Čarodějova nevěsta 4

Čarodějova nevěsta 4 https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/373161/bmid_carodejova-nevesta-4-xXz-373161.jpg 4 165 17

Čarodějova nevěsta série

< 4. díl >

Odkud se vlastně vzal Elias? A co za temnou minulost že skrývá? Eliasův starý mistr Lindel zná odpověď a rád se o ni podělí, ale bude s ní Čise spokojená? A hlavně – dokáže se vyrovnat i s tím, co se kdysi přihodilo jí samotné?

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

The Ancient Magus´ Bride, Vol. 4 , 2015


více info...

Přidat komentář

HelVall
30.09.2023 4 z 5

Krásné odpočinkové. Doporučujk

assenora
25.12.2022 4 z 5

Čise sa dozvedá o niečo viac o Eliasovom predchádzajúcom živote, ktorý ho zformoval a priviedol k rozhodnutiu, ktoré ovplyvnilo jej život. Kladené otázky vedú k tomu, aby sa ich osud naplnil a nestratil nič na ich netradičnosti ako jedinečných a magických bytostí.


ElessaRiverbow
23.10.2022 5 z 5

Konečně se zde dozvídáme něco o Eliasovi a jeho minulosti. Taky se tu více rozvíjí vztah mezi Čise a Eliasem, na který jsem v budoucích dílech hodně zvědavá. Moc se mi líbila část, kdy si Čise vyrábí hůl a pak část s liškou, která mi vykouzlila úsměv na tváři. Díky otevřenému konci se moc těším na pokračování.

Luigi1
20.07.2021 5 z 5

Eliasova minulost se zde objasnila a přišlo k bližšímu seznámení Eliase a Čise.

fvalek
29.04.2021 5 z 5

Po třech dílech, kdy už začíná pozornost trošku klesat, se dostáváme k části, která vysvětluje alespoň základní věci z minulosti, nebo se o to alespoň snaží, přesto nechává velkou dávku tajemna a odhalení na budoucí čtení. Asi bych úplně neřešil striktní logiku příběhu a věnoval se jen zajímavým motivům, protože prakticky nikdy nejde nic rozplánovat neprůstřelně, hlavně u komiksu, kde je potřeba trošku skákat v čase a prostoru a jít k věci.

Paradoxně mě ani tak nezajímal Elias a jeho minulost, jako spíš minulost Čise a příprava její hole. Celá tahle kapitola je úžasná, ať už její setkání s drakem a rozprava, tak příprava hole celkově a všechny oslavy okolo, protože to byl kouzelně magický moment a postup. U hodně věcí jsem se pozastavil a moc se mi líbila moudrost, kterou příběh předával. Celkově pak právě tohle zamyšlení a vhled do minulosti knižní sérii povýšili na trošku vyšší úroveň a zabránili drobnému úpadku, který jsem ve třetím díle cítil. No a co teprve fantastická část s fénixem, úžasné.

Takže jasně, ono je to trošku pitomé, je to manga o kouzlech, co chtít víc, ale na poměry mangy, kterou čtu, a téhle série, je to nadprůměrný díl. Na to, že autorka je podle mě mladá a divoká kreativka (alespoň soudě podle jejích komiksů na závěr, kde se často prezentuje jako nějaký zvláštní králík a mluví o zákulisí), tak se často dokáže zamyslet hlouběji a chápe podstatu fantasy, romantiky i tajemna. Kdybych si měl vybrat Čarodějovu nevěstu nebo slavný román jasně, sáhnu po románu, ale mám-li si vybrat z mangy, tak jasný top, proto k tomuhle dílu velmi vřelé hodnocení v dané kategorii. :)

KillHurt
26.03.2020 4 z 5

Jo. To je ono. Konečně se začínám chytat. Sem tam nějaké dovysvětlení historie některých postav. Sem tam náhled do minulosti. A trochu čarodějnického tréninku. Konec je patřičně otevřený, aby navnadil na další sešit. Proč ne?

*Pájuše*
11.10.2019 5 z 5

Ostatně jako předchozí díly, je to úžasně roztomilé. Člověk se u čtení nadechne a az s poslední stránkou teprve vydechne. Manga i anime je nádherně zpracované, postavy i kresba dokonalé a příběh magický. Vrhám se na pátý díl.

hippiesak
02.10.2019 5 z 5

Zatím asi "nejpomalejší" kniha série, ale stále jsem nadšený. Za mě 4,5 hvězdy, ale dám 5 :) Grafika je opět TOP, první část knihy není tak magická, jako obvykle a pak se to rozjede :) Těším se na "pětku" - ta už díky konci této "čtverky" vypadá, že bude super :)

Alethea_k
29.06.2019 3 z 5

Jakmile se řeší vztahy a autorka nepřidává na sílu nové nezapamatovatelné postavy, hned je všechno lepší. Nedělala v tom zmatek a tak to má být. Za mě nejlepší díl série.

Pitbullka
12.05.2019 4 z 5

Tento díl byl hodně citově založený, ale líbil se mi. Opět můj oblíbený drak.

sola_lupa
29.03.2019 5 z 5

Tento díl hrál víc na citovou notu, ale byl fajn. Člověk se aspoň dozví něco o historii postav.

yaoiyuri
16.03.2019 3 z 5

Škoda, že Elias alespoň částečně nezůstal u svých původních stravovacích návyků. Mohlo to být mnohem zajímavější.

annes
05.10.2018 5 z 5

Konečně něco málo navíc o Eliasovi, ale chtělo by to rychle další díly.

orangerose
12.09.2018 5 z 5

další díl této série- super akční díl :)

Terva
31.08.2018 1 z 5

Sice si na to
moc nepamatuji,
ale vím jistě,
že jsem dřív
žral lidi.

Odkud se vlastně vzal Elias? A co za temnou minulost že skrývá? Eliasův starý mistr Lindel zná odpověď a rád se o ní podělí, ale bude s ní Číse spokojená? A hlavně – dokáže se vyrovnat i s tím, co se kdysi přihodilo jí samotné?
Toto je příběh o minulosti.

Malá ochutnávka:
Vždycky, když mluvil o budoucnosti, mluvil i o mě. A tak jsem si začala myslet, že jí budeme trávit spolu.

Tak a hned v první kapitole první nelogika. Na jednom obrázku chytí Elias králíka a Lindel mu říká – pusť ho, nechytej nic, co nechceš jíst, jídla máme dost. Ale hned na dalším následujícím obrázku už Lindel brečí, že nemaj jídlo a musej tedy do vesnice, léčit lidi za trochu jídla. A hned v prvním domě, kde zaťukaj úplně náhodou někdo marodí. Ha, tak tohle mi hlava nebere.

Citát: Prokletí i požehnání je v podstatě to samé. Záleží jak se k tomu postavíš.

Celkově mi připadá, že příběh napsalo nějaké desetileté dítě. Myslím, že tuhle sérii zanechám mladším a už se jí nebudu věnovat. Potřebuji něco plnohodnotnějšího, něco co mě bude bavit a bude to mít logiku, která si nebude stránku od stránky protiřečit.

Annkag
20.08.2018 4 z 5

Konečne.Poznáme trocha Eliasovej minulosti.Mám pocit že Elias nám má ešte stále čo odhalit a Čiše na tom nie je inak.Tešim sa na pokračovanie.

MinaHawke
17.08.2018 5 z 5

Ve čtvrtém díle se dozvídáme něco o Eliasově minulosti, která je obestřena tajemstvím. Elias a Čise si jsou bližší. Opět hezké pokračování, už se těším na nový díl.

Štítky knihy

manga

Autorovy další knížky

Kore Yamazaki
japonská, 1990
2018  83%Čarodějova nevěsta 1
2018  88%Čarodějova nevěsta 2
2018  88%Čarodějova nevěsta 3
2018  89%Čarodějova nevěsta 4
2018  91%Čarodějova nevěsta 5