Chlapec s kamínky

Chlapec s kamínky https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372311/bmid_chlapec-s-kaminky-MnM-372311.jpg 4 252 92

Elsa Préauová je zcela obyčejná důchodkyně. Jako všechny podobné osamělé staré dámy, i ona bývá tak znuděná – zejména v neděli –, že pozoruje, co se děje u sousedů. Velmi rychle si uvědomí, že u rodiny, která se usadila ve vedlejším domě, je něco špatně. Dvě sousedovic děti vypadají naprosto normálně, ale čas od času se objeví další chlapec – smutný, hubený, zjevně se s ním nezachází dobře. Dítě, které vypadá, že volá o pomoc. Dítě, které jí připomíná jiné… Vyzbrojena svou odvahou a jistotou, Elsa je posedlá jediným úkolem: pomoct tomuto malému chlapci. Ale co může dělat, když jí policie i sociálka tvrdí, že chlapec neexistuje? A kdo je doopravdy Elsa Préauová? Zmatená starší dáma? Babička, která trpí osamělostí? Nebo žena, která věří tomu, co vidí?... celý text

Detektivky, krimi Romány Thrillery
Vydáno: , Motto
Originální název:

L'enfant aux Cailloux , 2011


více info...

Přidat komentář

Gabča67
03.04.2024 5 z 5

Do knížky jsem se začetla od prvních stránek a přečetla jsem ji za 3 dny. Těšila jsem se na každou chvilku čtení, krátké kapitoly měly spád a zápletka postupně gradovala až do překvapivého závěru. Thriller není můj oblíbený žánr a vlastně ho vůbec nevyhledávám, ale možná je to škoda. Občas bych mohla udělat výjimku a zpestřit si svůj čtenářský život.

AlenaF
18.03.2024 5 z 5

Tato kniha mi ležela v knihovně dost dlouho. Téma šikana a zneužívání mě odrazuje. Nakonec jsem knihu přečetla za dva večery a byla jsem mile překvapená. Zvídava, lépe zvědavá stará paní učitelka s pořádným škraloupem z minulosti, ale stále se snažící o nápravu zla pácháneho na bezbranném dítěti.
Pěkný příběh, který chytne za srdce, s překvapivým závěrem. Stojí za přečtení.


Ka-čí
18.01.2024 odpad!

Moc tu nechápu ty komentáře... pro mě kniha obrovské zklamání ... měla jsem co dělat abych jí vůbec dočetla a jsem ráda,že jsem jí pořídila v levných knihách jen za 29,-po dočtení letěla...

dzzarka
04.01.2024 5 z 5

Ze začátku po přečtení několika desítek stran jsem si říkala, že do psycho nebo thrilleru to má daleko. Nicméně pak se děj rozjel, já knihu nemohla odložit
Zápletka i příběh super

Emily82
04.11.2023 4 z 5

Překvapení na konci knihy jsem nečekala. Dlouho jsem se prokousavala knihou, ale až konec mě dostal. Dobře napsané, dalšími knihami autorky asi nepohrdnu.

evask
25.10.2023 5 z 5

Tak tohle je zajímavá a dobře vymyšlená knížka. Nejdřív jsem ji teda skoro chtěla odložit. Člověk se musí prvními padesáti stránkami prokousat. Pak mně to začalo bavit. V další fázi jsem nevěděla, co si mám o tom myslet. Nakonec se všechno vysvětlilo a puzzle do sebe zapadlo. K pochopení úplného závěru jsem si musela znovu přečíst začátek příběhu.
Za mě čtyři a půl hvězdičky.

ZuK1
07.09.2023 5 z 5

Zvláštním způsobem napsaná knížka, silný příběh, smutný a napínavý psychologický román. Díky pocitům, které ve mně i po dočtení pořád ještě doznívají dávám 5*, ideálně 4,5*.

mataaskorice
21.08.2023 3 z 5

Psychologické drama, rychlá jednohubka, podivný, útržkovitý úvod, z kterého jeden nebyl zrovna chytrý, později čtivost, napínavost, šikovný závěr. Souhrn: pohodová četba, nic mimořádného, ani úplná ztráta času. Pro mě relax na dva večery.

SilvieSisinka
14.05.2023 5 z 5

Pro mě tady čtenářský zážitek.Knihu jsem zhltla jako bonbonek.

SilvieSisinka
10.04.2023 5 z 5

Naprosto úžasná kniha.Pribeh který mrazí.Obycejna důchodkyně Elda ,hraje na klavír,občas chodí k lékaři,nakupuje a někdy pozoruje své sousedy.Dve sousedovic děti vypadají naprosto normálně,ale čas od času se objeví další chlapec.Dite, které vypadá že volá o pomoc.Je smutný, hubený...ven chodí jen občas.Skolu nenavštěvuje.Duchodkyne začne pátrat a více sledovat sousedy.

Evikkurcik
05.03.2023 5 z 5

Velmi dobře se mi četla, napínavý děj

Marcik7
19.11.2022 4 z 5

Nemůžu říct, že bych se začetla od začátku, naopak, ale závěr mi to vrchovatě vynahradil.

uzivatel1190
31.10.2022 4 z 5

Velmi čtivá knížka, děj napínavý, mám ráda, když se děj prokládá i něčím jiným ( v knížce poznámky do deníku), konec byl očekávatelný, ale i tak jsem si knížku užila.

kusma
07.10.2022 5 z 5

Na začátku jsem nějak nechápala, co se tam popisuje a nebyla jsem si jistá, zda u knihy vydržím. Ale pak se to rozjelo. A, ač třeba přes jisté podivnosti v chování některých lidí, to, že jsem se nemohla odtrhnout, vypovídá o mnohém. Jasných pět, napínavá kniha.

mcabr
31.08.2022 5 z 5

Mě se to líbilo, je někdy těžké druhému uvěřit..

Agatha84
16.08.2022 3 z 5

Celkem příjemné překvapení. Ono se sice dalo očekávat, co se bude dít, nicméně čtivost a atmosféra se knize upřít nedá, a to i vzhledem k tomu, že byla přečtena během jediného dne :-)
Jen se obávám, že je to pouze kniha na jedno použití. Ač většinou (a hodně rychle) zapomínám obsahy, zdejší zápletka je tak trochu jednoduchá a nezapomenutelná, a tak si já i má selektivní ztráta paměti myslíme, že podruhé by to už rozhodně nebylo ono (asi jako když opakovaně sledujete Šestý smysl od M.N.Shyamalana).
K přečtení ovšem rozhodně doporučím!

hopla
25.06.2022 5 z 5

Skvěle rozehraná partie se čtenářem. Stupňující se napětí, parádní katarze. Přečteno za jedno deštivé odpoledne. Nemám co vytknout.

Karin94
29.05.2022 3 z 5

Preboha, toto bolo čo za knihu? Úprimne, prvých 50 strán som nechápala o čom to je. Buď som úplne blbá, alebo ja neviem. Mne začiatok knihy vôbec nezodpovedal anotácii, a tak veľmi ma to nebavilo, že som si teda povedala ok, dám tomu šancu ešte dvadsať strán a seriem na to. No hneď na to to začalo konečne tak, ako to je aj v obsahu, a až teraz po dočítaní knihy musím povedať, že nebola najhoršia. Takže ak sa náhodou rozhodnete ju čítať nedajte sa tým začiatkom prosím odradiť.

Príbeh je o Else, obyčajnej dôchodkyni, ktorá sa nudí - hlavne v nedeľu. Rozhodne sa, že bude cez okno pozorovať svojich susedov. V jednom z bytov vídava hrajúce sa dve deti a tretie, ktoré sa ale do hry nikdy nezapája. Chlapec je vždy smutný, vychudnutý, samotársky a stále sa hrá s kamienkami a rôznymi konármi. Elsa mu chce pomôcť, tak zavolá políciu, ktorá jej následne povie, že ten chlapec neexistuje…
Môžem vám zaručiť, že tento príbeh je ozaj zaujímavý. Nemôžete si pomôcť a v hlave vám behá množstvo otázok. Hlavná postava chodí kade tade po sociálke, po polícii a rieši, pretože chce chlapcovi pomôcť. Ale každý sa jej pýta o akom chlapcovi stále hovorí? Ako je možné, že ho vidí, keď chlapec údajne neexistuje? Zbláznila sa ona, alebo sú blázni ostatní?

Za mňa celkom dobrá kniha, keď samozrejme nepočítam ten začiatok, a zopár mínusov, ktoré kniha mala. Boli tam popísané úplne zbytočnosti (niekedy aj celé kapitoly), ktoré si autorka mohla odpustiť. Pani spisovateľka sa mohla venovať výhradne prípadu, napísať to trochu kratšie a možno by si to zaslúžilo aj plný počet hviezd. Na druhej strane to bolo tak záhadne a zaujímavo písané, že chcete vedieť ako to celé skončí. Aj v tomto prípade mi štýl písania sadol, a kniha sa rýchlo čítala. Ešte sa mi nestalo, že by som 300 stranovú knihu zhltla za 1 a pol dňa. Miestami som zimomriavky cítila všade. Síce do thrilleru by som knihu asi nezaraďovala, za mňa to bol skôr “psychologický román”, ktorý bol veľmi smutný, depresívny, ale predovšetkým dobre napísaný a napínavý.

Nakoniec z celkovej knihy mám zmiešané pocity. Nebola zlá, ale ani nepatrí medzi top. Za mňa taký priemer.

Ajinka886
09.04.2022 5 z 5

Wau... To byla bomba...

intelektuálka
05.02.2022 5 z 5

Dobře rozehrané psychologické drama jedné rodiny ....

Postavy, které jsou zprvu nečitelné - a které jsou obětmi i viníky ....

" Soudržná rodina je založena na upřímnosti, ne na zamlčovaných strastech ...."

V některých momentech jsem měla pocit hororu - protože hranice mezi snem a skutečností je zde křehká ....

Já knihu cítím jako varování proti týrání dětí.... a možná všímavost těch blízkých okolo nás by mohla tento dopad zmírnit .

Štítky knihy

děti samota týrání psychické problémy senioři

Autorovy další knížky

Sophie Loubière
francouzská, 1966
2018  81%Chlapec s kamínky
2019  73%Černý kafe