Princezna

Princezna https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507748/bmid_princezna-A8o-507748.jpg 4 204 37

Clifton Forge série

< 3. díl >

Presley Marksové se v její svatební den přihodilo nečekané klišé: stala se z ní odkopnutá nevěsta. Musí v bílých svatebních šatech předstoupit před své přátele a rodinu a oznámit jim, že její snoubenec na svatbu zapomněl. Ponížená a rozzlobená Presley se schovává před světem a hledá útěchu v rutině svého všedního života. Práce na recepci v autoservisu není sice fascinující, ale zajišťuje jí, že není středem pozornosti. Alespoň tak to bylo, než se ve městě objeví Shaw Valance. Slavný hollywoodský herec hraje ve filmu, jehož motivem je vražda, která se v Clifton Forge stala. Pokud zrovna nenatáčí, sleduje v autoservisu, jak mu sestavují motorku, a otravuje Presley svým krásným úsměvem. A jako by toho nebylo málo, koupí si sousední dům. Co když se ale vrátí Presleyin snoubenec, který je navíc členem konkurenčního motorkářského gangu?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Stone Princess


více info...

Přidat komentář

Ctenar1202
02.02.2024 4 z 5

Toto byla třetí kniha v sérii a měla jsem maličko obavy, aby mě autorka nenudila svými popisy, jak se žena a muž nemusí, jak si k sobě hledají cestu a pak skončí v posteli. Ano, je to romantická série, takže s tím musím počítat a i když se toto téma v knize opět objevilo, nevadilo mi to. Autorka totiž přidala dramatickou linku, která vyvážila a předčila tu romantickou.

Milovníci romantiky budou spokojení a ti, kteří ji načtenou nemají a zkusí tuto sérii, budou nadšení. Navíc se mi líbí, že autorka v každé knize shrne co bylo v předchozích dílech, takže se dají knihy číst i samostatně.

Majka1979
07.01.2024 5 z 5

Ako čítam túto sériu, tak pri každej časti si hovorím, že táto je lepšia ako tá predošlá. A inak to nie je ani pri tejto tretej časti.

Opäť sa tu veľa vecí zamotá, veľa vecí odhalí a veľa vecí prekvapí.
Presley, nevesta, ktorú nechá jej snúbenec pred oltárom a príde jej len správa s jediným – To je dnes? Ako mohol zabudnúť na deň, kedy mali svadbu? Ako to vysvetlí tým, ktorých pozvala? Čo si o nej pomyslia? To všetko ju trápi.

A ako keby toho nebolo dosť, tak v tom období prichádza filmový štáb natáčať film o vražde, ktorá sa tu stala a o ktorej všetci veľmi dobre vedia. Aj to je pre Presley rana.

Shaw – hlavná hviezda, sexy herec s charizmou. Ale Presley nezaujíma. Ona chce svoj pokoj, chce sa od neho držať čo najďalej. Ale ako sa jej to podarí, keď sa nasťahuje do susedného domu?

A prečo vlastne nechal Presley jej snúbenec pred oltárom? Skoro som odpadla... To akože fakt? Tak pri tejto sérii som prestala tipovať, kto komu čo spravil a prečo sa to stalo a pod. Pretože moje odhady sa úplne líšia od toho ako to v skutočnosti je.

Už teraz sa neviem dočkať, kedy otvorím štvrtú časť


miloslava3256
23.11.2023 5 z 5

Tentokrát se kniha trošku dál posune od motorkářského světa, příběh zlomené dívky a muže. Opět lákavě vyobrazeno, děj, postavy, zápletky, vše vás pohltí. Temné prostředí je jen naznačeno a uvádí nás do problematiky domácího násilí.

Evaho73
22.09.2023 4 z 5

Knihu Princezná som si prečítala a musím povedať, že ma opäť zaujala. Zápletka bola napínavá a pútavá, postavy boli dobre vykreslené, atmosféra z prostredia motorkarského klubu presvedčivá a páčil sa mi aj štýl autorky, ktorý je vtipný s vyrovnanou dávkou irónie a emócií. Určite odporúčam všetkým fanúšikom romantických príbehov a teším sa na ďalší diel tejto série.

bradovav
07.09.2023 5 z 5

Obálka: 5*
Hlavní postavy: 5*
Děj: 5*
@knihybeta #spoluprace

Pro mě je tahle celá série velké překvapení a autorka se zařadila na seznam mých oblíbených autorů. I v tomto díle si můžeme přečíst příběh dvou lidí, kteří k sobě najdou cestu a zamilují se.

Ona pracuje v autoservise, on je filmová hvězda. Nechci vám nic spoilerovat, proto nebudu zabíhat do detailů. Co ovšem prozradit můžu je, že se zde kromě romantického vztahu opět setkáte s pikantnostmi, které vám vženou ruměnec do tváře. Zároveň ale nejsou tím stěžejním a romantický vztah jen doplňují.

Co autorka umí je romantický příběh zasadit do neotřelého prostředí a v určitou chvíli vás překvapit zvratem až s detektivním motivem. Konkrétně v knize Princezna mě zvrat opravdu překvapil, nečekala sem ho. Za mě tam mohlo být věnováno více prostoru ještě Scarlett, ale možná se o ní dozvíme víc v dalším díle.

Nerada se loučím, ale za přáteli do Clifton forge se vrátím brzy prostřednictvím dílu Princ.

Celkové hodnocení: 5* z 5*

Jankafanka
15.08.2023 5 z 5

Krásné pokračování série Clifton Forge, které je věnováno Presley, která se zakouká do známého herce Shawa. Děj vypráví o tom, jak se jejich vztah vyvíjí z nezávazného do vztahu, kde nemohou být jeden bez druhého.
Moc se těším na další díl.

V.Marie
15.08.2023 4 z 5

Moc hezké, ale nejvíce se mi líbil příběh Dashe :)

Ešína
14.08.2023 3 z 5

Třetí díl byla další jízda, i když se mi líbil asi nejmíň. Přišlo mi to trochu jiné. Přesto jsem si příběh o Shawovi a Presley užila. Ale přiznám se, že netuším, jestli se pustím do dalšího dílu.

Vampucha
11.08.2023 3 z 5

Princezna je třetí díl oblíbené série Clifton Forge, opět je to příjemná romantická oddechovka s trochu dramatickou zápletkou.

Tentokrát sledujeme Presley Marksovou, kterou z předchozích dílů známe jako milou recepční z autoservisu. Po nevydařeném vztahu, kdy ji snoubenec nechal u oltáře, se chce soustředit jen na práci, na vše zapomenout a dát si od mužů logicky pauzu.
To by se ovšem nesměl ve městě objevit slavný charismatický hollywoodský herec, který zde bude natáčet film podle vraždy, která se v Clifton Forge stala. Zde se autorka vrací k událostem, které se staly v 1.díle této série, doporučuji tedy nečíst třetí díl, bez znalosti předchozích dílů. Pokud vám nevadí spoiler na to kdo je vrah, tak samozřejmě můžete :)

Od začátku, kdy se na scéně objeví pohledný Shaw Valance je vám jasné, jak tento příběh skončí. Ale cesta k happy endu vede klikatou cestičkou a autorka to ani těmto dvěma hrdličkám neusnadnila. Shaw je v Clifton Forge jen na několik měsíců, do toho jsou tu nenechaví novináři, kteří vytahují skrytá tajemství v tu nejnevhodnější chvíli. A v neposlední řadě se na scéně znovu objeví Presleyin snoubenec, který je členem konkurenčního gangu a další problém je na světě.
Motorkářský gang, který hraje od začátku v sérii důležitou roli, v tomto díle není tak výrazný, ale víte že tam je. Natáčení otevírá staré rány a jsou věci, které nikdo nemá vědět.
Může se zdát, že příběh je jedna velká motanice, ale není to tak, problémy vznikají postupně s tím, jak příběh plyne. Autorka odhaluje zajímavou Presleinyu minulost, která se jistě více promítne v dalším, již čtvrtém díle.

Osobně mi tento díl přišel slabší než předchozí dvě knihy, úplně jsem tak moc tomuto páru nevěřila. Presley je milá a od prvního dílu velmi sympatická postava. Oproti tomu Shaw si mě nijak zvlášť nezískal. Ale nemění to nic na tom, že se kniha čte dobře a já si čtení užila. Konec zůstal do jisté míry otevřený, tak jsem zvědavá na další pokračování.

Kudík
05.08.2023 5 z 5

Presley Marksová měla štěstí, že její "snoubenec" Jeremiah na jejich svatbu zapomněl, resp. se zapomněl, i když musím tento vztah odsoudit, protože nadarmo neplatí, že co je v domě není pro mě a u přátel a sourozenců to platí obzvlášť. Shaw Valance by byl snem asi mnohé z nás, protože takový balíček dvou v jednom, a to bývalý policista v současnosti hollywoodský herec a produkční s tak hezkým chováním a pochopením, to se dá snad najít jen na stánkách knih.
Zatím mám za sebou 3/4 přeložených dílů, kde pevně věřím, že o Emmetta a Lea také nepřijdeme, ale těžko hodnotit, který z dílů je lepší či horší. V něčem jsou si podobné, sem tam se objeví trochu klišé, ale vede jejich čtivost a snaha o napětí do samotného závěru, kdy epilog naznačí co nás čeká dále.

Jenny46
16.07.2023 5 z 5

Přesně kniha na dovolenou příjemná zápletka, série je moje srdcovka!!!

Lofda
14.07.2023 5 z 5

Je to trochu jiné než předchozí dva díly, ale kupodivu pořád dobré. Nechci říct lepší, ale pořád si za mě zaslouží knížka plný počet. Našla jsem novou oblíbenou autorku! ;-)

Lucie.285
11.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Další díl ze série se mi líbil o něco více než předchozí díl. A celkově je tato série prostě skvělá. Já jsem si čtení moc užila. V tomto díle se dovíme více o smutné minulosti Presley a o sexy herci, bývalém policistovi Shawovi. Presley je zvenčí za tvrďačku, ale uvnitř jí tíží vzpomínky na dětství a dospívání. Líbilo se mi, že Shaw hned od začátku věděl, co chce. Nebo spíše koho. V druhé třetině knihy dojde k časovému posunu, kdy mi trochu překvapilo, že se Presley snaží jít honem dál a také její chladné rozloučení. Ale na druhou stranu to přesně vystihovalo její osobnost, chtěla jít dál a skrývala své city, aby už jí nikdo nemohl ublížit. Akční scény autorce prostě jdou a epilogy také. Pokud nad touto sérií váháte, tak doporučuji. Určitě se najde nějaký slabší díl, ale jako celek to vše dává smysl a myslím, že se nudit nebudete.

Michelleee
10.07.2023 5 z 5

Presley a Shaw - vyprávěno z obou pohledů. Presley už známe z předchozích dílů, tentokrát se dozvídáme i něco o její minulosti. Shaw je hollywoodský herec, který bude hrát našeho vraha z předchozích dílů. Série Clifton Forge se mi prostě líbí.

Sysel
29.05.2023 5 z 5

Opět super! Trochu mi vadil skok v čase, ale super děj všechno napsavil! Těším se, o kom bude další díl.

Pitbullka
11.05.2023 4 z 5

Čtivý, odpočinkový, předchozí díly mě bavily o něco víc, ale očekávání to určitě splnilo.

Moniska2410
08.05.2023 4 z 5

Máme tu třetí díl ze série Clifton Forge a opět byl velmi čtivý.

Opět skvělá obálka, pod kterou se skrývá krásný, romantický příběh.

Hlavní postavy Presley a Shaw mi byly sympatičtí, ta chemie mezi nima byla skvělá, to jejich vzájemné hašteření a dohady mě moc bavily.

Hlavní hrdinku Presley známe už z předchozích dílů a zde dostala svůj vlastní příběh. Měla těžký život už odmala a aby mu unikla, v osmnácti utekla z domova. Její útočiště se stalo malé městečko kde sídlil motorkářský gang. Já si jí hned zamilovala.

Shaw, slavný herec, který přijel do městečka natočit film o události z předchozích dílů. Zde natrefí na někoho komu se z něho neklepou kolena. Dokáže se dostat do zlomeného srdíčka Presley??

,,Ještě ti to nedošlo??" zašeptala jsem mu do ucha. ,, Občas když říkám ne, tak to ve skutečnosti znamená ano."

MAU256
15.04.2023 5 z 5

"A tady," znovu nás otočil, tentokrát o čtyřicet pět stupňů, "tady bude náš dům." "A jaký bude?" zeptala jsem se. "Šťastný."

Další krásně čtivý příběh, tentokrát se hlavní osobou stala Presley. Její život nebyl jednoduchý, ale dostala druhou šanci. Pod svá křídla si ji vzal Draven, stal se jí otcem, kterého si vždy přála a ona pro něj byla jako dcera. Když ji Jeremiah nechal samotnou před oltářem, celé její nové rodině se ulevilo, neboť ho nikdo neměl rád. A pak se objevil Shaw. Doporučuji přečtení jak "Krále" tak "Rytíře", neboť zatím všechny tři knihy jsou super.

Jita160
03.04.2023 5 z 5

Neděste se temných obálek ,protože skrývají úžasné osudy a životní příběhy.
Princezna je krásná pohádka s hollywoodskou hvězdou.
Presley obyčejná žena s těžkým dětstvím a dospíváním se i přes všechno dokázala vzchopit a zařídit život tak aby už nebyla objetí. Potom co jí nepřišel ženich na svatbu už přestala věřit na lásku,.. měla kolem sebe ty nejlepší tvrdé hochy z motorkářského gangu kteří se o ní starali a nenechali jí ublížit.
Shawn hollywoodský herec ,který přijel do města točit film o jejich blízkých a tragédii který je všechny zasáhla ji okamžitě propadl. Vzplanul mezi níma žár, který nešel uhasit. Ale nic není zadarmo ,každý si to své štěstí musí projít pořádnou kupou sraček aby se dočkal Šťastného konce.

,, Ještě ti to nedošlo?''
zašeptala jsem mu do ucha
,, Občas když ti říkám ne tak to ve skutečnosti znamená ano"

....jak to ,že nám ti muži nerozumí?:-D:-D:-D

JaAnička
30.03.2023 3 z 5

A éra sexy motorkářů definitivně končí....přesunuli jsme se do fáze sexy policistů nebo herců...ovšem sexy rozruch, lehké strniště, líbatelné rty, skvělé vlasy, svalnatá hruď, vyrýsované svaly a sexy "véčko" nám tu zůstávají...stejně jako tak nějak zvláštně táhnoucí se děj plný tajemství, psychických traumat z dětství a podobně.
Za mě je tento díl asi nejslabší, postavy se chvilemi chovají vcelku iracionálně a divně. Jestli jsem říkala, že předchozí díly byly jako pohádka pro dospělé...toto je její přímou definicí...definicí popelky, která nevyrůstá v prostředí zlých sester, ale motorkářského klubu.

Autorovy další knížky

Devney Perry
americká
2022  85%Král
2022  85%Rytíř
2023  87%Princezna
2023  89%Princ
2024  90%Šašek