Sen pana Darcyho

Sen pana Darcyho https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489679/bmid_sen-pana-darcyho-krm-489679.png 3 11 4

Darcyovi série

< 6. díl

ROMANTICKÁ KOMEDIE NA MOTIVY JANE AUSTENOVÉ Londýnská společenská sezona je v plném proudu, večírky se střídají s hostinami a plesy, mladí lidé prožívají první lásky a navazují vztahy, někdy možná na celý život. I Phoebe Hawkinsová, neteř pana Darcyho, uvěřila, že našla toho pravého. Co na tom, že Arthur Stanhope je z rodiny whigů, kdežto Hawkinsovi jsou toryové. Avšak Phoebin otec je zásadně proti – tvrdí, že Arthur je prostopášník. Nešťastná Phoebe se uchýlí na Pemberley, venkovské sídlo Darcyových, kde jí dělá společnost vlídná a dobrosrdečná kamarádka Louisa Bingleyová. Bohužel na Pemberley dorazí i postarší tyranská příbuzná, postrach rodiny i služebnictva, bez jejíž přítomnosti by se všichni snadno obešli. Snad se Phoebe podaří rozptýlit chmury přípravami na letní ples… Cožpak se nemůže stát, že při něm obě dívky najdou každá svého vyvoleného? Kniha Sen pana Darcyho, v níž se setkáváme s živě vykreslenými postavami pevně zakořeněnými ve způsobech a stylu doby Jane Austenové, je nezapomenutelnou kombinací romantiky, pletich, společenských skandálů, přátelství – a v první řadě lásky.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Leda
Originální název:

Mr. Darcy's Dream , 2009


více info...

Přidat komentář

mina_harker
01.09.2023 1 z 5

(SPOILER) Čtení této knížky jsem protrpěla. Byla to tak bezbřehá nuda, že jsem myslela, že ji nedočtu. A to přesto, že mám ráda Pýchu a předsudek a nevadí mi, když si z ní jiný autor vezme inspiraci, čtu historické romance, nevadí mi předvídatelný děj... Přemýšlím, co byl problém této knihy - asi bych řekla, že předlidněnost postavami (když čtenář nezná předchozí díly, tak je problém zjistit, kdo je kdo), se kterými se ale čtenář nemá možnost lépe seznámit, chybí jim hloubka, pořád se jen o něčem mluví a nic se dohromady neděje. Z konce jsem málem omdlela - když už jsem myslela, že na zakončení osudů dvou zamilovaných párů si počkáme až na příští díl, tak najednou přišlo na dvou stránkách vyznání a byl konec. Opravdu tragické bylo, když hrdinka celou knihu před hrdinou utíká, nechce s ním raději ani mluvit, protože si myslí, že je prostopášník, pak se najednou od někoho dozví, že jeho bývalá milenka se provdala, hrdina ji políbí a najednou je všechno v pořádku, bez nějakého dalšího sbližování, vyříkání si problémů... Nedoporučuji.

Tuti
19.08.2022 3 z 5

Tak tohle mě mrzí, protože zatím byly příběhy Darcyových fajn...
Tenhle díl se ale moc nepovedl :(
Ze začátku mě to navnadilo, ale u toho bohužel zůstalo.
Nepromyšlené, nedotažené... škoda


maryzka
09.08.2022 2 z 5

Tak nudný příběh- tohle se tedy moc nepovedlo, jediný kdo tam vnesl kus pohromy nebo spíš morousování byla jedna protivná příbuzná.

Le Chat
11.07.2022 5 z 5

Příjemné, milé, oddechové, romantické čtení. Myslím, že by se kniha líbila i samotné Jane Austenové. Doporučuji a už se těším na poslední díl série Příbuzní pana Darcyho.