Mezi zrnky kávy

Mezi zrnky kávy https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/146516/bmid_mezi-zrnky-kavy-fiG-146516.jpg 3 69 24

Coffee House Mystery série

1. díl >

Clare Cosiová provozovala proslulou kavárnu Village Blend, dokud se nerozhodla pro nudnější život v blízkosti tichých pastvin. Po deseti letech se vrací znovu do kavárny, radost jí však vydrží jen do té doby, než najde svoji asistentku v bezvědomí ve sklepě. Všude kolem jsou rozsypaná kávová zrnka. Policie přijede na místo, aby případ prošetřila, když však nenajde známky násilného vniknutí ani cizího zavinění, považuje vše za nešťastnou nehodu. Případ je uzavřen. Ale Clare o tom není přesvědčená. Po odjezdu policie se jí hlavou honí neodbytné myšlenky. Například proč byl odpadkový koš na jiném místě? Jestliže toto nebyla nehoda, hrozí Clare nebezpečí? A... jsou všichni detektivové takoví fešáci?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

On What Grounds , 2003


více info...

Přidat komentář

LuckaK.088
28.03.2024 4 z 5

Příjemné čtení prosycené vůni kávy, nenáročné, nekomplikované. Jako milovník kávy (už zas slintám a musím si jít zapnout kávovar) dávám samozřejmě plusové body za lásku k tomuto životabudiči, která je ze stránek vyloženě cítit.

Jen mě docela mrzí, že u nás vyšly pouze dva díly. Co jsem se dívala, tak autorka jich má na kontě minimálně dvacet. Což je škoda, protože bych se s uvařenou kávou klidně do dalších dílů pustila.

Nessie72
06.08.2023 5 z 5

Skvělá, opravdu skvělá, promyšlená, zábavná a chytrá detektivka. Výborně popsané prostředí lehce snobské společnosti, mladých studentů, začínajících umělců i unavených lékařů po nekonečných službách, kteří se setkávají v kavárně s dlouholetou tradicí a vášní pro kvalitní kávu. Kniha se čte opravdu snadno, není v ní téměř pasáž, která by nudila.


akinomV
08.02.2023 4 z 5

Knížku už jsem jednou četla (někdy před 6-7 lety) a dala jsem jí 4*, tak jsem byla zvědavá, jak to dopadne tentokrát a nakonec musím uznat, že se mi to na ty 4* líbilo zase. Je to taková pohodová záležitost, která mě bavila a rychle se četla. A člověk hned dostane chuť na kávičku :-)

MiskaMa
17.03.2022 3 z 5

Na knížku jsem narazila úplně náhodou, díky Čtenářské výzvě. Není to podle mě tak úplně krimi. Rozhodně je to ale knížka, ze které jde při čtení cítit vůně a chuť kávy. Do druhého dílu se mi zatím moc nechce, ale možná v budoucnu ...

bupilla
07.03.2022 3 z 5

Táto knižka je hlavne veľmi, veľmi milá. A veľmi, veľmi kávová.
Nie je to bežná krimi, dokonca si myslím, že kriminálna zápletka jej vyslovene uškodila.
Lebo ak čitateľ sleduje kriminálnu linku, tak mu zákonite musí pripadať, že dej je neskutočne rozťahaný, neustále odbieha k veciam, ktoré sú pre krimi linku absolútne nepodstatné. Tak sa to čítanie stane striedaním rozbehu a prudkého zabrzdenia, čo je celkom na nervy :D
Pritom si viem predstaviť, že ako román pre ženy by sa mi to veľmi páčilo - bez snahy o detektívku.
Je to milé, veľmi mňam kávové, ale žiaľ len priemerné čítanie.
Mám doma aj druhú časť, ale moc sa mi do nej nechce, škoda.

Arlienen
15.07.2021 3 z 5

Zhodnotit tuto knihu byl pro mne velký oříšek. Kniha nebyla špatná, ale rozhodně mi nepřišlo, že čtu detektivku. Spíš jsem měla pocit, že čtu knihu o kávě a její přípravě. Já jsem milovníkem kávy, ale raději ji piju, než si o ní čtu.
Detektivní zápletka byla dobrá, avšak neměla zrovna moc prostoru.
Stejně tak mě zaujal Quinn. Kdyby se v knize vyskytoval více, možná bych knize dala hvězdičku navíc.
Shrnutí - kniha průměrná a další díl číst rozhodně nebudu.

irskádívka
25.10.2020 2 z 5

Kniha je snad detektivkou, ale spíše návodem na výrobu výborné kávy. Samotná detektivní zápletka není příliš poutavá, osobní příběh hlavní hrdinky je neoriginální. Navíc mám z knihy dojem, že si autor chystá prostor na další díly, což mě osobně vždycky ve čtení ruší. Ale vyprávění o kávě se mi líbilo, mám ráda kavárny, jejich vůni a atmosféru.
Knihu jsem si vybrala podle názvu, byla to taková jednohubka na vyplnění času, ale za sebe ji nemůžu jednoznačně doporučit.

ElleNora
02.02.2020 3 z 5

Děj knihy jako detektivky není tolik poutavý, jde o to si užít i trochu té romance tady. A samozřejmě i té kávy, o které se člověk dozví mnoho zajímavých informací.

sabca
13.01.2018

První kniha této autorky a další už asi číst nebudu. Děj mi nic moc neřekl. U detektivky si představují trochu napětí a tady mi chybělo.

Lenny33
06.07.2017 3 z 5

Překvapivě velmi příjemné čtení, jen to chce nad logikou děje moc nepřemýšlet.

Bruklinka
11.04.2017 3 z 5

Průměrná detektivka: předvídatelná zápletka, některé pasáže přitažené za vlasy a bohužel velmi slabý překlad a absence korektury z toho dělají knížku na maximálně dvě hvězdy. Nakonec díky všudypřítomné vůni kávy dávám tři.

1v8na
25.02.2017 3 z 5

Námět příběhu byl nápaditý, ale hodnotila bych ho průměrem - byly v ní pasáže, které mi přišly velmi nereálné a přitažené za vlasy. Oceňuji však na knize popisy postupu přípravy kávy a zajímavosti o kávě samotné.
I když hodnotím knihu průměrem, neodradilo mě to, abych si v budoucnu přečetla druhý díl.

Riela
29.04.2016 2 z 5

Kniha mě bavila, je čtivá, má velmi zajímavé prostředí a postřehy o kávě mě zaujaly. Co se týká zápletky, tak mám pocit, že návaznost děje je dosti nepromyšlená a hrdinové konají bez nějakého zjevného důvodu.

precisa
14.02.2016

Miluji kávu. Detektivka příjemná a moji chuť na kávu neustále povzbuzovala.

Janusa
20.12.2015 4 z 5

popri riešení vraždy sa toho o káve dozviete veľa :)

IvanaB
19.12.2015 4 z 5

Na mě až moc kávy, ale to by to nebylo "Mezi zrnky.." :-) Pěkně se o četlo.

marasaj
25.08.2015 3 z 5

Milé a lehké čtení. Očekávala jsem víc, ale nemohu to nazvat zklamáním - to určitě ne. Na čtení jsem se těšila, nemusela jsem se do čtení nutit, ale přece mi tu jen něco chybělo. Knížka má především krásnou obálku a tudíš nejde si ji nezamilovat a samozdřejmě naláká všechny milovníky kávy, mezi které já osobně také patřím. Na to, že nemám zálibu v popisech, o kávě mi to vůbec nevadilo, naopak mě to potěšilo a byla to skvělá zkušenost.
Doporučuji těm, kteří nemají moc velká očekávání, ale chtějí se s chutí pustit do čtení.
Hodnotila bych 3,5 kdyby to bylo možné, ale jelikož to nejde tak dávám 3 hvězdičky.

J.books
22.08.2014 3 z 5

letní čtení, psané jednodušše, nic světoborného,ale k vodě stačí

mayinka
09.06.2014

Jsem rada, ze jsem knihu cetla v dobe, kdy jsem obdrzela vlastni kavovy automat :) protoze jsem neustale mela chut na dalsi kaficko. Dostala jsem, nastesti, i oriskovy sirup :) o kterem v knize najdete nekolik zminek :)) jinak kniha se cte lehce a neni potreba mnoho ocekavat.

MarieAnnaSarah
25.02.2014 2 z 5

Kniha Mezi zrnky kávy mě nalákala především svým názvem, spojení dvou mých závislostí, tedy detektivních knih a kávy, mi přišlo neodolatelné.

Claire Cosiová, staronová vedoucí úspěšné kavárny Village Blend po příchodu do kavárny nachází svou pracovnici pod schody v bezvědomí. Na první pohled vše vypadá jako nešťastná náhoda. Ale je tomu opravdu tak? Před Claire stojí nesnadný úkol případ vyřešit.

Příběh je kávou prosycen skrz na skrz. Hlavní hrdinové kávu pijí, připravují ji nebo o ní alespoň mluví, což u mne způsobovalo neustálé nutkání ji popíjet také. Po dlouhé době jsem tedy vytáhla french-press a dala přednost pořádné kávě před patoky, které piji běžně ve shonu každodenní povinností. V tomto ohledu je kniha skvělá, jelikož já jsem velký kafomil a příprava kávy je pro mne radostí. Proto pro mne bylo plusem dozvědět se i několik zajímavých věcí.

Bohužel zbytek knihy je poněkud vyčpělý. Detektivní příběh je obalen spoustou balastu, který je nudný a naprosto zbytečný. Autorka se nechává příliš unášet na vlnách fantazie a zapomíná, že by se měla držet určité nitě příběhu, namísto toho nás zavaluje spoustou nepříliš zajímavě napsaných podrobností (viz například podrobný popis vybavení koupelny). Ačkoliv květnatost a popisný styl mám ráda, v této knize to působilo dojmem určité brzdy.
Samotné postavy a jejich smýšlení mne mnohokrát od čtení odrazovalo. Hlavní hrdinka se s prominutím chová občas jako slepice a vůbec ne na svůj věk. Věčné osočování a pomlouvání lidí žijících v New Yorku mi vadilo. Vím, že Američané nejsou zrovna dokonalí, ale myslím, že by si zasloužili alespoň trochu slušnosti a ne neustálé povýšené a snobské hodnocení od hlavní hrdinky či přirovnávání lidí k odpadu.

Co však nedokážu odpustit, nikoliv autorce, ale překladatelce, je tato věta, která se mnou málem šlehla o zem: "Víte, jako detektiv Dashielle Hammetové.". Překřtění světoznámého autora na ženu mě naprosto vykolejilo!

Chtěla jsem dát tři hvězdičky alespoň za kávu, ale nemohu. Bylo by to nefér vůči o stupeň lepším knihám, které jsem jimi ohodnotila. Takže za 2*