Cestopisné fejetony

Cestopisné fejetony https://www.databazeknih.cz/img/books/92_/92283/cestopisne-fejetony-92283.jpg 4 37 5

Poznejte sever, západ a jih Evropy očima cestovatele a velikána české literatury 20. století Karla Čapka. Ve svých cestopisných fejetonech přitažlivým způsobem vylíčil charakter, kulturu i všední život těchto zemí v předválečných letech. Kniha je překvapivě aktuální a zajímavá i pro čtenáře 21. století! Souborné vydání obsahuje Italské a Anglické listy, Výlet do Španěl, Obrázky z Holandska a Cestu na sever provázené Čapkovými jedinečnými ilustracemi.... celý text

Přidat komentář
MilanCFC
MilanCFC
13.01.2020 5 z 5

Psal jsem to už jinde, ale Čapek byl neuvěřitelně všímavý a doslova mistrný v tom, jak své popisy okolí, přírody či umění dokázal dostat do textu a obrázků. Jsem přesvědčený o tom, že lecčeho si nevšimli ani tamější obyvatelé. A když do toho všeho přijde ještě "samotný Čapek", jeho jazyk a humornější prvky, dostanete kompletní balíček. Z jeho cestopisů mě nejvíce zaujaly cesty do Holandska a Skandinávie, ale tím rozhodně neshazuji zbylé soubory.

MOu598
MOu598
28.07.2017 5 z 5

Četla jsem v dubnu 2013. Podle mých poznámek:
Četla jsem již poněkolikáté (v různých vydáních). S ilustrativními kresbami K. Čapka.
Italské listy - nic moc, hl. o umělcích, které neznám, nerozumím. Bez obrázků. O Římě skoro nic.
Anglické listy - pěkné, vtipné, na konci o zájmu sjednotit Evropu - zajímavé.
Výlety do Španěl - krásné, výborné, popis koridy je úchvatný, ale i další věci.
Obrázky z Holandska - pěkné, i o malířích.
Cesta na sever - Dánsko, Norsko, Švédsko - krásné.
Citát:
"Člověk by měl všechno vidět. Ta radost, člověče, když vidíš, nebo hmatáš, cos dosud neznal. Každý rozdíl ve věcech a lidech rozmnožuje život."


fojtikjirik
fojtikjirik
02.01.2017 5 z 5

Když si přečtu knihu a na zadní straně názor, že fejetony jsou zajímavé i pro současného čtenáře, musím souhlasit. Autorův humor, popis prostředí a společnosti navštívených zemí doprovázený pěknými ilustracemi, to vše dává dohromady cestopisné fejetony. Jen bych dodal, že mě asi nejvíce zaujaly Obrázky z Holandska.

Jity-Lovies
Jity-Lovies
15.06.2015 3 z 5

Od Karla Čapka jsem četla již několik knih a vždy jsem z nich byla nadšená, možná právě proto jsem od této knihy čekala víc.

Jity-Lovies
Jity-Lovies
15.06.2015 3 z 5

Od Karla Čapka jsem četla již několik knih a vždy jsem z nich byla nadšená, možná právě proto jsem od této knihy čekala víc.