Zápisník smrti 7

Zápisník smrti 7 https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/165021/bmid_zapisnik-smrti-7-165021.jpg 5 255 19

Death Note série

< 7. díl >

Kira je obklíčen, ale ještě se pořád nehodlá vzdát. Podaří se Lightovi získat jeho zápisník? A podaří se mu dotáhnout do konce plány, které si připravil ještě před svým zatčením? Souboj mezi Lightem a L vstupuje do finální fáze. Po tomhle díle už nic nebude jako dřív.

Žánr:
Komiksy , Thrillery , Fantasy

Vydáno: , Crew
Originální název:

Desu nôto; Death Note, Vol. 7 , 2005


více info...

LadyCharlene
LadyCharlene
19.02.2024 5 z 5

Zase bomba, já jsem napjatá jak kšandy. Líbí se mi práce s barvami, ačkoliv to zní neuvěřitelně, i s černobílými stránkami se dají vykouzlit divy. Ty prázdné černé stránky navozují pocit dramatičnosti a zastupují práci střihu ve filmu. Autorovi se skutečně podařilo převést na listy papíru živé dílo.

Vjeerus
Vjeerus
02.10.2023 4 z 5

Kniha je opět nadupaná obřími strategiemi, ale už pociťuji i fakt, že má Kira prostě štěstí. Protože bez něj by takto složitý plán nemohl snad ani vyjít.
Jako spousta jiných čtenářů, tak i já se nemohu zbavit myšlenky, že by příběh zde mohl klidně skončit a obávám se nástupu nových postav. Co o to, jejich představení nabízí určitě hodně zajímavého, ale vlastně se dost vrátíme na začátek a znova zažijeme souboj super chytrých mozků na různých stranách barikády, kdy ani jedna neví nic o té druhé.
No, uvidím, jak mě příběh chytne dál a třeba i překvapí. Popravdě musím říct, že jak bylo jednání Kiry na začátku i pochopitelné, už se z něj stává opravdový zaslepenec a tím dost nesympatická postava, které opravdu baví Ryuka.


vevera6
vevera6
22.10.2022 4 z 5

(SPOILER) Lightovi se vrací vzpomínky, okamžitě je mi zase nesympatický, naprosto arogantní hajzl co si myslí že je bůh. Smrt L mě "nadchla", přeci jen už se na to čeká 7 dílů, ale upřímně bych byla radši kdyby to znamenalo konec mangy.

Ten časový skok kde ukážou, jak Kira "napravuje" svět je ok, ale když se vynořily další 2 děcka, co jsou extrémně chytrý a skvělí detektivové, kteří mají oba vazbu na L, přičemž jeden se chová prakticky stejně......to už je na mě moc. Zbytečně protažený, zase se budou několik dílů nahánět, všichni vymyšlených 20 kroků předem....

Bettybook
Bettybook
11.08.2022 4 z 5

Tak a je to tady... Moment, který jsem doufala, že nenastane. Kdo četl, tak ví. Úmrtí této postavy je pro mě zarážející, protože to byl jeden z tahounů celé série. A abych řekla pravdu, sympatie, které jsem měla k Lightovi, postupně opadávají, tím pádem nejsem pro to, aby to skončilo tímto dílem. Takže uvidíme, jak si povedou nové postavy, Mello a Near.
Mello: Chápu, proč některé čtenáře otravuje a nemají ho rádi. Za to mě prozatím baví a moc se mi líbí jeho styl. Takeshi Obata udělal s jeho nakreslením skvělou práci :) Uvidíme jak Mello ještě zamíchá kartami.
Near: Některé rysy má jako L, ale to z něj ještě L nedělá. Každopádně zatím se mi líbí.
Toto byl za mě jeden z nejslabších dílů a souhlasím s DarthSorenem, akorát já budu stále doufat, že se to překlene a tato série pro mě stále bude 10/10, protože zatím autor předvedl neskutečnou práci a smekám před ním klobouk.

DarthSoren
DarthSoren
26.10.2020 5 z 5

Někde zde nastal moment, kdy se pro mně z 10/10 série začala stávat 7/10 série. Asi bude všem jasné, co je to za moment. Opravdu po tomhle díle už nebude nic jako dřív, nicméně je to ale pořád skvělý díl. Mello ani Near nejsou L a je to těžce vidět. Tudíž jedinou postavou, kterou se od tohohle momentu oplatí sledovat je jedine Light, ale to mi k 10/10 hodnocení asi nebude stačit, minimálně v anime verzi to nestačilo.

klaraj093
klaraj093
22.10.2020 4 z 5

Nemám asi co vytknout..Za mě rozhodně doporučuji...

martunka
martunka
09.03.2020 5 z 5

Paráda...
A tady by to mohlo skončit. Ale i tak jsem zvědavá na další díly.

michal3736
michal3736
30.01.2020 5 z 5

jakožto znalec celé serie, bych to v polovině tohoto dílu ukončil. Všechno zaklaplo tam jak mělo. Bohužel vím jak to celé dopadne a nejraději bych byl za konec tady. :)

Johannus
Johannus
20.02.2019 5 z 5

Na tomhle komiksu mě baví, že je pěkně promyšlený a (s přimhouřením očí na některé žánrové ústupky - geniální středoškoláci apod.) vše stále logicky sedí. Dále mě nepřestává překvapovat, jak se rychle vyvíjí (prostě se s tím vůbec nepářou). U některých událostí bych čekal, že přijde následek až za několik dílů. Ale ono ne, frčí to jak rychlík a řeší to další kapitola. Akorát se mi tento díl také hned po otevření rozpadl, takže to nevypadá na ojedinělý problém s lepidlem.

TimeLord
TimeLord
27.08.2018 5 z 5

Komentár k celej sérii:
Najprv som videl anime, ktoré ma do polovice strašne bavilo. Zistil som, že vyšla aj manga v češtine, a nemohol som to nekúpiť. Naozaj dobre spracované, kresba pekná, skoro všetky postavy boli podarené, a samostatná myšlienka zápisníku smrti je výborná. Manga je naozaj skvelá. Jediné, čo mi vadilo bol Near, ale dokázal som to prežiť. Je to napínavé dielo, s výbornou atmosférou, myslím, že som si to užil viac než anime.

Kverulant
Kverulant
05.05.2018 5 z 5

Toto pokračování je zpátky v kolejích a kvalitě začátků série a jestli to měl autor takhle vymyšlené celou dobu, tak smekám. Zápisník smrti je snad nejzábavnější zlý komiks, co jsem kdy četl. :-)

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka
03.12.2017 5 z 5

Příběhově i kvalitově jsme zpátky u prvních dílu. Konečně začnou dávat smysl věci, které mě na předchozím ději štvaly (zde jsou vysvětleny a že peckojdně). Trochu ošemetné. Aby někdo třeba kvůli tomu nešel o dům dál. Jsou zpátky myšlenkové souboje L a Kiry a celé to prostě baví. No a konec mě navnadil na další díl. To se dva díly zpátky nestalo ani jednou. Jestli jsem si minule stěžovala, že se ztrácím v pravidlech, tenhle díl je na opáčko, hlavně na jedno konkrétní, ale nechci spoilerovat. Ale je zpátky, co mě baví. Děj, který mi zavaří hlavu a zároveň je to děsná sranda.

"V každém světě vytváří pravidla bůh." Kdo asi tohle mohl říct, že? Bitch is back!

Terva
Terva
09.11.2017 5 z 5

Tento příběh je fikce.
Jakákoliv shoda s žijícími osobami
či událostmi
je čistě náhodná.

Pokračujeme tam, kde jsme v šestém sešitě přestali. Taky jak jinak, že?
Hned na začátku, cca šestá strana je nádherná dvojstrana, plná detailů a tak graficky rozložených po celé ploše až mi oči přecházely. Kochal jsem se několik minut. Opravdu nádhera.

Dějově se opět posouváme. Mistr „L“ je dalším krůčkem blíže k zjištění jak Kiry tak i Druhého Kiry . Jenže i Light Jagami má své plány. A ačkoliv se to zdá jednoduché, nebude to nic lehkého. Light si vše naplánoval dopředu a čtenáři se to velmi pomalu dozvídají. To napětí tam prostě je a to dělá knihu i příběh velmi kvalitním. A to jsme teprve v půlce sešitů. Celkem je 13 knih.

CITÁT – Přesně podle plánu.

Jo a je tu zpět můj miláček Rjúk a to v plné kráse. Tleskám.
„No tak dobře, když říkáš, že bude sranda, tak to tam napíšu. Ale budu za to chtít jablka.“
Ještě to bude náramně zajímavé.

Samozřejmě že přibývají nová pravidla ohledně používání Zápisníku. Jenže už jich je tak moc, že se v nich někdy ztrácím. Naštěstí jsou při aktivaci vždy někým vysvětlený, převážně tedy Jagami nám je sděluje. Což je dobře, protože jinak by se v pravidlech ztrácel každý.

Pokud je jméno jedné a té samé osoby zapsáno ve dvou zápisnících současně, platí ten zápis, který byl proveden dříve, bez ohledu na určené datum úmrtí.

Zajímavostí je, že když jsem nedávno sledoval obě animované filmové Japonské verze tohoto komiksu, vystupuje v nich Rem jako mužský Bůh Smrti. Jenže zde je Rem žena. Trochu mě to mátlo. Ale Rem jako žena mi v tomto příběhu víc vyhovuje.

CITÁT – V každém světě vytváří pravidla Bůh.

Ke konci je to hodně mrazivé a dokonce se stane i několik důležitých událostí. Až se začínám bát, co se bude příště dít.

martinstefko
martinstefko
28.01.2016 5 z 5

Zvrat, který přišel, je jednoznačně z těch, nad kterými se pozastavíte. Když se k němu dostanete, budete si říkat, jestli se to opravdu stalo, anebo je všechno jinak a my se v posledním dílu dozvíme, kde je pravda, ta jediná a jedinečná. Musím říct, že se na další díly neskutečně těším, protože si myslím, že tvůrci nám ještě mají co předvést. Jsem docela zvědavý, jestli by se k nám dostala i jejich druhá společná série Bakuman, i když v tomhle případě už se nejedná o tak zajímavé, až fantasy a hororové téma. Óba a Obata však primárně předvádějí, že dokáží vyprávět příběh a že je celkem jedno, o jaký žánr se jedná.

tsal
tsal
11.08.2015 5 z 5

Pátý až sedmý díl beru jen jako takové intemezzo. Vyvrcholení je sice skvělé, ale období Lightova návratu na stranu světla bylo úmorné. Jocuba se navíc dá jen těžko považovat za zajímavého nepřítele. Přežívala jsem jen na eye-candyně Reidžim.

Petruše90
Petruše90
02.03.2014 5 z 5

Napínavé :)

jirincz
jirincz
29.12.2013 5 z 5

Po dvou slabších dílech jsme zpět a jedeme. Lightovi klapne jeho plán, má zápisník zpátky a opět je proti L. Škoda jen toho zabití, ale nástupci vypadají zajímavě...

pikilo
pikilo
18.10.2013 4 z 5

Po tomhle už nic nebude jako dřív. Próóóč? :D Jako kdyby to nemohli utnout už u 5. Volume. Je to fajn, ale na můj vkus až moc řešej kraviny.

ForiCZ
ForiCZ
02.08.2013 5 z 5

Zase to nabralo takový zvláštní pochybný směr... možná jen proto, že mi bylo líto Rjúzakiho a Aibera. :/ Zajímavé, dobře se to četlo, ale...