Černá ovce

Černá ovce https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418031/bmid_cerna-ovce-thk-418031.jpg 4 39 39

Michael Violet je zdánlivě normální sanfranciský obchodník s auty. Zdání však může klamat – ve skutečnosti to je talentovaný kapsář, který krade klíče od nejluxusnějších aut ve městě. Tenhle kriminální život však Michael tají před svým bratrem Jonem, jenž naopak zasvětil svůj život novinařině a odhalování zločinu. Když je však Jon zavražděn, pokusí se Michael, poháněný pocitem viny a touhou po pomstě, využít svého nadání, aby vypátral bratrova vraha. Jenomže proměna zloděje v hrdinu nebude tak snadná, jak sám doufal…... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Black Violet , 2017


více info...

Přidat komentář

Danago
07.09.2023 2 z 5

Průměrný , poměrně neoriginální příběh. Pro sváteční čtenáře, je ti kniha s větším písmem a menším počtem stran.
Tento styl není úplně pro mě.

drakamena
15.07.2023 3 z 5

Popravdě nenadchlo ani neurazilo. Michael Violet byl ale celkem fajn hrdina, takže se asi porozhlédnu po dalších dílech. Závěr ve mně vzbudil zvědavost a vyvolal otázky, kam se Michael posune dál. Mohlo by to být zajímavé.


Káťa484
26.02.2023 4 z 5

Když se Jon dozví jaký život vede jeho bratr Michael, má mu to za zlé. Sám, byť žije spořádaně, má jedno velké tajemství. Zjistí Michael po Jonově smrti o co jde?

adela.hol
03.08.2022 4 z 5

(SPOILER) Kniha se čte velmi dobře, v hlavě se mi odehrával film, což napomáhalo dané atmosféře. Na můj vkus tam bylo možná až moc postav, ale zase byly nutné na vystavění zápletky.

Hlavní postavy byly ale dobře napsané. Líbilo se mi i prolínání s minulostí, že se čtenář dozví o Michaelově vztahu s bratrem, ale i s rodiči. I třeba ta jeho celoživotní nejistota ohledně jeho otce. Na Michaelovi bylo vidět, že je to sice výborný zloděj aut, ale jakmile se z něj měl stát vrah, aby pomstil bratrovu smrt, tak snadné to rozhodně nebylo. Až teprve Gearyho smrt ho donutila zmáčknout spoušť a to rovnou několikrát.

Dobře napsaný byl i jeho vztah s Ellou, ty nepatrné náznaky jiskření, které se ale nemohly změnit v něco víc, protože na to nebyl správný čas ani místo. O to víc se těším na druhý díl série, protože ani neměli možnost se rozloučit a taky nebylo vysvětleno, jak přišla k těm jizvám. Víme sice, že toho, kdo jí to udělal, zabila, ale každopádně její celý příběh odhalen nebyl.

Nechyběla také zápletka v tom, že zrádce byl v jejich vlastních řadách. Hned jak se tam Tully znenadání objevil, bylo podezřelé. Že by se mu podařilo jen tak utéct? Neměl by šanci. Už vůbec ne potom, jakými způsoby likvidovali a mučili ty, které už nepotřebovali.

Konec byl také zajímavě udělaný, takže se opravdu těším na druhý díl, co přesně Michael bude pro toho muže dělat a za jakých okolností se znovu setká s Ellou.

Janík511
21.07.2021 3 z 5

Akční kniha, která se četla dobře a rychle, jenže mě nějak nezaujala.

Verča23
20.04.2021 3 z 5

(SPOILER) Když jsem četla o čem to bude tak mě to hrozně zaujala. První asi třetina mě bavila a přečetla jsem ji najednou. Pak se ale přidal k té skupině a začalo to být jako špatná béčková střílečka. Postavy z téhle skupiny nedokážeš zařadit ani po rozuzlení jestli jim vlastně fandit, nebo ne. Autor očividně u ničeho akčnějšího než videohry nebyl. Očividně to zařadil do prostředí o kterém zase tak moc nevěděl.
Přesto jsem to přečetla rychle. Autor píše čtivě a jde k věci. To mě bavilo, ale rozhodně bych z toho nechtěla vidět film. I kdyby úžasné herecké výkony tak by to byl propadák. Ale jinak mě hrozně bavily dvě hlavní postavy a jejich minulost. Michael je sypatický a Ella odvážná. Super dvojka. Ale ani oni nemůžou pozvednout moje hodnocení výš a bez nich by bylo o hodně nižší.

Mike99
11.06.2020 5 z 5

Autor neztrácí čas a rovnou vás vtáhne do děje, kniha je psaná velice čtivě, je akční, přepracování do filmového scénáře by nedalo moc práce. Hlavním hrdinou je zloděj aut, velice šikovný také jako kapsář, který chce pomstít smrt svého úspěšného a čestného bratra. Pomáhá mu tajemná Ella.
Jinak jsem rád, že zradu Tullyho jsem prokoukl o trochu dřív, než byla vyjevena :-).
Přestože se jedná o prvotinu, je znát, že autor má bohaté zkušenosti s psaním. Má se jednat o první knihu ze série, uvidíme, co bude následovat, resp. druhá kniha již v originále vyšla pod názvem Violet dawn.

Jon se usmál. "Nezaměňujte 'být chytrý' a 'mít pravdu', Randale. To není totéž."

lucakuca
16.03.2020 3 z 5

Akční, nápadité. Trvalo mi, než jsem se začetla a pak byl konec. Zlatý střed, však víte - do vlaku, busu, k lékaři.

bbara155
20.01.2020 4 z 5

Hollywoodská akční pohádka pro dospělé. Oddychovka, zábava, dobře se čte. Pokračování si nenechám ujít.

Autorovy knížky

Alex Hyland
britská
2019  76%Černá ovce