Deník jedné páťačky

Deník jedné páťačky https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521473/bmid_denik-jedne-patacky-3pe-521473.jpg 4 5 5

Mimořádně vtipný deník jedné páťačky o velkých starostech s kamarádstvím a životem vůbec. Penny se těšila do páté třídy, ale najednou nechápe, proč se její nejlepší kamarádka tak změnila. To už s ní nebude kamarádit? A proč se máma s tátou chovají divně, mají snad nějaké tajemství? Možná je načase sebrat všechnu odvahu a postavit se věcem čelem! Jak to ale Penny zvládne? Zábavné čtení s mnoha komiksovými ilustracemi pro všechny kluky a holky!... celý text

Literatura světová Humor Pro děti a mládež
Vydáno: , Bambook
Originální název:

Penny Draws A Best Friend , 2023


více info...

Přidat komentář

Dasa789
28.04.2024 5 z 5

Moc pěkná kniha. Sonda do dětské duše. Kvalitní překlad. Mohu doporučit!

ladyfromskye
02.03.2024 4 z 5

Mám ráda knížky pro děti, které upozorňují na různé životní problémy a na to, že někteří z nás jsou trochu jiní než my, ale že to není nic, pro co bychom se jich měli stranit. Čeští autoři se bohužel zatím těmto tématům vyhýbají, a tak nezbývá, než sáhnout po překladových titulech.
Deník jedné páťačky stojí na pomezí knih s vážným tématem a knih, které si kladou za cíl své čtenáře pořádně pobavit. Já osobně tomuto typu humoru moc neholduji, ale vzhledem k popularitě Deníku poseroutky a dalších podobných titulů usuzuji, že tohle by mohla být trefa do černého.
Velmi podobný postoj mám k odlehčeným ilustracím, které jsou dnešním dětem bližší než ilustrace starých bardů, na které nedám dopustit já.
Ačkoliv je hrdinkou dívka, nemyslím si, že je kniha určena výhradně holčičkám a nebála bych se ji dát k přečtení ani klukům. Ty by mohlo bavit třeba to, jak se ilustrace místy stávají přímou součástí textu. Někteří se pak jistě ztotožní s vedlejšími chlapeckými postavami.
Summa summarum, ačkoliv se to nemusí z mého komentáře zdát, knížka se mi líbila a dětem ji opravdu doporučuji.


spunticek13
27.01.2024 3 z 5

Knížka se mi moc líbila, dostala jsem ji k Vánocům a musím říct, že by mě nikdy nenapadlo, adresovat můj deníček svému psovi. Knížku hodnotím čtyřmi zaslouženými hvězdičkami. :)