Ochránce

Ochránce https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15500/bmid_ochrance-82L-15500.PNG 4 98 11

Cavanaugh série

1. díl >

Napínavý román z atraktivního prostředí elitních profesionálních osobních strážců, kteří se dostali do centra nebezpečného spiknutí, se odehrává v Missouri v době nepokojů zaměřených proti Světové obchodní organizaci. Zápletka se točí kolem práce vynikajícího vědce, který v rámci výzkumu vyhledávání mozkového centra drogové závislosti objevil nové velmi účinné narkotikum. Na výsledku výzkumu se chce přiživit pochopitelně i jihoamerická narkomafie, která se chce nového narkotika zmocnit jako nečekaného zdroje ohromných zisků. Badatel požádá o ochranu specializovanou jednotku bodygardů, kteří se pod vedením zkušeného důstojníka snaží vědce ochránit.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Protector , 1999


více info...

Přidat komentář

Meda77
20.01.2022 5 z 5

K tématu akčního thilleru se kniha hlásí celkem solidně, dějově i stylově naprosto splňuje. Morrell v plné síle.

mi-380
15.06.2021 3 z 5

O horor se nejedná, žánrové označení bych změnil na „natahovaná akce“. Proč natahovaná? Autor má pedagogickou obsesi - při každém pohybu nebo nápadu hlavní postavy podrobně vysvětluje jak a proč to či ono statečný Cavanaugh provádí. Kdo má rád spoilery, může si přečíst text nahoře v anotaci, dozví se vše podstatné, a knihou se dál nemusí zabývat.
Návštěva odpočinkového žánru se zase jednou nepovedla?
No, to byly mé pocity do poloviny knihy, pak se zápletka naštěstí komplikuje, autor vyprodukuje i několik neotřelých nápadů a souboj dvou silných osobností dotáhne s pomocí mnoha obětí do přiměřeného zakončení.
70 % (aktuálně 90 hodnotících s průměrem 85 %).


čef
18.03.2021 4 z 5

Spousta mrtvých, zraněných a zmatených bojovníků. Přestřelka stíhá přestřelku a dlouho nevíme, kdo je kdo. Tak vypadá mnoho autorových románů a i tento není výjimkou. Pro mne je to dobře, až na tu smrt elektrikou ve vodě, to už je opravdu technicky nepodložené. No, ale co, je to jen taková pohádka pro starší kluky, ne.

Sahir
03.02.2021

čtivé,napínavé..

jan0504
20.08.2020 5 z 5

Keby sa dalo, dám 6 hviezdičiek...vynikajúci akčný thriller!

raty
26.12.2019 4 z 5

Čtivá, napínavá, kniha se zajímavým námětem. Tohle Morrell umí.

PROCHEY
16.09.2018 5 z 5

Úplně první kniha, kterou jsem od Morrella přečetl, aby se stal mým oblíbeným spisovatelm. Od té doby jsem přečetl spoustu Morrellových knih, přesto je pro mne osobně Ochránce jednou z nejlepších a nejoblíbenějších.
Tento týden jsem si román přečetl po 12 letech znovu a určitě tak postupně učiním i u ostatních, které mám ve své knihovně.

HannyC
24.01.2016 5 z 5

... další Davidovo dílo, ze kterého lze čerpat poučení do života :) ... strach překonaný silou vůle ... láska jež dodává potřebný drive ... a na druhé straně pořádný parchant a pomstychtivá žena-mužatka v řadách policie ... ano, tohle vše je naprostý reál, který znám i já :) ... s ochráncem po boku (nebo na nočním stolku) prostě zvládnete a zažijete téměř všechno :) ... protože to co se nakonec opravdu počítá jsou zkušenosti a zážitky ...

jarkamet
21.01.2014 4 z 5

Od prvních stránek kniha zaujme, poutavě napsána, čtivá. Jenom člověk nesmí moc přemýšlet o hlavním hrdinovi. Vedle něho jsou Rambo a James Bond skoro neviditelní.

ajaksiczek
11.03.2013 5 z 5

Dobrá kniha, rychlý spád a spousta dobrodružství... Doporučuji :)

nishen
19.11.2011 4 z 5

David Morrell opět exceluje. Jako obvykle napsal čtivou knihu, která čtenáře díky překvapivým zvratům stále udržuje v napětí. Hlavní zápletka je poutavá, postavy sympatické a výborně napsané. Představa plynu vyvolávající smrtelnou hrůzu je děsivá, natožpak kdyby se dostala do nesprávných rukou.