Čarodějova nevěsta 18

Čarodějova nevěsta 18 https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521564/bmid_carodejova-nevesta-18-CIZ-521564.jpg 5 23 3

Čarodějova nevěsta série

< 18. díl

Čise a Elias pronikli na panství rodiny Sargantových. S pomocí přátel z Akademie se snaží přesvědčit Philomelu, ale ta už příliš splynula s grimoárem, než aby je dokázala vnímat. Podaří se Čise zabránit nejhoršímu?

Přidat komentář

orangerose
19.11.2023 5 z 5

tak pěkně akční díl - zrovna kdyz jdedo tuhého ,tak ukončí tak tento 18 dil - sakra ja chci pokračování
bavila mně

Terva
21.10.2023 5 z 5

Kdo jsi?
Já jsem Čise.
A ty jsi . . .. . . Philomela.
Tak první střípek už máme.
Však mi tě postupně dáme dohromady.

Ačkoliv nás pan Pavlovský přesvědčil, že bude vydávat komiksy rychleji, na manga si musíme prostě klasicky déle počkat. A tak jsem se zase po delší době dočkal pokračování mé oblíbené postavy. Číse je nezaměnitelná, svérázná a někdy má dokonalá řešení. Kdo má načteno, tomu je snad už dávno jasné, že její řešení prostě dokážou překvapit. Ani v tomto příběhu tomu není jinak. Philomela by vám mohla vyprávět.

Citát. Za to můžeš ty, protože se od nás nechceš nechat sežrat!

Hned na úvod mě překvapila první celostránková kresba. Je povedená a svým způsobem docela pohledná až magická. Více méně v tomto svazku žádné jiné výraznější kresby nejsou. Tedy až na úvodní stránky k jednotlivým kapitolám. Například je hezká ta u kapitoly 87. Jen si vzít barvičky a vymalovat si to. Tak že další povedený příběh. A navíc to má temný konec. Bohyně Morrigan je docela kočka. Tak že snad bude brzy další kniha.

Citát: Proč jsem se musel narodit zrovna do týhle rodiny?


fvalek
07.10.2023 5 z 5

V minulém díle mě hodně příjemně potěšila přítomnost Bohyně , takže musím vychválit zejména finální zápletku, no a samozřejmě se těším na rozuzlení v dalším díle, přestože už tak trošku doufám, že se to tam uzavře. Po nějakých deseti dílech je přece jen dění na akademii a ohledně Philomely dost vyčerpané a protahované. Stále mi pak chybí čím dál víc ten hezký start, kdy Čise objevovala kouzelný anglický venkov a všechny magické tvory okolo, což je teď překryté neustálými problémy se spolužáky a pohybem pouze v akademii... Úplně se mi nezdá ani aktuální osobnost Čise a její magické umění, protože v posledních dvou dílech se zdá, že je nejmocnější čarodějkou široko daleko a úplně se mi to nehodí. Možná se to ale vše vysvětluje právě přítomností Bohyně, ze které Čise čerpá(?) sílu.

Nicméně děj je to stále hezký a Čarodějova nevěsta je pro mě jedna z nejlepších fantasy mang, která oplývá neustálými originálními nápady. Je otázkou, jestli jí sluší spíš obecné zkoumání magie a různé méně důležité zápletky, nebo soustředění se na jednu linku a ignorování všeho ostatního. Pro mě osobně asi nemá Philomela takové charisma a spád, aby dokázala utáhnout celou svou ústřední dějovou linku, takže mi některé momenty přijdou nudné, ale jak říkám, určitě se to brzy dořeší a začneme nějaký nový super příběh. :)