Čarodějova nevěsta 12

Čarodějova nevěsta 12 https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451811/bmid_carodejova-nevesta-12-Zu2-451811.jpg 5 54 6

Čarodějova nevěsta série

< 12. díl >

Jedna věc je na kouzelnické Akademii rozhodně skvělá – Čise zdaleka není jediná studentka vybočující z normálu. I její spolužáci se musejí potýkat s nejrůznějšími problémy, ať už jde o šílený genetický základ či podivné tradice plynoucí z jejich postavení v kouzelnické společnosti. Čise však zajímá její spolubydlící, chladná a odtažitá Lucy Websterová, jejíž rodině se prý přihodilo něco velmi ošklivého...... celý text

Přidat komentář

fvalek
29.07.2021 5 z 5

Dvanáctá Čarodějova nevěsta ukazuje, že příběh může fungovat i bez neustálého zla, příšer, ale bohužel i krásných magických bytostí a přírody. Dění ve škole je dost statické, nic moc se neděje a i příběhy jednotlivých rodů a spolužáků jsou spíše jen zlehka naťuklé. Nicméně paradoxně mě to opravdu bavilo a autorka svým stylem a celkovou dějovou linkou dokázala vynahradit menší akci a dynamiku. V závěru ovšem nějaké další dobrodružství začíná, takže ještě dokáže navnadit na další díl. Možná by bylo lepší číst díl 12 a 13 hned po sobě, ale bohužel si na něj ještě počkám.

Líbí se mi, že autorka příběh ustálila, a i když ve vzduchu visí spousta příběhů, nových i dávných a nedořešených, tak knihy logicky postupují a jsou opravdu umně vyprávěné. Také jsem rád, že kresba se nemění a je konstantní, protože ji tak nějak milujeme. Přesto je vidět velký vývoj postav a hlavně Čise, která třeba konkrétně tady ukazuje nejen samostatnost a schopnost mít přátele, ale taky si konečně lehce dupne, když chce mít vlastní soukromí a užívat si některé chvíle sama. Doufám, že příběh nespadne mezi nějaké zoufalé lovestory mezi ní a Eliasem, to už by se mi asi nelíbilo, ale takhle je to velmi přirozené a hezké. Zase musím pochválit i určité spojení se čtenáři, které autorka pěstuje na konci každé knihy, ať už informace navíc jako popis nějaké místnosti nebo deníček Silky, tak i její osobní deník, kde nějak komentuje aktuální díl. Vnímám to pozitivně, čte se mi to příjemně a vždy se rád dozvím nějaký komentář autorky nebo něco o jejích nápadech, inspiraci a cestách. Kéž by někdy dorazila do Čech. :)

Luigi1
22.07.2021 5 z 5

Nevím co napsat více,pěkné čtení.


hippiesak
24.02.2021 5 z 5

Super, knížka mě bavila, zejména druhá polovina byla fajn a skvěle napínavý finále. Hned se pustím do dílu 13, jak dorazí z e-hopu CREW :) A protože jsem fanda této série, jsem tedy trošku zaujatý :) Dávám tedy 5 hvězd a štítek doporučuji :)

orangerose
23.12.2020 5 z 5

Knizka mne bavila, pekne akcni, uz aby bylo další pokračování

Terva
10.12.2020 3 z 5

Dneska jsou přeměněné kusy těla
a jizvy a chybějící končetiny
prestižní záležitostí.
Dokazují, že se člověk nebál
nebezpečných pokusů.

Takovou dobu čekám na další příběh a pak se divím, že ho přečtu strašně rychle, v podstatě za pár hodin, a pak zase několik týdnů čekám na další. Někdy mám chuť prostě počkat, až budou všechny díly a teprve potom si to přečíst. Když je dostatečně velká časová mezera mezi knihami, člověk tak nějak trochu zapomíná. Ale to je přirozené a žádné kouzlo tomu nepomůže.

Citát: Nedávno jsem pochopil, co znamená „strach“.

V tomto příběhu se začalo trochu kouzlit a dokonce přišla na paškál i otázka sexu. Prostě není spaní jako spaní. A když s někým spíte, nemusí to být zrovna o sexu. Tento námět se mi zdál trochu náročnější pro mladší čtenáře, ale zase to není tak detailně rozebíráno, aby byl někdo pohoršen. Jedná se přeci o čarodějovu nevěstu a na věku moc nezáleží.

Malá ochutnávka:
Smluvní kouzlo. Je jednoduché, nenáročné, zato však účinné.
„Zaručujeme, že tajemství sdílené mezi vícero lidmi zůstane tajemstvím. A pokud ho někdo prozradí, hned zjistíme, kdo to byl“.

Na můj vkus bylo tohle až moc dívčí. Sice jsem si příběh užíval, ale nic moc mi nedal. Opět příjemná kresba, které by možná slušela barva. Při čtení jsem poslouchal klasiku německou heavy metalovou skupinu Warlock a jejich první album „Burning The Witches“ z roku 1984.

Citát: Ty mě chceš někomu napráskat, viď?

Annkag
05.12.2020 3 z 5

Trošičku mi tento díl nesed jak dějem tak dialógmi.Ale věřím že to má svou příčinu a bude to mít v pokračování své opodstatnění.