České zvyky a obyčeje

České zvyky a obyčeje https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35529/bmid_ceske-zvyky-a-obyceje-gL8-35529.jpg 5 17 7

Bohatě ilustrovaná publikace přináší ucelený přehled našich svátků, zvyků a obyčejů. Ke každému ze svátků a zvyků, k těm známým i těm, na které se už pozapomnělo, najdete v naší malé encyklopedii komentář, ilustraci, informaci o jeho původu i o způsobu, jak se slaví a jaké rituály jsou s ním spojeny. Naši příručku ocení nejen mladí čtenáři, ale jistě i velká část dospělých. Knížka je doplněna rejstříkem, seznamem doporučené literatury a odkazy na užitečné instituce.... celý text

Přidat komentář

Amneris
24.05.2021 5 z 5

Kapesní encyklopedie o našich zvycích a obyčejích, které si předáváme z generace na generaci a také ty méně známé. U mě zaujímá čestné místo v knihovně mezi ostatní historickou a podobně založenou literaturou.

AndreaP.
15.11.2018 5 z 5

Edice OKO byla fantastická a tento díl patří mezi mé nejmilejší.


Vidlička
18.10.2017 3 z 5

Edice OKO byl všeobecně perfektní nápad své doby, který fungoval. I zde si ovšem čtenář ujasnil, co věděl, a dozvěděl se, co nevěděl.

Damato
04.07.2017 5 z 5

To je úžasná kniha, kterou jsem si chtěla vzít na dovolenou, abych vnučkám , krom pohádek mohla vyprávět něco i o našich českých zvycích a hned u první stránky mě to nadchlo tak, že jsem si ji sama hned prolistovala a přečetla. Myslím, že tím holkám ( a nejenom holkám) dost zpříjemním dlouhou cestu autem při putování po naší krásné zemi.

Karoli282
10.07.2013 5 z 5

Stejně jako Kateriska jsem knihu četla kvůli krajskému kolu DO. Knížka je velmi dobře zpracovaná, dokonce mi pomohla k 3.místu :D. Všechno je tam čtivě popsané.

Kateriska
25.03.2013 4 z 5

Studium této knihy jsem zahájila kvůli krajskému kolu dějepisné olympiády. Musim říct, že zvyky a obyčeje jsou zde vysvětlovány příjemným způsobem, nejsou zde nějaké složité informace a termíny. Vše je doprovázeno hezkými obrázky a ty návody a recepty pro zpestření fungují dokonale.

evelinaevelina
29.01.2013 4 z 5

Edice OKO se svým klasickým zpracováním opět nezklamala. Stručně, jasně, přehledně a čtivě - tak jsou zpracovány svátky méně známé (Hromnice, Řehoř, Svátek mláďátek atp.) i známé. Na Velikonoce si vždy znovu připomenu, jak se jednotlivé dny těchto svátků nazývají a co by se mělo dodržovat - i když to třeba nevyjde.