Síla osudu

Síla osudu https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/52337/mid_sila-osudu-Gii-52337.jpg 4 91 18

Ďábelská série série

1. díl >

Cass je zamilovaná do Edwarda, se kterým si tajně dopisuje. Její vychovatelka rozhodne, že je čas najít pro ni vhodného manžela, a Cass musí bojovat jako lvice, aby obhájila své právo na lásku. Už se zdá, že má vyhráno a její štěstí je na dosah, avšak při vyjížďce na moře ji unese na svou přepychovou jachtu hrabě z Clare. Odváží Cass daleko od domova s úmyslem vzít si ji za každou cenu.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Devil's Embrace , 1982


více info...

Přidat komentář

Ála1968
18.06.2023 4 z 5

Krásný příběh,ale to násilí na hrdince bylo hodně.Autorka se v tom nějak vyžívá,má to skoro v každé knize.

mariva
07.01.2023 3 z 5

Několik knih už jsem od autorky přečetla a obvykle se mi líbily, u této jsem ale v rozpacích. Romantický příběh by byl hezký a mohl se odvíjet i bez zbytečně brutálních scén, které už byly u tohoto stylu četby přes míru. Ani hlavní postavy nevzbuzovaly jednoznačné sympatie a jejich chování postrádalo to, co od romantické četby očekávám. Konec useknutý, uspěchaný. Četla jsem od ní lepší knihy.


Lembac
08.08.2021 2 z 5

Námět románu mi místy připomínal knížku Whitney, moje láska. I z té jsem měla rozporuplné pocity. Chápu touhu autorky popsat hlavního hrdinu jako drsného až arogantního alfa samce/hřebce, ale čeho je moc, toho je příliš. Anthony byl tak zeslepený touhou po Cass, že neslyšel, neviděl, jen si bral. Je celkem nelogické, že by se po jeho činech nějaká žena do něj mohla zamilovat. Jako proč?
Dost často jsem knihu musela odložit a trochu si od ní odpočinout - zvlášť naturalistické popisy (sexuálního) násilí mi nedělaly dobře. A podle mě ani nijak nepřispívaly k posunu nebo obohacení děje.
Závěr knihy se mi taky moc nelíbil. Všichni tak nějak hodili své dosavadní city a emoce za hlavu a přeskupili se jako při škatulata hejbejte se! Proč jako?

petraj30
15.05.2020 4 z 5

Naprosto se ztotožňuji s názorem Knihomolky 97. Celkem se mi to líbilo, ale bylo tam moc násilí - někdy až moc. Přišlo mi, že autorce docházeli nápady, tak tam přidala právě to násilí.
Cass se mi celkem líbila, ale prakticky hned se Anthonymu vrhla kolem krku. No nevím, jestli by se takhle nějaká žena normálně zachovala. Antohony mi ze začátku přišel jako zbabělec, hlavně proto, co udělal. Potom jsem ho jaksi tolerovala, protože ti dva opravdu patřili k sobě, ale pořád mi na něm něco vadí.
Celkově se mi příběh líbil, rychle se četl, ale je tam to ALE.
3 hvězdy jsou málo a 4 moc, ale dám je:-)

Knihomolka97
13.03.2019 4 z 5

Kniha mě bavila, ale mám pár výhrad. Dlouho jsem hledala cestu k Anthonymu. Od začátku se mi moc nezamlouval a připadal mi jako posedlý psychouš. Nechápala jsem, že mu Cass podlehla tak brzo. U toho ,,poprvé" jsem třeštila oči..to přece není možné! Stále jsem plná vášní, ale nechci dál nic prozrazovat. :-)
Anthony se mi nakonec jakž takž zalíbil, ale není pro mě ten správný hrdina. Ale kniha určitě za přečtení stojí.

Terisek99
10.02.2018 4 z 5

Kniha se mi moc líbila. Občas někdy trochu přehnané, ale rozhodně stojí za přečtení.

účetní
24.06.2016 4 z 5

Pěkná kniha, až na tu jednu scénu, to už bylo velmi přehnané, nejen proto, že jde o romantický žánr ( vzhledem k tomu, že už to tu padlo, tak snad nic neprozrazuji ). Kniha ale určitě stojí za přečtení. Mně se nakonec Anthony zalíbil, chlap na kterého se může žena stoprocentně spolehnout.

cizinka1
22.06.2016 5 z 5

Kniha byla dobrodružná a napínavá. Děj rychle plynul.

ariel platto
21.06.2016 5 z 5

Jako malá holčička jsem často snila, že mě korzár unese na svoji loď, rytíř na svůj hrad...
Příběh mi naplnil moje sny. Ale pouze sny ! Toto je růžová knihovna a tak k tomu přistupuji.

havrmoni
16.05.2016 5 z 5

Musím přiznat,že po dvouch letech a druhém přečtení,je to kniha,kterà stále stojí za přečtení.Můj názor je také stejný a Anthonymu bych stále neodpustila :).

No, jak píše moudivlacek,abychom neosuzovali Anthonyho,nešlo to. Nebyl špatný chlap a kdyby se jí pokusil získat přirozenou cestou troufám si říct,že by uspěl. Nechal jí dělat to co měla ráda a choval se k ní jako k partnerce a na to jí utáhl,jo a nezbytná vášeň,po které se z pann stávají ,,nymfomanky" :). Ale já osobně souhlasím s PomněnkaPrvní. Nikdy bych mu neodpustila,že mě zbavil volby,omezoval a koneckonců i to ,,poprvé" nebylo úplně vpořádku. Taky to co se jí následně dělo by se nestalo,kdyby jí nechal být. Na můj vkus se hrdinka poddala dost brzy, vlastně jsem si myslela,že až do konce neví co chce.

moudivlacek
20.02.2016 4 z 5

Krásná kniha. Neodsuzujte Anthonyho hned ze začátku, ke konci vás mile překvapí. Choval se jako muž té doby, kdy žena byla hlavně majetkem mužů a tak se s ní i zacházelo. Přesto tu budete číst o velké lásce i touze. I o pravém anglickém gentlemanovi.
Už se moc těším na další díl série.

VytíVlčice
05.03.2015 4 z 5

Musím říct, že se mi kniha velmi líbila, stejně jako některé další od této autorky, avšak musím říct, že některé scény jsou opravdu až příliš drastické.
Pokud jde o děj a o hlavního hrdinu, mě osobně se líbí, když má muž téměř veškerou moc nad ženou a ona se mu snaží bránit, i když ví, že to není možné.

danca044
26.07.2014 3 z 5

Možná bych dala i čtyři hvězdičky, ale vůbec se mi nelíbilo, jak se na konci příběhu Cass zachovala. Pokud se opravdu zamilovala do hraběte, jak od něj mohla utéct a hned se vyspat s jiným chlapem? To mi opravdu mozek nebere a ani jsem si neužívala příšerné znásilnění. I to na mě bylo trochu moc. Coulterová jinak píše velmi hezky a kniha se čte skoro sama.

macekkk
05.11.2013 5 z 5

Tahle knížka se mi vryla do paměti, tím jak byla napínavá a zajímavá již od začátku. Po roce jsem si na ni vzpomněla a určitě si ji přečtu znovu.

PomněnkaPrvní
11.07.2013

NEČTĚTE první komentář, nechápu to, ale opět zde najěká čtenářka prozrazuje až příliš a pokazí Vám to čtení. Jinak se knížka docela povedla, má spád. Moc romantických scén zde nenajdete a erotických také ne. Ale co je průšvih, je hlavní hrdina. Poté, jak se na začátku odporně zachoval, se autorka celou knížku snaží vylíčit ho v kladném světle, aby mu Cass (a všechny čtenářky) odpustily. Téměř se jí to podařilo, ale u mě opravdu jen téměř. Vlastně si myslím, že každá žena se zdravou hrdostí by mu nezapomněla to zavrženíhodné chování s nedostatkem úcty a respektu, zbavení možnosti volby, omezování a manipulování. Toť můj názor.

JToman
07.03.2013 5 z 5

Tak nevím, já tuhle řadím mezi jednu z nejlepších od Coulter. Ráda se k ní vracím. Mě pobavila a vždycky pobaví, jak po ní šáhnu. Neobvykle řešená zápletka. Hlavní hrdina je do své milé poblázněn už od jejího narození.......

sabca
04.01.2013 4 z 5

Kniha se mi četla dobře, přesto že knihy z této doby moc nemusím. Přečetla jsem ji během 2 dnů a jako oddechovku doporučuji.

maryzka
22.04.2012 2 z 5

tak první díl síla něhy, No na spisovatelku u který jsme zvyklý na sex a erotično pár potratu je tam toho velice málo, asistence u porodu a u potratu je bezchybná u chlapa ani se nezalekne pan hrabě. ale jinak začátek byl dobrý jak ji unese na moře, donucuje ji ke snatku přiznává se že ji vlastně vychovával nebot miloval i její matku.