Chci tě slyšet

Chci tě slyšet https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500625/bmid_chci-te-slyset-NYx-500625.jpg 4 55 20

"Poslouchej hudbu, uslyšíš moje srdce." Aneta už od malička věděla, že jednou bude stát v záři reflektorů, ale ani stín by jí nebyl proti srsti, jen kdyby jí divadelní role vydělala na účty. Namísto vysněné herecké kariéry se však zasekla na pozici asistentky. Když o nenáviděnou práci nečekaně přijde, stane se chůvou na půl úvazku. I její nový zaměstnavatel Robin měl kdysi svoje sny. Proč se jich vzdal? A jak to souvisí s opuštěným klavírem v patře jeho rozlehlé vily? Možná ti dva mají společného víc, než si původně mysleli. Jenže zatímco Aneta se ze všech sil snaží postavit na divadelní prkna, Robin se jim coby dítě vyhaslé herecké hvězdy obloukem vyhýbá. Zatím. A pak dostane Aneta nabídku, kterou by žádná začínající herečka neodmítla…... celý text

Přidat komentář

beruzzka
26.01.2024 3 z 5

Jako na českou knihu to nebylo tak zlé, ale některé časti byly příliš přitažené za vlasy. - celý vztah za 2 týdny? dovolená v Táboře? Prostě kniha která nenadchne, ani neurazí.

SimulinaT
16.11.2023 5 z 5

Je to takové krásné rozptýlení. Útěk z reality. Předem víš jak to skončí ale celou dobu čekáš jestli budeš mít pravdu nebo se příběh zvrhne jiným směrem.A jak dopadne musíte zjistit sami. Knihu doporučuji.


Dela90
23.09.2023 5 z 5

(SPOILER) Aneta už od malička chtěla stát na divadelních prknech a zpívat. Jenže teď si musí vydělat na živobytí. Bohužel má den Blbec, ztratí práci a ještě ji málem přizabije kolemjdoucí. Ten kolemdoucí jí, ale nabídne práci - chůva na půl úvazku. Aneta navštěvuje konkurzy, až se na ni jednoho dne obrátí štěstí a ona získá roli. K tomu všemu se začne sbližovat se svým zaměstnavatelem Robinem. Nic, ale není tak jednoduché, jak se může zdát. Robin nesnáší život showbyznysu a nehodlá se smířit s tím, že ona do něj patří. Jak to dopadne?


Knížka protkaná hudbou od začátku až do konce. Nádherný příběh, který pohladí po duši.

Autorka nás zavede k Anetě, která se chce stát herečkou na divadelních prknech. Do cesty ji náhodou osud přihraje muže, který se stará o svou malou neteř a potřebuje chůvu.

Možná by mohl někdo říct, že je to klasické klišé, kdy se chůva zamiluje do svého zaměstnavatele. Ale mně se to moc líbilo. Taky proto, že to není klasická romantika, ale že to má příběh, který má hlavu a patu.

Robin, který nechce mít se showbyznysem nic společného, protože už to jednou zažil.
A co ten starý opuštěný klavír? Dokáže jít Robin za svými sny? Tak, jako Aneta?

Bára - úžasná holčička a nad jejími výroky jsem se musela smát od ucha k uchu.

Já si knížku moc užila. Troufám si říct, že autorka bude má oblíbená, protože tohle už je druhá knížka, která mi neskutečně sedla. A jsem ráda, že jsem si ji mohla přečíst ve štafetě, s lepíky jsem tentokrát vůbec nešetřila. Děkuju za krásný příběh, moc jsem si ho užila!

Dámaskloboukem
25.06.2023 5 z 5

Mělo se to jmenovat Popelka z metra a je skoda, ze to tak nezůstalo. Kolem knížky jsem dlouho chodila a kuli názvu jsem odkládala přečtení, v obavě, ze to bude kniha o nedoslýchavosti.
Naštěstí není, je to kniha z divadelního prostředí. Psaná z pohledu dvou hlavních protagonistů, kteří se ve vyprávění příběhu střídají.
Je to velmi příjemné romantické čtení, reálné, dobře popsané, proste ze života.
Knihu jsem si užila, mé oblíbené vydavatelství Motto opět nezklamalo a nově objevenou českou autorku si přidávám do oblibenych. Ráda si od ní zase něco přečtu.

Zuzulinka
14.05.2023 4 z 5

Kniha se mi líbila.

Marthas
23.03.2023 4 z 5

4/5 Tenhle příběh znám vlastně déle než vyšel knižně. Byl jedním z prvních, co jsem přečetla na jisté platformě, i když tehdy tedy měl trochu dle mého názoru poetičtější název a to Popelka z metra. A byl vlastně úplně první, co jsem od autorky četla, netištěně samozřejmě. I když jsem si od ní vlastně tehdy chtěla přečíst jinou její story a to Královnu květin - Paní jara ( pod trochu jiným názvem) a které bychom se měli dočkat, pokud půjde vše dobře, v květnu tohoto roku. Tak ta už tehdy ale nebyla k dispozici. I tak jsem ale zjistila, že mi autorčin styl celkem sedí a tak jsem se tehdy upsala k tomu, že jsem jí pomáhala s korekcemi než se toho chopili profesionálové. A tak mě o to více potěšilo, co vlastně z tohoto příběhu zbylo a že neztratil nic svým vytištěním. Zdálo se mi, že jsou změny spíš kosmetické. Počínaje změnou názvu a konče změnou příjmení hlavní hrdinky. A i když nejsem na takovéto románky moc stavěná, tak musím říct, že prostředí muzikálů se mi dost líbí. A i po stránce chybovosti jde jednoznačně o povedený kus. Na necelých 300 stránkách jsem našla 4 nebo 5 chybek, což je více než slušné. Jsem autorce nesmírně vděčná, že mě nechala se na příběhu podílet, že si nechala pomoci a to, že nejsem zmíněná v poděkování, s tím jsem smířená. Koneckocnů se příběhu přece po mojí korekci ani ne do 14 dní chopili profesionálové. Leandro, bylo mi ctí, a jsem ráda, že jsem ti snad přinesla štěstí.
Postavy jsou sympatické, prostředí atraktivní a příběh víceméně realistický a, i když jsem kdysi tlačila na více spisovnosti, myslím, že jazyková stránka je povedeným kompromisem. 5 hvězd ale dát nemůžu. Přeci jen si něco musím ušetřit na příště.
Jen škoda, že v druhém díle, který tuším nevyjde. Je těch muzikálů o poznání méně a je to více vztahovka. To že ale nevyjde, zde naprosto nevadí! Protože konec jako takový je dostatečně uzavřený, aby dokázala kniha působit uceleně a stát sama o sobě. Dá se říct, že v druhém díle se řeší viceméně někdo jiný. Takže za mě ano, líbilo se mi to.

alzbeta4340
16.03.2023 4 z 5

Nenašla jsem v ději opravdu vůbec nic nového a nezvyklého, nijak zvlášť to ale nevadilo. Je to prostě romantická žánrovka z českého prostředí, která je napsaná pěkným mladistvým stylem, aniž by byla dětinská a nadmíru emocionální nebo nesmyslně dramatická.
Autorku jsem zatím neznala, takže mě její kniha příjemně překvapila.

dana8437
24.02.2023 5 z 5

Moc hezká oddychovka, jasně prvoplánová, od začátku s jasným koncem. Pohodová jednohubka na dva večery, když člověk nechce moc přemýšlet a chce se fakt jen odreagovat, pro nás “holky” ideální, taková moderní Popelka nebo Pretty woman. Určitě mrknu na další knížky této autorky, tato byla má první.

pogmanka
13.02.2023 5 z 5

Tohle je moje druhá knížka od autorky, a rozhodně mě nezklamala. Naopak dostala jsem krásný a dojemný příběh o dvou duších, které se našly, a které se potřebovaly. Moc jsem si oblíbila hlavní hrdinku, byla správné číslo :D i když mi jí občas až bylo líto s tou její smůlou třeba na eskalátorech nebo na konkurzu. Ale i hlavního hrdinu nešlo nemít rád. Takového chlapa by prostě každá z nás chtěla mít doma, co si budeme povídat. Krásná romantická knížka, které rozechvěje nejedno srdce, ale zároveň se tam objevují i vážná témata. Moc pěkné dílko!

adinajana
11.01.2023 3 z 5

Dle hodnocení jsem od knížky měla příliš velká očekávání. Začátek se mi vlekl a bohužel se mi nelíbilo jednání hlavních hrdinů.
Jinak to byla taková pohodová romantika.

sarka9488
21.12.2022 5 z 5

Velmi čtivé, zamilované a sladké. Tak bych shrnula knihu Chci tě slyšet, kterou jsem přečetla během dvou dnů.
Ačkoliv mi bude za 4 roky padesát, tyhle dívčí - ženské románky si vždycky ráda přečtu.
Dávám 5*, protože kniha splnila vše, co jsem od ní očekávala.

intelektuálka
25.11.2022 4 z 5

Konečně něco mladistvého, pozitivního a zamilovaného ....
Ano - chci tě slyšet je o naslouchání hudbě a sami sobě ....

Hlavní hrdinové Aneta a Robin jsou mladí - ale něco už si v sobě nesou z minulosti ....

Vzpomínka na muzikál My Fair Lady - a Anetina touha po světlech pódia :

" Chtěla bych tančit jen, protančit noc a den .... "

Jakpak se ti dva vypořádají se svými sny - podaří se jim najít kompromis ?

Pro mne svěží a odpočinkové čtení s hudbou - doporučím.

Knihomolka97
14.11.2022 4 z 5

Chci tě slyšet je moc příjemná romantická oddechovka, kterou jsem slupla za dva večery.
Hned jsem si oblíbila Barču, kterou Aneta hlídala. Naopak Veroniku, důležitou ženu v Robinově životě, jsem nesnášela. :D
Chemie mezi postavami je patrná od prvního setkání. Jejich sbližování je moc pěkné, nechybí i mírné pikantnosti, jenže mezi nimi vzniká jistá překážka, kterou nebude lehké překonat. Oba si i nesou břemena z dětství a minulosti.
I když jsou Robinovy důvody na jednu stranu pochopitelné, zákazy a omezování určitě nejsou to správně řešení. U Anety mi v průběhu začalo vadit její lhaní, které trvalo na můj vkus až moc dlouho.
Vyprávěno je z pohledu obou hlavních aktérů, což je eňo ňuno. Jak je u mě zvykem, i tady mě o trochu více bavily části z pohledu chlapa a to, jak postupně měkl. Líbilo se mi taky, jak byly některé části propojené.
Hodnotím 4⭐️/5⭐️ a knihu určitě doporučuji romantickým duším.

Kristy.Seb
13.11.2022 4 z 5

Některý věci jsou prostě k nezaplacení.

Každá zajímavá žena má nějaký tajemství.

Příjemný oddechový příběh.

Miri10
11.11.2022 5 z 5

Chci tě slyšet je moderní, romanticky laděný příběh o Anetě a Robinovi.

Aneta nechce plnit očekávání svých rodičů, proto opouští studium a nastupuje k Robinovi jako chůva jeho neteře. Není to její vysněná práce, ale nějak se živit musí, a v mezičase má dostatek prostoru chodit po divadelních konkurzech. Touží se stát herečkou… Pro co, bohužel, nemají pochopení právě její rodiče.

Čím více se Aneta s Robinem poznávají, tím víc to mezi nimi jiskří a… odkrývají se Robinovi kostlivci ve skříni. Ten sice nelže své rodině, ani neprahne po slávě a záři reflektorů, ale nese si mindráky z dětství. A přestože si myslí, že je s nimi srovnaný, ovlivňují jeho současná rozhodnutí.

Kniha se čte naprosto skvěle a hrozně mě bavila! Je odpočinková, přesto se nejedná o naivní červenou knihovnu. Ano, romantika (i erotika!) je zde zastoupena hojně (což si moje emocemi nabité srdce užilo), ale nese i důležité myšlenky o životě a lidských trápeních. Trochu mě štvala Aneta (nesnáším, když lidi lžou a ona v tom jela ve velkém – nejen před rodiči!), ale to je snad jediná věc, která mi v příběhu nesedla. A co si budeme vykládat, hrdinové nemůžou být idyličtí, protože by se proměnili v ploché supermany, takže vlastně nemám co vytknout. Doporučuji všemi deseti, autorka má vážně čtivý styl a příběh je suprově vystavěn, takže vás ani na chvilku nenudí!!!

PrincaListicka
03.11.2022 4 z 5

(SPOILER) Chci tě slyšet nebyla má první knížka od autorky - ačkoliv je to její první vydaná kniha, měla jsem tu čest číst i její fantasy knihu Přání!, která také brzy spatří světlo světa. Měla jsem tedy představu, do čeho jdu Musím říci, že styl vyprávění se mi velmi líbil. Kniha se čte skvěle, stránky rychle ubíhají, rozsah knihy je tak akorát šitý na míru příběhu.

Co se týče postav, Aneta pro mě byla tak trochu rozporuplnou postavou. Je sice oproti Robinovi o dost mladší, nicméně v jejich věku by už rozdíly nemusely být tak znatelné. Anet se však někdy chovala dost naivně a občas mi trochu lezla na nervy. Vlastně ani nevím proč, ale dost často se mi stává, že si nedokážu oblíbit ženské hlavní hrdinky. Obdivuji však její touhu jít si za svými sny, pro které je ochotná udělat prakticky cokoliv. A ačkoliv je nepochybně talentovaná, nemá to v životě vůbec lehké.

Robin pro mě byl takovým "smutným štěňátkem." Vlastně by se dalo říct, že co se v jeho životě mohlo pokazit, to se pokazilo. Přesto se vším tím marastem dokázal prokousat a zůstal tak velmi laskavým a obětavým mladým mužem, který je ochotný starat se o svou malou neteř. Nemyslím, že existuje mnoho mužů, kteří by se v jeho věku 28 let zachovali podobně. A ačkoliv díky svým penězům může mít cokoliv, na co pomyslí, je stále velmi skromný. Robin si mě tedy získal.

Pokud jde o další postavy - Barča byla absolutní brouček. Scény s ní byly mé oblíbené a hodně mi připomněla některá "má" zlatíčka, která jsem učila. Malá, hodná, chytrá a šikovná holčička. Nicméně jestliže Aneta mi lezla občas na nervy, Robinova přítelkyně Veronika byla absolutně nesnesitelná zástupkyně hovězího dobytka. A vlastně si myslím, že i přesto, jaká byla, se k ní Robin zachoval až příliš vlídně.

Jediné, co mi bohužel kazilo celý zážitek ze čtení byl časový rámec příběhu. A opravdu moc mě to mrzelo, protože kdyby se věci neodehrávaly tak rychle po sobě, mohl být příběh vskutku perfektní. Jenže když se do sebe postavy zamilují a chovají se jako by se znali měsíce, avšak ve skutečnosti se znají teprve dva, tři dny, nepůsobí to pro mě věrohodně. Nemyslím si, že "miluji tě" je fráze, která po pár dnech může mít nějakou skutečnou váhu. Stejně tak mi přišlo zvláštní, že Robin téměř bez jakýchkoliv ověřování a prověřování svěřil Báru do Anetiných rukou, nebo to, že je oba Aneta vzala po pár dnech seznámit se svou blízkou i ne tak blízkou rodinou. Nemůžu si pomoct, ale tohle mi u knížek prostě vadí. Ke konci knihy se však časový rámec začal prodlužovat a měla jsem z něj mnohem lepší pocit než na začátku.

Knihu tedy určitě můžu doporučit všem romantickým a něžným duším. Nečekejte však žádný vyložený slaďák, tenhle příběh je spíš tak trochu hořkosladký, protože všechny postavy v něm mají své vlastní "démony." To jim ale podle mě přidává na hloubce a důvěryhodnosti. I přesto však příběh zůstává příjemnou a tak akorát dlouhou oddechovkou, která vám může zpříjemnit pár dlouhých večerů.

petulkapeta
27.10.2022 5 z 5

„Každá zajímavá žena má nějaké tajemství. Kdyby se ti odhalila celá, už nebude mít to kouzlo a vůni něčeho znamého. Stane se obyčejnou."

Moc krásný příběh ktery ma ještě k tomu parádní soundtrack. Kniha se četla sama a příběh Anety, Robina a Bary mě moc bavil a tak jak je to s každým tajemstvim,teda aspoň v knihach...vyšlo najevo,ale naštěstí neohrozilo lasku těch dvou. Ani bych nepoznala pomalu že to napsala česka autorka,klobouk dolu.

Kikina182
20.10.2022 5 z 5

Pokud hledáte oddechovou knížku s romantickou zápletkou, ve které je ale i kapka dramatu, tak Chci tě slyšet je určitě ta pravá kniha pro vás! Je to takový trochu popelkovský příběh o splněných snech a překážkách, které musí hlavní hrdinové překonat, aby mohli žít tak, jak si představují. Ale i když je trochu vážný, je to zároveň vyváženo humorem. Všechny postavy jsou sympatické (ehm... je tam vlastně výjimka, ale ta je záměrná) a příběh s nimi v hlavní roli si prostě nejde neužít. Navíc má Alexandra Soldánová skvělý styl psaní, takže v momentě, kdy jsem se začetla už nebyla cesta zpátky a musela jsem knihu zkrátka dočíst. A že to bylo krásné počtení!

Ralemo
17.10.2022 5 z 5

(SPOILER) Krásná kniha od české autorky, obálka mě ihned zaujala a obsah nakonec ještě více.
zajímavý příběh o Anetě, které si prochází těžkým životem a snaží se splnit si svůj sen, když v tom ji do cesty vkročí neskutečně sexy zaměstnavatel Robin a otočí její život k lepšímu. Zajímavá zápletka, s kouskem dramatu, ale nakonec skončí vše tak jak má. Zamilovala jsem si i malou Báru. Skvělé prostředí divadla a muziky, moc se mi líbilo zasazení děje do naší vlasti, to se jen tak nevidí! :) těším se na další knihy od této autorky.

evineckY
13.10.2022 4 z 5

Pěkná, romantická kniha o hledání lásky, zaměstnání, které budete milovat, rodinné a mezilidské vztahy.
K tomu ještě divadelní prostředí a MUZIKÁL - který miluji !
Mám ráda, když český spisovatel své dílo umístí do krajiny, které známe a vizuálně si ho představíme.
Určitě doporučuji.