Cesta vášně

Cesta vášně https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155533/cesta-vasne-155533.jpg 3 34 12

Robert, hlavní postava tohoto románu, veterán z Vietnamu, je charismatickým učitelem. Své nekonvenční a provokativní učení o vášnivé lásce, sexu a otevírání srdce nepředává na posvátných místech či prostorách, ale po hospodách, barech a na divokých večírcích. V určité fázi života se můžeme dostat do bodu, kdy přes veškerou snahu jen přešlapujeme na místě a k tomu, abychom se posunuli dopředu, potřebujeme pomoc duchovního učitele. Robert takovým učitelem je. S brutální otevřeností mluví ke všem, kdo mají odvahu slyšet, o cestě k Bohu prostřednictvím lásky a sexu. Cesta vášně nám nabízí možnost sledovat postupné zrání žáka pod vedením pozoruhodného mistra a získat inspiraci pro naši vlastní cestu.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Synergie
Originální název:

Wild Nigts


více info...

Přidat komentář

EvaHonsová
13.02.2023 1 z 5

Tato kniha má jako výplň velmi časté opakování vulgárních slov. Robert, válečný veterán z Vietnamu, je extrémní manipulátor s lidmi. Skupinka mladých lidí ho poslouchá na slovo...? Stále jsem čekala, že dojde k pozitivnímu zvratu. Knihu jsem však dočetla do konce, ale s obsahem nejsem v souznění. Razím heslo: Pokud jsou Ti nepříjemné nějaké projevy v lásce, tak je nedělej. Zraňuješ sebe i partnera. Z hlavy se nic vymazat nedá. Prožitky si neseme s sebou až do hrobu. Jednou narušený vztah již nelze opravit. Láska je ten druhý a je potřeba si ho vážit. Zkazit si láskyplný vztah na radu kohokoliv je naprostá bláhovost a nesoudnost.

Aghatte
10.07.2022 odpad!

Slátanina, nechápu, v čem by mě mohlo podobné čtení obohatit, používáni slova p..a, častěji než je zdrávo, mám za sebou v pubertě, a otevirání se Velikému… chudák Bůh, co ještě lidé jeho jménem nespáchají. Moudro tam nebylo ani jedno, knihu jsem našla v knihobudce, nikdy bych podobný škvár nekoupila.


Khalia
29.03.2022 5 z 5

Jediná od Deidy, kterou můžu i po letech a opravdu si ji považuju. Jediná, která mi připadá, že je fakt aplikovatelná i pro průměrné smrtelníky, jako jsem já. Bez zbytečných rádoby spirituálních omáček okolo, ale syrové a živé poselství. Ženy ji prý moc nemusí, já nechápu proč. :))

Zirvith
07.09.2021 2 z 5

Naprostá pitomost. Sice jsem to přečetla, dalo se to číst, ale spíš než duchovní knihou bych to nazvala filozofickou debatou. Samý kecy a nic neříkající dlouhý dialogy. Téměř jsem ani nevěděla, o čem vlastně mluví. A Robert mi teda vůbec nebyl ani trochu sympatický.
Četlo se to celkem snadno a rychle a některý myšlenky byly zajímavé (třeba to o lpění a pouštění se, což poslední dobou také docela řeším), ale ztrácela jsem se v tom a celkově mě to spíše nudilo.

lucieEm8
02.12.2020 4 z 5

Ještě nikdy jsem nečetla knihu, v které by bylo tolik sprostých slov :D Přesto na mě nepůsobila ani trochu vulgárně a vlastně jsem ji přečetla jedním dechem. Doporučuji.

JosefHorák
22.06.2017 5 z 5

Odvážná, otevřená verze života, který vás může potkat jestliže jej nepříjmete po dobrém. I když i v knize je to stále ještě "po dobrém" ;)

lacola
19.09.2016

Kniha pro náročné a experimentující. Popisuje hledání rovnováhy mezi hlubokým intimním vztahem a absolutní svobodou jednotlivce. Co na ní nejvíce oceňuji, je upřímnost. Pokud se rozhodnete vyzkoušet žít vztahy tak, jak jej popisuje Deida v této knížce, tak se vám může život obrátit naruby.

Spoiler: v našich končinách může pobuřovat, proto bych ji nedoporučoval číst puritánům a křesťanům. Ženy může zhnusit, pokud nebudou číst "mezi řádky".

Alize
20.06.2016 5 z 5

Četla jsem knihu vícekrát a vždycky mne překvapila nějakou "novou pasáží". Pro mne znamená obohacení a rozšíření úhlu pohledu na život a smrt. Přinesla mi nové barvy do života a nejen v oblasti mého vnímání a vyjadřování v oblasti sexu a v partnerském životě ale tak nějak celkově v přístupu k životu. Velmi jsem se díky otevřenému přístupu, který jsem zřejmě do jisté míry přebrala uvolnila. Škoda, že Deida nedělá svoje semináře nikde blíže u nás. Do Kalifornie za ním nejspíš nepojedu a Dánsko bylo taky dost z ruky....určitě je to jeden z velmi zajímavých lidí na světě, se kterým bych se ráda potkala.

Ivinho
24.03.2013 4 z 5

Deidovy myšlenky, které jsou vykresleny tvrdým způsobem. Není to snadné čtení, asi bych tuhle knihu nečetl kdybych už od autora nečetl Cestu muže.
Buď mi ta kniha moc nedala, ale nevím co na té knize může ženy zhnusit.

jasnenka
27.12.2012 4 z 5

Hodně zajímavá knížka svým obsahem, nutné nečíst povrchně. Mně osobně se moc líbila a obohatila mě.

RenataP
02.11.2012

Cesta vášně je čtivem, které může většinu žen opravdu zhnusit. jak působí na muže, zatím nevím. Já jsem to ale četla se střídavými pocity. Jen díky tomu, že jsem znala předchozí fantastické dílo Cesta pravého muže, jsem tuto knihu dočetla, protože jsem v jejím \"podhoubí\" tušila celé Deidovo učení, jen podané ve velmi hrubém kabátě. Je-li na hrubý pytel (dnešní muže) účinná hrubá záplata... nevím. Snad ano. Každopádně pokus to byl dobrý a pokud je autor jemnější duše, tak ho tohle psaní muselo notně vytrhovat z jeho poklidu. Je to drsný!Je to nezapomenutelná kniha.

Paskudka
21.10.2012 3 z 5

S cestou opravdového muže nesrovnatelné, přesto stejně možná více šokující a přímé, pokud čtete mezi řádky..nepohoršujete se nad zvolenou formu a všudy přítomnou sexualitu, objevíte její dar.

Autorovy další knížky

David Deida
americká, 1958
2011  75%Cesta pravého muže
2013  53%Cesta nespoutané ženy
2014  82%Intimní splynutí
2013  75%Když jde o muže
2012  61%Cesta vášně

Kniha Cesta vášně je v

Právě čtených1x
Přečtených58x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce33x
Chystám se číst17x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x