Green Arrow: Prázdný toulec: Kniha první

Green Arrow: Prázdný toulec: Kniha první https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/384194/bmid_green-arrow-prazdny-toulec-kniha-pr-i8M-384194.jpg 4 44 44

DC komiksový komplet série

< 40. díl >

Green Arrow: Prázdný toulec: Kniha první (Green Arrow Vol. 1 #1 - #5. Oliver Queen, původní Green Arrow, je zpátky, ale jak přežil svou údajnou smrt při výbuchu letadla, na jehož palubě se snažil zneškodnit bombu? A proč si nepamatuje novější události? Jeho přátelé chtějí vědět víc, stejně jako jeho spojenci v Lize spravedlnosti. Brave and the Bold Vol 1 č. 85: Když v Gothamu někdo postřelí nového senátora, vloží se do toho Bruce Wayne a nahradí ho, zatímco jeho superhrdinské alter ego Batman spojí síly s Green Arrowem, aby střelce přivedli před soud.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Eaglemoss Collections , BB art
Originální název:

Green Arrow: Quiver: Part 1 , 2017


více info...

Přidat komentář

Luigi1
10.04.2024 5 z 5

U tohoto komiksu jsem se dobře bavil moc se mi líbil

Ivan Kučera
27.05.2022 3 z 5

Je to strašne ukecané. Poviete si: jasné, Kevin Smith. Ale je to NUDNE ukecané. Keď sa chopil Daredevila, vytvoril jeden z jeho najlepších príbehov (Ďábel strážný). Pravda, chopenie sa Spider-Mana už až tak oslňujúco nedopadlo (priemerné Zlo v lidských srdcích), napriek tomu som od Prázdného toulca vkladal nemalé nádeje. Vravel som si, že to môže byť čierny kôň, ktorý príjemne prekvapí. Ale nie je. Raz za čas spoza rohu vykukne TEN podvraťácky Kevin Smith (Aquamanove oranžové tričko, homosexuálny rozhovor v kuchyni, pedofilná linka, vraždy detí alebo moment, v ktorom Arrow nechápe, ako mohli odhaliť jeho identitu, veď predsa nosí škrabošku). Takisto dynamika s Temným rytierom je fajn. Prázdný toulec 1 pojednáva o nečakanom návrate pôvodného Green Arrowa alias Olivera Queena do sveta živých po tom, čo pred desaťročím dokázateľne zomrel pri bombovom lietadlovom útoku. V komiksoch ale žiadna smrť nie je 100%-ná. Na rozuzlenie toho, či je Queen naozaj Queen alebo niekto (niečo) úplne iný, si budeme musieť počkať do dvojky. Najväčšou chybou jednotky je divoká, neprehľadná a chaotická prvá polovica, kedy čitateľ nevie, koľká bije. Vyzerá to skôr ako odborná príručka do minulosti inkriminovanej postavy, než normálny komiks s dejom (odkazovanie na Babylonskú vežu, spomínanie na staré Arrowove zranenia). Našťastie, postupne dej dostáva spád a zmysel. Zázrak to ale stále nie je. A zázrak to (aspoň v mojich očiach) nie je ani po prečítaní dvojky. Ale to je iný príbeh. A iný komentár.


Kopta
16.03.2022 3 z 5

Hodně zvláštní čtení. Grafiku a vše okolo nemohu popřít, protože buď je klasická anebo na trochu vyšší úrovni. Problém je zde příběh a o to více to bolí, když to řešil někdo jako Smith. Celý první díl je prakticky k ničemu, protože člověk sám bloudí v tom, co tím chtěl básník říci a nejsme schopni přijít na to, co a proč. A pak je dejme tomu konec, kde se stále nic nevysvětlí. Hodně zvláštní zážitek.

Deimos
22.07.2021 4 z 5

Dlouhé tři roky jsem četl tento komiks, snad nevýhoda toho, když máte rozečteno na 4 desítky knih/komiksů a vždy se k jedné konkrétní vrátíte po delší době a jen na čas. Prázdný toulec není nikterak obsáhlý komiks. Originál byl vydaný někdy v roce 2001 a je na něm znát, že to je komiks z přelomu tisíciletí. Hlavně po grafické stránce, která do dnešní doby mírně zastarala. Navíc se děj odehrává před známým seriálovým universem Arrowerse a tedy některé věci jsou jinak, poplatné dřívějším komiksům. Příběh o ztrátě paměti, respektive o ztrátě posledních deseti let a vlastní smrti je zajímavý a na konci knihy ještě stále nevyřešený. Docela mě zajímá co za tím stojí. Oceňuji a líbil se mi vtip a humor, který mezi sebou postavy mají. Funguje to mezi Green Arrowem a Batmanem pěkně a baví to. Stejně tak se mi líbil poslední sešit a to 85 díl The Brave and the Bold z roku 69. Grafiky odpovídá době vzniku, nicméně vztah obou již zmíněných hrdinů je velice pěkný a hodně přátelský. Zápletka je solidní. Za tuto část tedy přičítám body k dobru. Celkově je to stále dobrá kniha, která má smysl hlavně pro fanoušky Green Arrowa. (73%)

wullcann38
20.11.2020 4 z 5

Dobrý komiks

T800
21.06.2020 5 z 5

Tedy, nevědět, že scénář napsal můj oblíbený režisér, ani bych se snad do toho nepouštěl. Ale udělal jsem dobře. Tohle je povedený a tak trochu zvrácený (co také od Smitha očekávat) příběh. Užíval jsem si to plnýma douškama.

Terva
14.04.2020 5 z 5

Vzlety a pády.
Dobrodružství a spravedlnost.
Vášeň a láska.
Vývoj a růst.
Zrada.

DC není moje parketa, ale tohle jsem musel mít a to díky scénáristovi. Tím je Kevin Smith, člověk, díky jehož filmům jsem se dostal k čtení komiksů. To on mě ukázal cestu. Ale tak nějak jsem úplně minul fakt, že už se také k nám dostala jeho tvorba. Moc toho zatím není, ale to co je, a co jsem četl, je perfektní. Doufal jsem, že i do Green Arrowa vnese ten svůj všudypřítomný sakrasmus, černý humor a zvrácený sex. A přesně to jsem dostal. Na konci příběhů je dodána jedna povídka „Postřelili senátora!“, která je tak trochu mimo tyto příběhy.

Citát: Jak se sakra dá šňupat koks pod vodou?

Nechápu jak je možné, že si může tolik lidí dovolit být kostýmovanými strážci zákona. Všechny ty převleky, vybavení a hračky vyjdou strašně draho. Green Arrow není výjimkou a ke všemu vypadal trochu jako Kevin Costner v tom filmu o Robinu Hoodovi. Popkulturní odkazy dokázal Kevin Smith bravůrně do příběhu zakomponovat. Kresba Phila Hestera je ostrá, s výraznými okraji a když zrovna nepoužívá plochu šesti oken na list, dokáže nakreslit i nádhernou jedno stránku se spoustou detailů.

Malá ochutnávka:
Ze všech cvičení, která se mnou tatík podnikl, jsem se nenaučil trpělivosti díky tréninku, ale odkoukal je od něj. Když zrovna nezuřil nad sociální nespravedlností a korporátními papaláši...(Což mi vždycky přišlo divné, jelikož byl privilegované děcko a kapitán průmyslu), dokázal být můj táta stejně klidný, jako voda.

Za ty dva vlezlí z Ligy Spravedlnosti Batmana a toho mimozemmšťana s červeným pláštěm, jsem chtěl dát o hvězdu méně. Nakonec jsem si uvědomil, že mi za to nestojí a i když se Kevin Smith moc snaží, stejně ty dva nebudu mít nikdy v oblibě. Vybral jsem několik citátů a vložil je Kevinu Smithovi do jeho profilu. Při čtení tohoto jen 144 stran útlého komiksu jsem
poslouchal kytaristu a zpěváka, co se zove Ross the Boss, odpadlíka ze skupina Manowar a jeho sólové album Born of File z roku 2020.

Citát: Neexistuje nějaký zákon, že se nesmí provádět pitvy na lidech, co ještě žijí?

PS – Svazek také obsahuje jednu povídku navíc. Nemá ze sérií Prázdný toulec nic společného. Je vlastně úplně z jiného období. Je totiž z roku 1969. Povídka se jmenuje „Postřelili senátora!“ Napsal jsem k ní obsah, komentář a přidal nějaký ten citát. Více o povídce v sekci POVÍDKY u této knihy a nebo zde:

https://www.databazeknih.cz/komentare-povidky/terva-87261

RaggamuffinSVK
12.09.2019 4 z 5

Opäť som po dočítaní zostal milo prekvapený, ako zábavný tento komplet oproti mojim očakávaniam bol. Olivera Queena a jeho tajnú identitu som si za tie roky veľmi obľúbil a jeho oživenie v tomto komikse splnilo všetky predpoklady, aby som ho mal ešte radšej. Je neustále sarkastický, niekedy až cynický a všetkým vymýšľa skvelé prezývky, takže ani o trošku humoru nie je núdza. Príbeh odsýpa dobrým tempom a výborne balancuje medzi dialógmi a akciou. Začiatok je síce pomalší, no po stretnutí s Ligou spravodlivosti to už naberá obrátky. Prekvapila ma aj drsnosť a krvavosť niektorých stránok. Ku kresbe nemám žiadne výhrady a potešil aj retro kúsok na záver.

TimeLord
02.02.2019 4 z 5

Začiatok bol priemerný, ale keď sa Oliver stretol s Ligou začalo to byť napínavé... Teším sa na druhý diel.

fvalek
17.10.2018 4 z 5

První část se mi líbila a dobře otevřela příběh. Některé věci jsou pořád matoucí a nevysvětlené, ale tak od toho je tu druhý díl. Arrowa mám rád, takže něco i překousnu, ale musím říct, že to je dobrý komiks, dobré téma a zápletky logicky promyšlené. Starší Arrow má něco do sebe a je hodně vtipný, škoda, že v kompletu nevyšel ten konec Hala Jordana, zajímalo by mě o tom vědět víc. :)

FireOfFilth
19.07.2018 3 z 5

Na Arrowa jsem se docela těšil, přesto z první části mám rozporuplné pocity a tolik mě čtení nebavilo. Premisa není špatná, ale nějak ten příběh tápal slepě. Uvidím co přinese druhá část.

Retro komiks mě též nebavil, ale bylo na něm vidět, že jak je starší tak dává smysl a byl celkově dospělejší.
Vtipná hláška: Sledoval jsem signál tvého vysílače z ligy spravedlnosti . . . zaměřil jsem tě jako holuba!

hroubek
08.07.2018 4 z 5

Hodně povedený komiks, který mě překvapil. Každý kdo zná filmovou a nebo komiksovou tvorbu Kevina Smithea, tak ví že je to velký fanoušek a vtipálek. A o to více jsem pak koukal, že komiks dokáže být v některých momentech hodně nepříjemný a drsný, tím co zobrazuje a popisuje. Smith se s námi nijak nemazlí a pokud nemáme načteno, tak se místy budeme tvářit nechápavě jako Ollie. Ale to nic nemění na tom, že se to čte velmi dobře, příběh nenudí ani chvilku a celé je to zajímavé a zábavné. Za mě tedy spokojenost a těším se na druhý díl, ve které se snad dozvíme více co se stalo. PS: Starý komiks se dost povedl.

DennisMoore
08.07.2018 5 z 5

Green Arrow od Kevina Smithe mi udělal stejnou radost jako onehdy Daredevil: Ďábel strážný. Je to propracovaný osudový příběh, který nešetří zvraty ani humorem či nejrůznějšími narážkami na popkulturu (od Star Wars přes Čelisti po Casablancu), má skvělé postavy a dokáže překvapit. Souhlasím s tím, že rozdělení do dvou knih je zbytečné, ale to je asi tak to jediné, nač si můžu postěžovat.

Lenka.Vílka
05.07.2018 5 z 5

Hodně příjemný komiks!
Od začátku až do konce jsem byla zvědavá, co bude na další stránce. Sice jsem v pár místech byla zmatená, protože kvůli ději dál jsem nechápala. A najednou otočím a konec knihy. Doporučuji asi číst oba díly za sebou (při pohledu na knihu a jak je bubená, nechápu, proč to nevydali v jednom díle). Asi to celé potom bude působit jinak. Protože většina prostoru je úvod. Asi se víc rozepíšu u druhého dílu, protože tady toho nejde moc napsat. Že je něco jinak v jeho hlavě, se Ollie dozví až skoro na konci, a v porovnání děje potom působí atonace trochu mimo.
Starší komiks tentokrát ne pro mě.