyprávění o tom co obnáší práce letušky (letušáka), výcviku, vztazích v posádkách, nekonečné únavě,hladu a nevyspání.
Zábavné příhody se střídají s nechutnými, svědčícími o nevychovanosti a nekultivanosti jedinců ze všech národů.
O předletových i poletových brífinzích,přetvářce a psaní hodnocení na své kolegy.
Jen by mě ještě zajímalo,zda všechny tyto nepříjemnosti vynahradí výše platu a těch pár volných chvil v různých světových destinacích.

Rapeh
14.03.2023 3 z 5

Kniha popisuje obě strany práce letušky. Není to autobiografie, ale zajímavé vyprávění. Něco na způsob můj milí deníčku.

Misa.K1
28.09.2022 4 z 5

Knížek od letušek jsem četla víc (prostě mě baví, asi proto, že by to nebyla práce pro mě, ale tím víc mě baví o tom číst) a musím říct, že zatím v žádné nebylo tak podrobně popsáno, jaký je nátlak ze strany aerolinek, supervizorů, purserů... Ten nátlak, že všechno musí být dokonalé.
Dočtete se víc o práci letušky a míň o samotných destinacích, což mě bavilo.
Na čtení jsem se těšila a dávkovala si ho postupně. :-)
Doufám, že vyjde zmiňovaný druhý díl. :)

Autorovy další knížky

Marika Mikušová
česká, 1989
2021  78%Deník letušky
2023  76%Deník letušky 2

Kniha Deník letušky je v

Právě čtených3x
Přečtených27x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce5x
Chystám se číst24x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x