Chlapec v lese

Chlapec v lese https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356589/bmid_chlapec-v-lese-UWv-356589.jpg 3 75 32

Tommy Devereaux. Dnes úspěšný spisovatel. Jeho knihy se prodávají po milionech. Má opravdu obrovský dům, milující ženu, dvě děti… A jedno velké tajemství. A bude mít co dělat, aby kvůli němu neztratil úplně všechno. Ona se totiž vrátila. Je tady. Elizabeth. Skutečně se tehdy, ve čtrnácti letech, on a jeho dva kamarádi stali svědky tak brutální vraždy malého chlapce? A co z nich udělalo spolupachatele? Tommy se celý život snaží zpracovat to, co se tehdy v lese stalo. Píše hororové příběhy, jejichž hrdinkami jsou ženy. Nastudoval profily a motivy všech ženských vražedkyň. A snažil se i zapomenout. Jenže ona je tady. A Tommy pochopí, že čelit strachu se dá jedině tak, že konečně přestanete utíkat…... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

The Boy in the Woods , 2014


více info...

Přidat komentář

Zlatinka.Emilly
09.06.2023 3 z 5

Na začátku jsem chtěla knihu odložit, nakonec jsem ji dočetla. Mé smýšlení o příběhu je rozporuplné. Psychopatka, které se snad dalo postavit, nebo ne? Pokud by chlapec (viz. 30 let zpět) promluvil, mohla být zachráněna spousta životů. Ale co já vím, co bych dělala v tomto věku? Jenže pak dítě dospělo a to byl ten čas učinit spravedlnosti zadost.

čef
19.10.2022 4 z 5

Konstrukce by byla fajn, pokud by se povedlo dodat příběhu o trochu více věrohodnosti. Takto napsáno to vypadá, jako by měly skoro všechny postavy románu jenom půl mozku. Také by neškodilo, kdyby se zde objevilo něco, co rozšiřuje vědomosti o tomto světě, popis spisovatelových problémů tady už bylo mnoho a jistě se tomu také nedivíte. Snad jsem to ale s kritikou moc nepřepálil, zas tak špatné to přece jen nebylo.


ErčaV.
14.10.2022 3 z 5

Kniha se četla dobře a děj byl zajímavý. Ale myslím si že tam bylo několik zbytečných pasáží a vražedkyně byla dost nechutná. Jsem ráda že jsem knihu dočetla, ale podruhé bych se k ní už nevrátila.

evik75
28.08.2022 3 z 5

Ze začátku jsem si říkala, že to bude asi dobré čtení, ale postupně jsem názor změnila. Kniha mě nakonec nijak zvlášť nezaujala. Hlavní hrdina si kolikrát zasloužil pár facek a ta vražedkyně byla naprosto ujetá a nadržená ženská, které díky vzhledu a slabosti chlapů všechno prochází a ona si vesele může plout životem jakoby nic. Někdy mě tyto dvě postavy pěkně štvali, ale knihu jsem dočetla. A už vím, že ji pošlu někam dál.

Acquenta
05.06.2022 2 z 5

Příběh docela nereálný a šílený. Nechce se mi věřit, že by po tolika letech nevypátrali vražedkyni , která má na svědomí mnoho životů... nezáživné a celkem úchylné...za mě ne...

Atanone
01.05.2022 3 z 5

Přemýšlela jsem, jestli můj vlažný přístup ke knize je daný tím, že jsem ji četla v pro mě docela turbulentní době, nebo tím, že mě to místy prostě jen nebavilo.
Na obhajobu hlavního antihrdiny musím říct, že je velmi těžké posuzovat jednání čtrnáctiletého kluka očima dospělého a životem obouchaného člověka. Na druhou stranu - pokud nechceme zabřednout do situací, kdy si namlouváme, že svým blízkým lžeme jen proto, abychom jim neublížili, žijme tak, abychom před touhle volbou vůbec nestáli.
Místy jsem měla snahu omlouvat. Ale pokud mi autor do středu dění postavil vzdělaného muže, spisovatele, který se kvůli svému traumatu dokonce roky zabývá rešeršemi z oblasti trestního práva, tak je dost těžké uvěřit, že by neměl dostatek informací o tom, jak by jeho "nečin" byl posuzován, pokud by ho oznámil a spolupracoval s policí. Místo toho nám po dalších dějových veletočích naservíruje typicky americký závěr.

Pavlína2019
21.03.2022 2 z 5

Také, jak už někdo psal - jsem ráda, že mám dotčeno.

Čte se vlastně lehce, ale nesympatický hlavní hrdina nad jehož uvažováním jsem občas kroutila hlavou a vlastně víc podobných postav - ale spíš mi vadil odpudivý námět.

Nechutných a i o mnoho víc děsivých knih jsem četla hodně.
Tahle mě ale stejně jaksi znechucovala, čtenáři asi pochopí.

Takže - asi ne špatně napsáno, krátké, čtivé - ale obejdu se, takto pouze za mě, někomu se bude třeba líbit víc....

Angell328
27.09.2021 odpad!

Kniha odložena v polovině. Začátek napovídal o psychologické a šílené podívané ale autor bohužel, ze solidního základu udělal naprostou slátaninu kterou jsem neměl ani sílu dočíst. Kdyby bylo hodnocení horšího odpadu, tak ho dám.

Ka-čí
06.11.2020 5 z 5

Kniha ne nadchla..úplně mě to vtahlo do děje

Listonožka
03.11.2020 4 z 5

Další náhodný kup v Levných knihách a nezklamalo. Místy zrůdně morbidní scény, až i já co by toho milovník, jsem občas chtěla tyto reálně zpracované scény přeskočit. Jednu hvězdu ubírám za poněkud předvídatelný a až moc fantaskní konec. Jinak super čtení za pár korun ;-)

Luci-_-
31.10.2020 5 z 5

Po koupení knihy jsem si přečetla recenze, které mě odradily od knihy a dlouho jsem se k ní dokopávala a obávala se, že to bude další zdlouhavá a nudná detektivka. Při několika prvních stranách mě zaujala a četla se opravdu rychle (za dva dny dočteno). Ačkoliv jsem měla někdy chuť hlavní postavu umlátit kamenem tak mě kniha přesto bavila a nepustila. Líbilo se mi propojení jednotlivých událostí a lidí. Někomu to může připadat přitažené za vlasy, ale proč by to nemohlo být přitažené?

buldozer5
26.08.2020 2 z 5

To byla ale slátanina! Nápad dobrý, ale jak s ním autor poté naložil, to už dobré nebylo. Motivy postav byly nevěrohodné, hlavní postava naprosto tupá, už od začátku se příběh mohl vyvíjet úplně jinak a lépe, kdyby se nechovala jak idiot, tolik nelogických chyb jsem snad ještě nezažil. Autor se z toho snažil udělat pořádný psychothriller, jenže to překombinoval tak, že se ta kniha nedala brát vážně.

PetraBery
21.04.2020 3 z 5

Kniha je snadno čitelná, ale příliš odvázaná z ní nejsem. Anotace zněla slibně, dle mého názoru je ale příběh překombinovaný až moc. A v tomto případě je to na škodu. Nehledě na hlavního hrdinu Tommyho, to je zklamání asi největší, nemám ráda slabé postavy, které se důsledkům svých činů neumí postavit čelem.

Petronela16
01.10.2019 1 z 5

Tak podme po poriadku: celkom zaujimavy namet knihy, zaciatok fajn ma chytil, no ale bohuzial to bolo vsetko.Cim som citala dalej a dalej , tym viac ma to uz nebavilo a nebyt mojho odhodlania docitat, ak sa da, kazdu knihu, uz by som to bola vzdala.
Moje velke trapenie s knihou ukoncil predvidatelny koniec.
Skoda casu a penazi.

plamínek21
12.08.2019 2 z 5

Tak tohle opravdu ne. Nadutý hlavní hrdina, ostatní aktéři ve vedlejších rolích nepřesvědčiví, neuvěřitelní v počínání. Zápletka - přirovnání "přitažená za vlasy" rozhodně nepostačuje. Sečteno podtrženo - ztráta času.

veveronka
30.04.2019 4 z 5

Kniha byla napinava a zaver me prekvapil a potesil

Marekh
09.01.2019 4 z 5

Kniha se mi celkově líbila. V knize se střídají pohledy z přítomnosti do minulosti. Kniha má 3 části, kapitoly jsou krátké, kniha se čte rychle.

Když jsem četl první kapitolu, myslel jsem si, že čtu reálnou ukázku knihy Krev mládí, kterou napsal Tommy Devereaux, že je to takové lákadlo pro čtenáře. Pokud se jim ukázka bude líbit, mohou si knihu pořídit. Následně jsem si uvědomil, že Tommy je hlavní hrdina knihy Chlapec v lese. Tak to mě rozesmálo. :)

Na přebalu knihy je uvedeno, že "Krýt vraždu se nevyplácí...". Myslím si, že pokud se staneme svědky vraždy, určitě bychom to měli oznámit na policii a neměli bychom si toto tajemství nechat pro sebe, poněvadž nás to bude po celý život trápit a budou se nám tyto okamžiky připomínat. Určitě je důležité, abychom se někomu svěřili a poradili se s někým, komu důvěřujeme. Hlavní postava Tommy, úspěšný spisovatel hororových příběhů, se stane svědkem brutální vraždy, když má 14 let a po letech se opětovně navrací k těmto událostem, na které chtěl zapomenout a už nikdy se k nim nechtěl vracet.

Možná, že některým čtenářům budou některé události připadat přitažené za vlasy a budou na ně působit nereálně. Možná si leckterý čtenář řekne, že by jednal jinak než Tommy a poradil si mnohem lépe v situacích, ve kterých se ocitl. Z druhé stránky si říkám, že člověk nikdy neví, jak by se zachoval v obdobné situaci. Záleží také na tom, jak silná osobnost je daný jedinec, jakou má povahu apod. To jsou všechno věci, které ovlivňují jednání člověka ve stresových a vypjatých situacích.

Citáty z knihy, které mne oslovily:

"Les je osamělé místo. Proto tam vždycky ukrývám těla. I mrtvé stromy přece potřebují společnost." - Samuel Lowry, usvědčený sériový vrah

Leč jakmile je důvěra jednou narušena, nikdy už se úplně neobnoví. Nezbývá vám než ji aspoň slepit a doufat, že lepidlo vydrží.

ErikaJ
26.12.2018 2 z 5

Docela čtivé, ale chvílemi dost přitažené za vlasy. Pochybuji, že by se někdo nechal až takhle ovládat a vydírat nějakou praštěnou psychopatkou. Ke konci už mě to začínalo kapku nudit

Martiiiik
09.09.2018 3 z 5

Kniha nebyla špatná, jen mi občas přišla moc neuvěřitelná a překombinovaná. A autor mírně nadutý :-D I když i tato myšlenka je v díle obsažena :-) Budiž tři hvězdy za nápad :-)

ArwenAragorn
20.08.2018 3 z 5

Kniha mě nijak neoslovila. Číst se dala, ale příliš mě nebavila, připadala mně nesmyslná a hodně "ujetá". Takový průměr.

Štítky knihy

vraždy spisovatelé lesy manipulace (psychologie)

Autorovy knížky

Carter Wilson
americká, 1970
2017  66%Chlapec v lese

Kniha Chlapec v lese je v

Právě čtených2x
Přečtených98x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce121x
Chystám se číst59x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x