Černobílé pohádky

Černobílé pohádky https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427967/bmid_cernobile-pohadky-Cxl-427967.jpg 4 14 5

Černobílé pohádky napsalo 18 populárních českých autorů knížek pro děti i dospělé. V knížce najdete vtipnou pohádku O kohoutkovi z pera Zdeňka Svěráka, půvabný příběh O Vilíkovi, který napsala Alena Mornštajnová, pohádku Petry Soukupové s názvem Klárka nebo třeba trochu bláznivé vyprávění o skřítkovi Pozdníčkovi od Dominika Landsmana... Významná část peněz z prodeje Černobílých pohádek putuje na konto Společnosti pro ranou péči, která se věnuje rodinám s dětmi s (nejen zrakovým) postižením.... celý text

Přidat komentář

Luciluc
15.09.2023 3 z 5

Knížka čtená dceři. Měli jsme půjčeno z knihovny, ale zakoupením přispíváte na konto Společnosti pro ranou péči, která se věnuje rodinám s dětmi s (nejen zrakovým) postižením. Kniha je určena pro děti od pěti let a je dílem kolektivu autorů, takže každá z 18 pohádek je psána někým jiným. Upřímně, mě se opravdu líbila snad jen jedna jediná, o skřítcích škodílcích a pomocníčcích od Dominika Landsmana. Špatné nebyly ani Kamarád, Kubík strašpytlík a kouzelný panáček, Krokodýlí pohádka a Jolča a stará kůlna. Ostatní pohádky mi bohužel přišly nemastné, neslané, zmatené, nedotažené, občas pro malé děti hodně abstraktní...pro mě celkově docela zklamání, slabé tři hvězdičky.

Hanamo
16.11.2021 4 z 5

Kniha pohádek od ruzných autorů, každá pohádka má svůj svérázný rukopis. Některé se tudíž líbí víc, jiné zase méně.


DK197
08.10.2020 3 z 5

E-KNIHA: Nejvíce oceňuji skřítky Dominika Landsmana a starou kůlnu Jana Svitáka. (5*) Jarmila Dědková psala o Terezce a Ivana Peroutková o krokodýlech. To se mi také líbilo. (4*) Zbytek byl milý, leč tomu někdy něco chybělo - třeba počet stran. (3*) Celkový dojem tomu tedy odpovídá. :-)

efka.saf
12.02.2020 5 z 5

Tahle knížka mě velmi potěšila. První výtisk dostala moje malá neteř od babičky a já litovala, že jsem si ji nestihla přečíst první. Naštěstí zde jsou ale knihovny!
Pohádky jsou opravdu příjemné čtení, některé kratší, jiné delší, ale překvapilo mě, jak je jejich úroveň vyrovnaná. Pouze několik kousků mi přišlo trošku slabších, ale to bude čistě subjektivní pohled. Jinak se jedná o pohádky milé, plné kamarádství, dobrých skutků, ale i nezbytných dobrodružství. Jazyk je moderní a dětem blízký.
Za mě tuhle knihu určitě ano, navíc její koupí přispějete i na dobrou věc. A to se také počítá!

ponelopa
24.01.2020 5 z 5

Krasne, zajimave pohadky s originalnimi namety:-)