Zápisník smrti 8

Zápisník smrti 8 https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174677/bmid_death-note-zapisnik-smrti-8-174677.jpg 4 236 16

Death Note série

< 8. díl >

Do hry vstupují nové postavy a začíná další kolo smrtící hry na kočku a myš. Zdá se, že Light má všechno pod kontrolou, ale přicházejí další protihráči. Inteligentní, záhadní a nebezpeční. Light se však nedá zastavit. Má svůj cíl. Být bohem nového, dokonalého světa.

Komiksy Thrillery Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Death Note, Vol. 8 , 2005


více info...

Přidat komentář

ariannpHm
21.04.2024 4 z 5

No,po smrti L kvalita dost poklesla. Přijde mi,že se ho autor snaží neúspěšně nahradit. Near a Mello mě moc nebaví,ale abych jen nekritizoval,zápletka je fajn,konečně se vrací ryuk,který mě opravdu baví a Yagami je opět více vidět.
Celkově 8/10

Vjeerus
12.04.2024 3 z 5

Noo, za mě spíš ne. Kvalita příběhu šla hodně dolu a nelze se zbavit pocitu, že od tohoto dílu je příběh prostě psán jen proto, aby se z něj vyždímalo co nejvíc vzhledem k epickým soubojům L s Kiri a pokusilo se nastavit laťku aspoň do stejné úrovně. Ale to nejde, protože vypadnutím L ze scény se příběh dostal opravdu do velkých rozměrů, protože kdy se stane, že zlo má navrch?
Celý díl se dle mého plácal na mrtvém bodě, kdy žádná strana nemohla moc dělat a snažila se vytěžit z vědomostí minulých a tak jsem měla pocit, že postavy jsou zakrnělé a tak nějak hloupější a míň dospělé.
N se snaží být opravdovou náhradou za L, ale něco mu k tomu chybí, možná jistá dávka lstivosti. M je naopak až moc sebestředný a nakloněný k těm špatnostem a tak spíš vyznívá jako laciný protivník pro dvě „hlavní“ strany. Light se tak trošku ztrácí mezi tím, co ho dělalo perfektním na začátku, jak se snaží vybalancovat to, aby se neprozradil.
No, do konce příběhu mi chybí pár dílů, takže to doklepnu a doufám, že se kvalita trochu zvedne.


vevera6
23.10.2022 3 z 5

Nástup Mella a Neara místo L mi fakt nesedl. Light se zdá trochu hloupější, zdá se, že nám tak nějak zakrněl když vedle sebe nemá L se kterým by se předháněl.

DarthSoren
17.11.2020 3 z 5

Ano, bavil jsem se. Nicméně ne tolik, jako když byl na scéně Ryúzaki. Mello mi přijde jenom jako druhotřídní bezcharakterní mafián a Near jako geniální malý spratek. Bohužel, všechno díky čemu mi byl L sympatický je tatam a ani jedna z postav z mého pohledu nedokáže plně zastat Ryúzakiho. Light je pořád ten samej Light, ale to nestačí, když si vzpomenu na epičnost myšlenkových soubojů mezi pravým L a Kirou. A že Shido může být tak blbej...
Ale jo, bylo to fajn, nicméně od 7 dílu i přes napínavost jde kvalita dolů a na své místo se vráti zřejmě (soudě podle anime) až posledním dílem.

*Přišlo mi docela vtipné jak se na dvou nebo třech místech z Misy Amane stala Miša :D

klaraj093
22.10.2020 4 z 5

Nemám asi co vytknout..Za mě rozhodně doporučuji...

-Endy-
16.05.2020 4 z 5

Jasně, je to nastavované (stejně jako re:čko Tokijského ghúla), ale stejně je to pořád dost dobré.
Mello a Near jsou malí drzí geniální maníci, kteří dokážou vycedit pot na čele z jinak "božského a neomylného" Kiry.

Musím říci, že Mello "butters my toast" s tou svojí čokoládou a latexovým oblečkem :-D

michal3736
14.04.2020 4 z 5

Mělo se skončit v nejlepším, ale samozřejmě někdo s tím může mít problém a proto se stále pokračuje. Neříkám, že špatný. To vůbec ne... nejlepší manga ever.

martunka
26.03.2020 3 z 5

I tenhle díl mě bavil. Ale už je to dost nastavované.

Johannus
28.02.2019 5 z 5

Opět výborné. Dostává se to mj. do politické roviny, kterou jsem čekal od začátku, ale takto dává hezky smysl. Tento díl se mi při čtení nerozpadl. Čtyři jiné rozpadlé díly vymění bez problémů prodejce, Crew ani nezareagovali, což je poněkud trapné. Jinak jsem rád, že to čtu až nyní, kdy jsou dostupné všechny díly. Vážně by mě štvalo čekat měsíce na další díl.

TimeLord
27.08.2018 5 z 5

Komentár k celej sérii:
Najprv som videl anime, ktoré ma do polovice strašne bavilo. Zistil som, že vyšla aj manga v češtine, a nemohol som to nekúpiť. Naozaj dobre spracované, kresba pekná, skoro všetky postavy boli podarené, a samostatná myšlienka zápisníku smrti je výborná. Manga je naozaj skvelá. Jediné, čo mi vadilo bol Near, ale dokázal som to prežiť. Je to napínavé dielo, s výbornou atmosférou, myslím, že som si to užil viac než anime.

Lenka.Vílka
04.12.2017 3 z 5

No, máme tady dva nové "kámoše" od L. Oba mají svojí ujetinu, ale na svého předchůdce nemají. Trochu jiné Bradavice, ale tomu jsem ještě byla schopná uvěřit. Dokud oba nezačali jednat, tam jsem se začala nudit. A taky jsem si myslela do poloviny knihy, že Mello je holka. Jestli můj problém nevím, ale z kresby to tak vypadalo. Zlepšilo se to v poslední třetině. Kdyby nebylo dalšího smrtonoše a ještě jeho konání, hodnotím hůř. Víc času v jejich světě by mi nevadilo. Raději jdu na další díl s nadějí, že to bude lepší.

Terva
16.11.2017 3 z 5

Nemá smysl snažit se vygumovat jména
nebo jiné údaje ze zápisníku.

Po podivném a zajímavém rozřešení v sedmé knize Zápisníku smrti, jsem se tak trochu bál, o čem bude pokračování.
Osmá kniha začíná po událostech sedmé části a celkem čistě navazuje.
Nechci se o tom moc rozepisovat abych neudělal nějaký spoiler – Lenka.Vílka by mi to neodpustila a ještě by mě ubodala ve sklepě – k smrti a bez Zápisníku. Ale opravdu jsem se bál, jak tvůrci navážou. A hle, ono se jim to povedlo bez ztráty bodů.

Přesto si musím trochu rýpnout. Scénáristicky je to strašně zahlcené a mnohdy dialogy zakrývají celé kresby. Chvilkama mi to připadalo, že čtu spíš knihu než komiks, pardon, Mangu. Je to celkem rušivé, mám raději rychle a krátce mluvené pasáže a více kresby.

Pravidla, která byla skoro na každém konci kapitol, se zde trochu ztrácí. Tady se vlastně pravidla objeví až v půlce knihy. Z příchodem další důležité postavy. Ale zase se to celé moc komplikuje a já doufám, že v tom nebudu mít guláš. Mé I.Q není zas tak velké jako má třeba „L“ nebo Light Jagami.

Malá ochutnávka:
Smrtonoš 3 : Lidi jsou ale hrozní co? Takhle zneužívat zápisník.
Smrtonoš 1 : To je právě ta sranda, ne?

Tak že, do Zápisníku píšu:
Zápory: Zbytečně složité, dlouhé, předlouhé dialogy, moc politiky.
Klady: Kresba klasická a dokonce je tu jedna celoplošná. Najdete ji jako úvodní list k příběhu nazvaném Chvění. To je opravdu další s kreseb, které by slušel velký a barevný formát. A také je velmi povedený konec. Sice vlastně všechno ještě zkomplikuje, ale alespoň jsem se zasmál.
Jako celek mi to však moc nesedlo
Sečteno a podtrženo: Za tři ***

Citát: Pomsta je ta nejnebezpečnější motivace.

martinstefko
28.01.2016 4 z 5

Light je nejsilnější stránkou celého komiksu, protože on je postavou, která se vyvinula. Je na něm vidět, že ho jeho úkol pohltil a že začíná dělat chyby. Autoři si připravují půdu pro finále, které přijde s následujícími čtyřmi knihami. Musím říct, že na to se těším. To, že se příběh možná až moc zbytečně komplikuje, to je jedna věc, ale konec to ještě ovlivnit nemusí. Pořád se něco děje, což lze považovat za pozitivní. Je už toho moc, ale tak snad už to dál neporoste a bude se to postupně uzavírat, až to skončí onou krásně nevyhnutelnou destrukcí něčeho nebo někoho.

lindanguyenol99
16.07.2014 5 z 5

Úžasné manga x33 a zástupci mi připaj ještě inteligentnější

Petruše90
02.03.2014 5 z 5

Zvraty, ty mám ráda... Nástupci L. dávají K. zabrat, jsem zvědavá, jak se z toho K. vyvleče tentokrát. Tři geniové jdou proti sobě... :)

jirincz
31.12.2013 5 z 5

Nové postavy, konkrétně nástupci L, dávají Kirovi opět zabrat a Death Note je zase na stejných kolejích jak to mám rád - souboj mozků...

Štítky knihy

manga

Autorovy další knížky

Cugumi Óba (p)
japonská, 1962
2011  94%Zápisník smrti 1
2011  93%Zápisník smrti 2
2012  93%Zápisník smrti 3
2012  87%Zápisník smrti 5
2012  91%Zápisník smrti 4