Čekání na nekonečno

Čekání na nekonečno https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/250465/bmid_cekani-na-nekonecno-250465.jpg 4 103 24

Život architekta Tomáše Merce je plný emocí, a zároveň plný chladu – v rodině, v zaměstnání, má spíše známé než přátele. S lehkostí jemu vlastní navazuje nové milostné vztahy, a se stejnou lehkostí je ukončuje. Je milován i nenáviděn, sám však nedokáže jedno ani druhé. Žije životem bez hlubšího smyslu. Jako blesk z čistého nebe přijde krutá diagnóza o velmi vážném onemocnění, které v mnoha případech končívá smrtí. Vše je náhle jiné a tato skutečnost mu nastavuje zrcadlo. Znovu se dívá na lidi ve svém okolí a snaží se je vidět pohledem, o který se předtím nikdy nepokusil.... celý text

Přidat komentář

Johny_H.
21.07.2023 5 z 5

Budu se opakovat, ale po přečtení některých knih od autora jsem si dal osobní výzvu přečíst vše co autor napsal, jinak by se mi tato kniha nedostala do ruky. Autor píše opravdu na 5 hvězdiček o tom není pochyb a i takto citlivé téma a z mé strany nezajímavé dokáže napsat velice čtivě a po prvních 50 stránkách jsem se při čtení až na některá místa bavil. Jediné co mně dělalo problém je doba a země do které je děj zasazen. To je ale moje chyba jelikož historie jde až na pár období mimo mě a poslední rok který mi něco opravdu říká (myšleno že mám o tom větší ponětí než průměr) je rok 1945 pak až od roku narození a naštěstí jsem tuto dobu neprožil. Toto by mohlo shodit jednu hvězdu, ale budu fér mám být více vzdělán o historii země ve které jsem se narodil a dávám 5 hvězd.

Nuttelka
28.05.2023 4 z 5

(Audiokniha)
A mně se to líbilo.. a věřím, že i díky interpretaci pana Beneše, kterého mám moc ráda. Jak se v životě objeví ta zákeřná "svině", úplně se přehodnocuje samotný život. Průvodce životem architekta Tomáše Merce, kterého buď nenávidíte nebo mu rozumíte, vlastně celou dobu příběhu jsem nepocítila úplnou lítost, jen takové smíření a čekala jsem, jaký bude závěr. Život píše všemožné scénáře a každý je ojedinělý..


Kackac77
20.05.2023 3 z 5

Ráda čtu knížky od pana Niedla a taky mám ráda společenské romány. Tady se to ale moc nepovedlo. Příběh je o muži, který zjistí, že má rakovinu. Moc s ním ale člověk nesoucítí. Přišlo mi, že pan Niedl chtěl vytvořit frajera, kterému se v životě občas něco nepovedlo, ale mně se z něho bylo spíš špatně. Ani tu rakovinu jsem autorovi moc nevěřila. V příběhu autor hodně skáče v čase, ale to mi nevadilo. Když to shrnu, tak za mě ten příběh vůbec nejde do hloubky. Muž, který musi čelit vlastní smrtelnosti, se místo bilance svého života spíše vytahuje koho všeho "přečůral", kolik ženských měl. Ony ty samolibé týpky, kteří všechno umí a jsou prostě nejlepší, detektivka snese, ale společenský román ne.

TaLu
10.08.2022 5 z 5

Rozjímání o životě.
Hodnocení ztrát i nálezů.
Vzpomínky na doby minulé - totalitní.
Atmosféra.
Knihu jsem si opravdu užila.

iceVS
03.08.2022 5 z 5

Parádní příběh.

4xbabča
17.07.2022 5 z 5

Příběh architekta Tomáše je docela pestrý, ale určitě není vše tak, jak by si asi přál, ani v zaměstnání, ani v soukromém životě. Ale vše se změní, když se dozví o své nemoci.Vrací se v myšlenkách do let, kdy byl mladý a do vzpomínek na zážitky, které prožil. Moc hezky napsaná kniha, která se i pěkně čte, jako ostatně většina knih autora Františka Niedla.

malýčtenář
09.01.2022 3 z 5

Příběh muže, který se zamýšlí nad svým dosavadním životem. Co bylo a bude? Nevím, jak ostatním, ale mně se více líbí autorovy historické knihy.

Schamila
11.03.2020 5 z 5

Trochu jsem se toho čtení bála, když je vám to nějak hodně blízké téma, ale zvládla jsem to, bylo to hodně zajímavé ohlédnutí, jak vše bylo.... a jak je důležité všechny nezdary života zvládat, moc hezky napsané, autor opět nezklamal.....

Leniii
04.05.2019 3 z 5

Kniha je psaná ve dvou rovinách, v přítomné a v minulé, kdy hlavní hrdina vzpomíná...
Kniha se četla hezky, není úplně o hezkém tématu, spíš hodně reálném tématu..očekávala jsem spíš chladného muže, ale on byl spíš po celou dobu jen nešťastný...

nai.ivka
01.12.2018 5 z 5

Vzpomínky jak to bylo "hezké" za minulého režimu. Doporučuji každému kdo už zapomněl, že nebylo jen hezké dětství, že to dospělí neměli jednoduché.

Markéta137
26.10.2017 3 z 5

Ráda čtu knihy o mužích, které píší muži. Tohle je celkem dobře napsané, má to zajímavé téma, ale konec se topí v románu pro ženy, bohužel.

astroweb
07.09.2017 5 z 5

Trochu jiný Niedl, než jaký jsem doposud četl, předpokládám, že je mnoho z příběhu autobiografického. Autor je ovšem neobyčejně čtivý stále, zajímavý v každém pohledu.

ANATS
13.02.2017 2 z 5

Ach jo....těšila jsem se moc a o to větší bylo zklamání. Knihu jsem chtěla už v půlce odložit, ale nakonec jsem se přinutila ji dočíst.
Příběh zajímavý, ale myslím si, že se z toho dalo vytěžit daleko víc. Čekala jsem trochu více psychologie. Vracení se do minulosti ve vzpomínkách na vojnu, by tam pro mě nemuselo být vůbec.
Ztotožňuju se s komentářem od ondra666.

ondras666
19.01.2017 2 z 5

Na knihu jsem se těšil, ale musím říct, že byla nakonec pro mě zklamáním. Snaha o hlubší psychologii postavy hlavního hrdiny se tak nějak postupně vytrácela ve vzpomínkách na vojnu. Téma bylo určitě zajímavé, ale celkově to na mě působilo docela slabě.

bbara155
24.09.2016 5 z 5

Tahle kniha byla promě trochu překvapení. A příjemné. Čekala jsem nějaké dobrodružství, akce, ale místo toho pěkný psychologický román.

SmallLucia
09.08.2016 3 z 5

Nakonec to nebyla vůbec špatná kniha. Jenom jsem asi čekala podle popisu člověka opravdu chladného a neprojevujícího žádné city. Takhle jsme se setkali s mužem, který je ve svém životě akorát nešťastný, má pocit, že mu v něm nic nevyšlo a hrozí se toho, že z tohoto světa odejde s tím, že po sobě nic nezanechal a nikomu nebude záležet na tom, jestli ještě žije nebo ne.

sabca
19.04.2016 4 z 5

Kniha probíhá ve dvou rovinách. Současné, kdy se Tomáš dozvídá o své nemoci - rakovině v době, kdy byla ještě větší hrozbou než je teď a ve vzpomínkách na vojnu. Velmi citlivě napsaný román stojí za přečtení.

čef
17.12.2015 5 z 5

Na Františka Niedla nezvykle více sentimentu a méně dobrodružství než jsme zvyklí.Snad jen Skleněný vrch se tomuto románu trochu podobá. Mnoho je však dostatečně pravdivé a barvité, vzpomínky na vojnu od srpna 1968 dokonale sdílím a tak jsem si dobře početl.

marimari
05.10.2015 5 z 5

Moc se mi líbila. František Niedl je další můj "pan spisovatel". Jeho hrdinové jsou skuteční ve své lidské podstatě i se svojí silou a slabostí. Mnozí z nás by se v nich dokázali najít. V době popisovaného příběhu mě bylo 18 let, proto jsem atmosféru tehdejší společnosti prožívala znovu- splynout s davem, nechat si své názory pro sebe.
Určitě doporučuji přečíst!

Macek58
03.09.2015 4 z 5

Zajímavá kniha, i takový je život.