Čekání na rychlou stopu

Čekání na rychlou stopu https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117041/bmid_cekani-na-rychlou-stopu-zyE-117041.png 5 23 6

V příběhu Miroslava Marka, který jednoho dne na karlovických kopcích v Beskydech objeví kouzlo letu vzduchem, nás autor zavádí do světa skokanů na lyžích. Od magického slůvka "talent", které se objeví na začátku, vede dlouhá cesta k prvním skutečným úspěchům a konečně i k účasti na mistrovství Evropy v Zakopaném.

Přidat komentář

simca9342
27.08.2023 5 z 5

Přečtená loni.
Mé první seznámení s autorem opět na výbornou. Miro je kluk jako všichni chlapci jeho věku. Jeho koníčkem a vášní jsou však lyže a skákání z můstku. Skákání mu ale nejde tak jak by si přál a touží se v tom zdokonalit. Pomůže mu Ruda: snoubenec od sestřenice, se kterou vychází celkem dobře, který se zdá být laskavý a trpělivý. Do té doby než vznikne malé dětské učiliště a Ruda všechny trénuje. V průběhu se sportovní tématikou nechybí humor a drobné šarvátky mezi partou, které "zaseje semínko závisti" , protože někdo umí dost a chce víc. Napínavý příběh jak pro holky tak pro kluky.

Winoga
31.01.2023 5 z 5

Knihu jsem nyní četl podruhé. Poprvé jako kluk jsem li úplně slupnul, stejně jako ostatní knihy Lubomíra Mana. Nyní jsem ji četl po večerech svému synovi, kterému se líbila a já si to čtení taky užil. Líbí se mi forma, kdy hlavní hrdina vypravuje čtenáři svůj příběh a myšlenky. Není to pohled dospělého, takto uvažuje kluk. To oceňuji.


KocIQ
18.02.2020

Tuto knihu jsem našel úplnou náhodou ve výprodeji, což nechápu, protože je to skvost. Zajedno jde o napínavý příběh, který jsem přečetl jedním dechem, zadruhé je velice užitečná pro pochopení, jak skokani na lyžích trénují a závodí, včetně správného popisu existujících můstků a bodového hodnocení skoků. Kdybych tu knihu dostal v 10 a ne ve 44 letech, byl bych dozajista skokanem, až tak nakažlivá ta kniha je!

tomts
10.11.2018 5 z 5

Díky za upozornění Turloghu, to mi nějak uniklo... Předpokládám, že půjde opět o přepracované vydání? POkusím se to zakoupit a porovnat.

Turlogh
09.11.2018 5 z 5

Ale dočkala se nového vydání Tomtsi, dočkala. V Librexu, již před pár lety... Jinak další výborná kniha znamenitého pana spisovatele, plná sportu, akce a napětí. Opět lze jedině doporučit všem věkovým kategoriím. Howgh.

tomts
14.05.2016 5 z 5

Zřejmě nejméně známá Manova kniha je však zároveň jeho nejpropracovanější. Bohužel se jako jediná už nedočkala nového vydání, snad i proto, že období našich úspěchů ve skocích na lyžích jsou dobou dávno minulou. Ale kdo ví, třeba již za pár let tu budeme mít nového Rašku, Ploce či Sakalu...