Superman/Batman: Supergirl

Superman/Batman: Supergirl https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/361803/superman-batman-supergirl-xhv-361803.jpg 4 66 17

DC komiksový komplet série

< 25. díl >

Batman na dně Gothamské zátoky objevil cosi zvláštního... a vzápětí se zdá, že záhadná a mocná dospívající dívka hodlá zničit celý Gotham. Není divu, že brzy upoutá i pozornost Supermana, Wonder Woman a dokonce i Darkseida a jeho Fúrií. Jak její osud souvisí se Supermanem? Proč ji chce Wonder Woman před celým světem ukrýt? Kdo je ta dívka a na čí straně skončí? Obsahuje: Batman/Superman: Supergirl (č. 8-13, 2004) a Action Comics (Vol 1) č. 252 (1959)... celý text

Přidat komentář

Luigi1
07.04.2024 5 z 5

Tento díl se opravdu povedl i ta kresba byla super

MartyManCZ
10.06.2022 4 z 5

Za mne ano. Loeb dobře zařazuje Supergirl do děje a začíná se kolem ní roztáčet zajímavý a zábavný příběh. Vztah Supermana a Batmana, projde další zkouškou a je zde opět velmi dobře vyřešen prostřednictvím myšlenek obou zúčastněných, které se prolínají. Girl power podporuje Stiegerwald, kterého můžeme znát z Lady Mechaniky, svou dokonalou mainstreamovou kresbou žen. Takže si můžeme užít spoustu epických obrázků včetně několika celostránkových panelů velmi vnadně zobrazených superhrdinek.


AuroN
27.10.2020 5 z 5

Po Zázračném chlapci zde máme zase jednou takový mainstream, což vůbec nemyslím špatně.

Duo Superman/Batman je z mého pohledu sázka na jistotu. Potvrdilo se mi to jak u Nepřátel státu, tak i u této knihy, která se kvalitami s přehledem rovná svému předchůdci. Jsou zde podobnosti: opět máme dvě naprosto odlišené hlavní postavy, které společně proplouvají velmi dobře uchopenou hlavní zápletkou. Sekunduje je jim několik vedlejších charakterů - je jich méně, než minule, což je zatraceně dobře - a máme tu jasně daného záporáka, plus nějaký ten zvrat v ději. A to ve velmi zajímavém (obzvlášť pro pány), líbivém kabátku, který si drží kvalitu od začátku do konce. Abych z toho vybral jednu věc, která komiks staví na výši, bude to právě chemie mezi hlavními hrdiny, která je výborná a mě prostě asi nikdy neomrzí. Superman a Batman mají podle mě velmi zajímavý vztah, založený na vzájemném respektu a obdivu, tvořící jakési opatrné, ale přesto pevné přátelství, kterým děj sice tak úplně neotřásá, ale předkládá mu zkoušku, ke které se postoj obou hrdinů zásadně liší, což je zajímavé. To vše ještě osvěžují okna s myšlenkovými pochody hlavních postav, které se objevují souběžně a tvoří tak dokonalý most mezi dvěma světy, které si nelze neoblíbit, takže opět bomba. Scénář staví hlavně na Supergirl, která je středobodem celého vyprávěni, stejně jako výše popsaný vztah hlavních hrdinů jeho kostrou a dialogy jsou taktéž na vysoké úrovni. Pokud si dobře vzpomínám, ani u jednoho jsem se nijak nepozastavil, takže tam vše také funguje. Mainstreamová kresba k tomu taky sedí jak prdel na hrnec (což mi opět připomíná, že krásných dívčích tvarů je v téhle knize fakt hodně) a je oku lahodící. O příběhu moc mluvit nechci, v tomto případě lepší projít asi samostatně. Za mě to funguje, snad jen závěr malinko dřel, ale nešlo o nic strašného. Tou dobou jsem byl ještě pořád ohromen fightem Batman Vs. Darkseid, který je prostě perfektní a má skvělé vyvrcholení.

Asi to dost chválím, že? No, jako jo, ale co mám dělat? Mně to přišlo jako poctivá superhrdinská rubačka, která se dobře čte a parádně se na ní kouká. Má spád, stojí sama o sobě a nepotřebuje si na nic hrát, protože to je kvalitně odvedená práce. Proto dnes (konečně!) zase jednou plná palba! Bum! Prásk! Pět!

mirec88
12.10.2020 3 z 5

Priemerné po každej stránke. Neurazili, nenadchlo, ale na jedno prečítanie fajn. Ale čakal som viac.

hippiesak
23.07.2019 5 z 5

Původně jsem si tento komiks ani kupovat nechtěl, nemám to do sbírky, ale dle hesla "nesuď knihu dle obalu" jsem ji pěkně odsoudil :)))) Zaujala mě postava Supergirl a když jsem prolistoval knihu a dámy dovolí, tak tyhle bujné dekolty jsem nemohl nechat v obchodě :)) A po grafické stránce je tato sestava skutečná lahůdka hodná 100%, i děj je relativně dobrý. A když se blížili 10.narozeniny mého synovce, byla zrovna tato komiksová kniha jasná volba. Prý se můj dárek dostal mezi TOP dary :)) se nedivím....

Bobik9
01.07.2019 4 z 5

Jedno z nejlepších překvapení pro mě v DC kolekci. Nejsem velký fanda ani Supermana, ani Supergirl, ale tohle bylo dobré. Superman byl zaslepený a dělal chyby, což je sympatické. Mělo to Batmana, Wonder woman a parádního padoucha Darkseida. Když pominu tradičně úsměvný komiks z 50. let, tak to bylo rychle zfouknuté a zábavné.

TimeLord
27.08.2018 5 z 5

Dobrý komiks, podľa mňa sa hodí pre začiatočníkov

RaggamuffinSVK
25.07.2018 4 z 5

Opäť sa musím priznať, že som mal nejaké predsudky. Neviem prečo, ale vždy som ku sidekickom mal negatívny vzťah. Zakaždým som ich vnímal len ako nejaký doplnok či prívesok ku hlavnému príbehu, kde už autori nevedia niečo nové vymyslieť. A tak, ako som sa mýlil pri Robinovi, som sa mýlil aj pri Kare. Superman/Batman: Nepřátelé státu sa mi veľmi páčil a podobne som si užil aj Supergirl. Vlastne zisťujem, že toto je presne to tempo, ktoré mi pri superhrdinských komiksoch vyhovuje. Vyvážené množstvo akcie a rozhovorov, pár dejových zvratov a epické kresby na celé dve strany. Tentokrát som si vychutnal aj retro príbeh, ktorý dnes pôsobí naozaj komicky. Poslať svoju sesternicu do sirotinca a požívať superschopnosti na upratovanie, to by v dnešnej dobe teda neuspelo.

Polinius
04.02.2018 3 z 5

Nejsem zapálený fanda ani jedné z postav.
Začátek byl scenáristicky slaboučký - vše se odvíjelo jako na drátkách. Až v závěru hlavního příběhu došlo k nějakému zvratu, který narušil to už rozjeté schéma "obdivujeme kladné hrdiny, jak se bijí se zlem".
Kresba může u některých mladších čtenářů až vyvolávat vzrušení. :-)
Závěrečný starý bonusový příběh je jasný důkaz toho, proč si holky o klucích co čtou komiks myslí, že jsou dementi.
"Já jsem holka a jsem dost silná na to abych si určovala vlastní osud!" "Ale zatím poslechnu Supermana, protože je muž. Zatím svobodně použiji své superschopnosti k úklidu pokoje."
Ale nutno uznat, že historický bonus vznikl v jiném století a na kontinentě, kde být žena a nebo černoch bylo stigma.

Kopta
19.01.2018 4 z 5

Důležitý příběh k doplnění DC univerza. Něco co nesmí chybět, abyste lépe pochopili postavy a jejich koncepty. Co se týče příběhu jako takového, tak nejde o nic průlomového. V podstatě klasické příběhové i komiksové klišé. Nicméně jde stále o nějakou tu příběhovou hodnotu.

DennisMoore
11.01.2018 5 z 5

Pro mě jeden z nejlepších příběhů celého DC kompletu. Skvělá kresba, dynamický příběh, emoce, Batman v nejlepší možné formě a závěrečné věnování památce Christophera Reevea.

P1tr
05.01.2018 4 z 5

Další z řady společných příběhů Batmana a Supermana, který zaostává za výtečnými Nepřáteli státu, ovšem i tak se stále jedná o zajímavé a hutné dílo. Supergirl nabízí děj napěchovaný od začátku do konce propojením nejen titulních hrdinů, ale také dalších známých tváří z DC univerza a dojde i na zajímavé záporáky, to vše zabalené v barevné a po všech stránkách pestré a hezké kresbě plné skvělých jednostránkových výjevů, které přikovají čtenářovi oči ke stránce na několik okamžiků nutných k prostudování všech detailů. Ačkoliv příběh i tentokrát zdatně porovnává filozofie obou hrdinů a ukazuje jejich společnosti i odlišnosti, bohužel se hloubkou a impaktem nedá srovnávat s již zmíněnými Nepřáteli státu a jde ve výsledku o akcí nabitý, ale povrchnější kus s pár momenty a zvraty na hranici absurdnosti, které brání tomuto dílu v rozletu. Nicméně stále se jedná o velice zábavné dílo, které do sbírky komiksových fanoušků rozhodně patří.

fvalek
22.12.2017 4 z 5

Komiks se mi moc líbil. Kresba je úchvatná a děj sice není nějak extrémně akční a zábavný, ale nenudil jsem se. Moc nemusím Batmana, takže jeho "zdravý" skepticismus mě štval a celkově mě ta postava štve... ale dalo se to vydržet. Superman byl zase nepříjemně zoufale oddaný, ale kdo se mu diví. Wonder woman byla zajímavá a bez ní by asi celý příběh stál za prd. Moc mě nenadchnul hlavní boj proti Darkseidovi... to bylo poměrně zvláštní. Hrozná nemesis a pak se to vyřeší dost jednoduše (i bez běžné zápletky, kdy někdo skutečně umře a tím se hrdinova síla pod vlivem emocí prudce znásobí). Samotná Supergirl je má oblíbená, takže té nemám co vytknout. Jen si musím zvykat, že oproti seriálu, na který koukám, je v komiksech (stejně jako Superman) prakticky neporazitelná, což mi tam občas vadí. Liga spravedlnosti se tam jevila tak trošku jako nepříjemná osina v zadku a stejně každý jednal jen za sebe, takže to bylo takové divné...

Ale jinak moc pěkné představení Supergirl a zařazení do New Earth, které se vyznačuje právě tím, že místo Kansasu dopadla do Gothamu, to se mi na tom moc líbilo.

martinstefko
22.12.2017 3 z 5

Bohužel Loeb tady rozhodně nedokazuje svou velikost, což je škoda.

FireOfFilth
17.12.2017 5 z 5

Už podle obálky jsem si říkal, že to bude zase další průměrný až podprůměrný komiks z DCKK.
Kresby se ujal Michael Turner známí z Witchblade, takže po grafické stránce slibuje, že se bude na co koukat.
Příběh je poměrně jednoduchý, ale šlape velmi dobře a ani na chvíli jsem se u něj nenudil. Líbil se mi rozpor mezi Supermanem a Batmanem. Superman co by zaslepenec a Batman ostražitý muž a skeptický muž.
Nejvíc mě potěšilo, že jsme se podívali na Apokalips a samotného Darkseida, protože tuto možnost jsme v podstatě ještě pořádně neměli v DCKK.
Jediné co mě nebavilo, byl projev na konci knihy.
Retro komiks byl fakt divnej a trapnej. Úplná absurdita. Pobavilo mě jak si Supergirl odfoukne prach z mísnosti a rentgenovým viděním "svaří" zrcadlo.
Celkově se mi tato kniha velice líbila, hodnotím 4,5*

hroubek
14.12.2017 4 z 5

Loeb pokračuje v tom co načal v Nepřátelích státu a já jsem za to dost rád. Opět dostáváme detaily rozbor uvažování Temného rytíře a Muže z oceli, a hlavně jak sami sebe vnímají a chápou své přátelství. Jsem rád, že příběh okoření Wonder Woman, jenž krásně rozmělní některé názory a vrazí mezi ně jistý rozkol. A co se týče samotné Supergirl, tak ta se mě dost líbila. Její příběh a představení je dost zajímavé a působivé. Nejde se sice do hloubky, ale to nějak extra nevadí. Batman/Superman: Supergirl je příjemný komiks, u kterého šlape jak příběh, myšlenkové pochody hrdinů, tak i akce a mě osobně komiks sedl.

Gordonlord
11.12.2017 3 z 5

Tak předně - kresba je tak nádherná a spektakulární, že přímo propaluje oči ! Nádhera s brilantně atmosféricky zvolenými barvami balancuje v tom dobrém slova smyslu až na hranici kýče. Skutečná pastva pro oči nejvyššího kalibru. Jinak příběh má tak klasickou a funkčně vystavěnou strukturu, že si ho nejen dovedu naprosto bez problémů představit jako film, ale jsem si jistý, že film se stejnou zápletkou a na chlup přesným koncem (nečekaný souboj na Kentovic farmě) jsem už jednou viděl, jen si nevzpomínám, jak se jmenoval !!! (Pokud vás to někoho trklo hned na první dobrou, neváhejte mi prosím napsat, o jaký film se jedná!)

K dobru jsou zde opět myšlenkové bubliny, přibližující nám každou situaci jak z pohledu Supermana, tak z pohledu Batmana a přítomnost dalších hrdinů zde tentokrát není přehnaná a jen tak na efekt, jen aby se jich po stránkách knihy proletělo co nejvíce, ale mají své opodstatnění.

Mínusem je opět onen "nepřemožitelný super" prvek, který sebou přináší každý příběh o Supermanovi, a jenž je zároveň důvodem, proč jeho příběhy vážně nemám rád. Prostě víte, že Supermana nikdo, nic a nikdy nemůže přemoci ani ohrozit, natož trvale zabít. A když už scénárista vymyslí kličku, kterou je možné do jeho života negativně zasáhnout, tak zde zaůřaduje "deus ex machina" v podobě super-ultra-futuristických technologií, jimiž disponuje Liga spravedlnosti a které svojí super-mocí zachrání to, co ani Superman nedokáže. S takovýmhle základem prostě bude každá akce vždy postrádat jakékoliv napětí.

A druhý mínusem jsou občas vele-stupidní hlášky postav, jejichž debilita rozkvete do plné parády v závěrečném představení Super-girl všem ostatním hrdinům.

No a abych to uzavřel - nebýt dvou výše popsaných výtek, dal bych tomu 4/5, protože je to solidní, pěkně vystavěný akční příběh se základem v rodinném dramatu, založeném na zpochybňování důvěry v systému rodič-potomek a jako film by to bylo sice jednoduché a samozřejmě opět trochu děravé béčko, ale na výsost zábavné s pěkně gradujícím koncem a nebýt filmu, kde jsem přesně tohle už viděl, i slušně překvapivým závěrem.

Žel - naprosto debilní comicsový stereotyp musel lehce zmrvit i jinak docela precizní dílko, takže dávám jen 3/5.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové DC Comics Superman Batman

Autoři knihy

Jeph Loeb
americká, 1958
Otto Oscar Binder
americká, 1911 - 1974

Kniha Superman/Batman: Supergirl je v

Přečtených78x
Doporučených2x
Knihotéce81x
Chystám se číst14x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x