Čekání na rychlou stopu

Čekání na rychlou stopu https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117041/bmid_cekani-na-rychlou-stopu-zyE-117041.png 5 23 6

V příběhu Miroslava Marka, který jednoho dne na karlovických kopcích v Beskydech objeví kouzlo letu vzduchem, nás autor zavádí do světa skokanů na lyžích. Od magického slůvka "talent", které se objeví na začátku, vede dlouhá cesta k prvním skutečným úspěchům a konečně i k účasti na mistrovství Evropy v Zakopaném.

Přidat komentář

simca9342
27.08.2023 5 z 5

Přečtená loni.
Mé první seznámení s autorem opět na výbornou. Miro je kluk jako všichni chlapci jeho věku. Jeho koníčkem a vášní jsou však lyže a skákání z můstku. Skákání mu ale nejde tak jak by si přál a touží se v tom zdokonalit. Pomůže mu Ruda: snoubenec od sestřenice, se kterou vychází celkem dobře, který se zdá být laskavý a trpělivý. Do té doby než vznikne malé dětské učiliště a Ruda všechny trénuje. V průběhu se sportovní tématikou nechybí humor a drobné šarvátky mezi partou, které "zaseje semínko závisti" , protože někdo umí dost a chce víc. Napínavý příběh jak pro holky tak pro kluky.

Winoga
31.01.2023 5 z 5

Knihu jsem nyní četl podruhé. Poprvé jako kluk jsem li úplně slupnul, stejně jako ostatní knihy Lubomíra Mana. Nyní jsem ji četl po večerech svému synovi, kterému se líbila a já si to čtení taky užil. Líbí se mi forma, kdy hlavní hrdina vypravuje čtenáři svůj příběh a myšlenky. Není to pohled dospělého, takto uvažuje kluk. To oceňuji.


KocIQ
18.02.2020

Tuto knihu jsem našel úplnou náhodou ve výprodeji, což nechápu, protože je to skvost. Zajedno jde o napínavý příběh, který jsem přečetl jedním dechem, zadruhé je velice užitečná pro pochopení, jak skokani na lyžích trénují a závodí, včetně správného popisu existujících můstků a bodového hodnocení skoků. Kdybych tu knihu dostal v 10 a ne ve 44 letech, byl bych dozajista skokanem, až tak nakažlivá ta kniha je!

tomts
10.11.2018 5 z 5

Díky za upozornění Turloghu, to mi nějak uniklo... Předpokládám, že půjde opět o přepracované vydání? POkusím se to zakoupit a porovnat.

Turlogh
09.11.2018 5 z 5

Ale dočkala se nového vydání Tomtsi, dočkala. V Librexu, již před pár lety... Jinak další výborná kniha znamenitého pana spisovatele, plná sportu, akce a napětí. Opět lze jedině doporučit všem věkovým kategoriím. Howgh.

tomts
14.05.2016 5 z 5

Zřejmě nejméně známá Manova kniha je však zároveň jeho nejpropracovanější. Bohužel se jako jediná už nedočkala nového vydání, snad i proto, že období našich úspěchů ve skocích na lyžích jsou dobou dávno minulou. Ale kdo ví, třeba již za pár let tu budeme mít nového Rašku, Ploce či Sakalu...

Kniha Čekání na rychlou stopu je v

Přečtených29x
Knihotéce11x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x