Cestopisné fejetony

Cestopisné fejetony https://www.databazeknih.cz/img/books/92_/92283/cestopisne-fejetony-92283.jpg 4 39 6

Poznejte sever, západ a jih Evropy očima cestovatele a velikána české literatury 20. století Karla Čapka. Ve svých cestopisných fejetonech přitažlivým způsobem vylíčil charakter, kulturu i všední život těchto zemí v předválečných letech. Kniha je překvapivě aktuální a zajímavá i pro čtenáře 21. století! Souborné vydání obsahuje Italské a Anglické listy, Výlet do Španěl, Obrázky z Holandska a Cestu na sever provázené Čapkovými jedinečnými ilustracemi.... celý text

Přidat komentář

tittanie
05.04.2024

Loni jsem se rozhodla, že bych chtěla přečíst všechny knihy Karla Čapka.
Cestopisy jsou super. Líbí se mi Čapkův pozorovací talent, to jak skvěle dokáže popsat kdejakou maličkost, jeho čeština....
Nejvíce se mi asi líbí Výlety do Španěl.

MilanCFC
13.01.2020 5 z 5

Psal jsem to už jinde, ale Čapek byl neuvěřitelně všímavý a doslova mistrný v tom, jak své popisy okolí, přírody či umění dokázal dostat do textu a obrázků. Jsem přesvědčený o tom, že lecčeho si nevšimli ani tamější obyvatelé. A když do toho všeho přijde ještě "samotný Čapek", jeho jazyk a humornější prvky, dostanete kompletní balíček. Z jeho cestopisů mě nejvíce zaujaly cesty do Holandska a Skandinávie, ale tím rozhodně neshazuji zbylé soubory.


MOu598
28.07.2017 5 z 5

Četla jsem v dubnu 2013. Podle mých poznámek:
Četla jsem již poněkolikáté (v různých vydáních). S ilustrativními kresbami K. Čapka.
Italské listy - nic moc, hl. o umělcích, které neznám, nerozumím. Bez obrázků. O Římě skoro nic.
Anglické listy - pěkné, vtipné, na konci o zájmu sjednotit Evropu - zajímavé.
Výlety do Španěl - krásné, výborné, popis koridy je úchvatný, ale i další věci.
Obrázky z Holandska - pěkné, i o malířích.
Cesta na sever - Dánsko, Norsko, Švédsko - krásné.
Citát:
"Člověk by měl všechno vidět. Ta radost, člověče, když vidíš, nebo hmatáš, cos dosud neznal. Každý rozdíl ve věcech a lidech rozmnožuje život."

fojtikjirik
02.01.2017 5 z 5

Když si přečtu knihu a na zadní straně názor, že fejetony jsou zajímavé i pro současného čtenáře, musím souhlasit. Autorův humor, popis prostředí a společnosti navštívených zemí doprovázený pěknými ilustracemi, to vše dává dohromady cestopisné fejetony. Jen bych dodal, že mě asi nejvíce zaujaly Obrázky z Holandska.

Jity-Lovies
15.06.2015 3 z 5

Od Karla Čapka jsem četla již několik knih a vždy jsem z nich byla nadšená, možná právě proto jsem od této knihy čekala víc.

Jity-Lovies
15.06.2015 3 z 5

Od Karla Čapka jsem četla již několik knih a vždy jsem z nich byla nadšená, možná právě proto jsem od této knihy čekala víc.