Čarodějky ze Sanctuary

Čarodějky ze Sanctuary https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462257/bmid_carodejky-ze-sanctuary-8JZ-462257.jpg 4 49 16

Mladý Daniel Whitman je zabit na středoškolském večírku a obyvatelé městečka Sanctuary jsou v šoku. Smrt hvězdného quarterbacka se zdá být tragickou nehodou, ale každý ví, že jeho bývalá přítelkyně Harper Fenn je dcerou čarodějnice – a že byla u toho, když zemřel. Byla Danielova smrt nehoda, pomsta nebo něco mnohem zlověstnějšího? Lidé se vzájemně obviňují a komunitou se nezastavitelně šíří paranoia, která vyvrcholí honem na čarodějnice. Časy, kdy bylo městečko bezpečným útočištěm, začínají být minulostí. Fascinující příběh o ničivé síle bezpodmínečné lásky a městečku, z něhož se stává peklo na zemi.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Sanctuary , 2019


více info...

Přidat komentář

lenka5798
29.03.2024 4 z 5

Pravda je, že zadní strana přesně vystihuje celou knihu je to kombinace Sedmilhářek, Zoufalých manželek a Čarodějek ze Salemu. Kniha byla fajn, čtivá a napínavá, jen mě trošku zklamalo, že na začátku bylo jasně dáno, co má Maggi vyšetřovat. Nesouhlasila, šťourala se v tom, rozbouřila vody, aby nakonec uzavřela případ tak jak se po ní chtělo na začátku. Jakože, cože? A vývoj s Harper? No a o kamarádství, celého covenu ani nemluvím. Jak rychle se všechno zbortilo... Přes všechno, co Sarah, pro všechny udělala. Ale na každý pád, to byla hezká knížka, která mě moc bavila.

Káťa484
08.05.2023 5 z 5

Danielova matka se nedokáže smířit se smrti svého syna a tak poštve celé město proti místní čarodějnici a její dceři, kterou viní ze zabití. Byla to opravdu vražda nebo jen nešťastná náhoda? Velmi čtivý a napínavý příběh, který ukazuje jak funguje davová hysterie.


stefinam
09.03.2023 5 z 5

Strhující a pěkně napsaný příběh, hezky vykreslené postavy a hlavně ten psychologický vývoj v průběhu událostí. Doporučuji

Freedomova
21.01.2023 3 z 5

Kniha je napínavá, trochu mě zrušilo, že kapitoly jsou psané z pohledu různých postav. Postava čarodějky mi nebyla úplně sympatická a popisy průběhu rituálů mi připadaly zbytečně zdlouhavé. Závěr byl zajímavý a překvapivý.

Leena
08.12.2022 4 z 5

Celkem mi trvalo se začíst, ale asi od půlky mě to začalo bavit.
Pěkný příklad toho, co dokáže davová hysterie, z oblíbené hodné čarodějky a kamarádky se ze dne na den stává lovná zvěř.
Nejvíc jsem fandila kočce:-)
Rozuzlení bylo zajímavé.

Ktecka
15.10.2022 3 z 5

Úplný propadák to nebyl. Prostě jen příběh, co si jen tak líně plyne, aniž by se mě nějak hluboce dotkl. Nic moc jsem neočekávala, nedostala jsem ani víc ani míň. Podobná zápletka už tu byla tisíckrát. Víkendové nenáročné počtení.

IreneP
19.08.2022 4 z 5

Překvapující, čtivé, opravdu jako mix Zoufalých manželek nebo Sedmilhářek a Čarodějek. Povedené a nutí k zamyšlení.

Ív688
12.06.2022 4 z 5

Ze začátku jsem si říkala, nic moc, ovšem jak se děj rozvíjel, tak jsem se víc a víc vcítila do osudu kamarádek, kterým náhle jedna událost změnila natolik život, že se posléze staly nepřáteli, překvapila mne mladá Harper, i když jsem tušila, že to s jejími schopnostmi nebude tak jednoznačné, knihu doporučuji, závěr je překvapivý a strhující..

ArwenEvenstar
20.02.2022 4 z 5

Je děsivé, jak se mohou lidé začít chovat, pokud jimi někdo manipuluje prostřednictvím strachu. Z lidí, kterým Sarah po celý život pomáhala, se najednou stávají nejzpřísáhlejší odpůrci čarodějnic. A z nejlepší kamarádky, která Sarah za mnohé vděčí, je rázem nejvyšší žalobce, který žádá nejvyšší trest.

P3_tis
18.02.2022 3 z 5

Musím říct, že mě zaujal námět magie, kterou je příběh protkán. Zároveň se řeší mezilidské vztahy a vražda/ nehoda Daniela.
Velmi na mě zapůsobila nenávist, která byla z příběhu cítit. A přitom není nic takové jak to na první pohled vypadá. Konec byl velmi povedený. Přesto mi trvalo, se do knihy začíst. Rušilo mě množství postav, kterým byly věnovány jednotlivé kapitoly, a já se musela ze začátku stále vracet k tomu, kdo je kdo. Mám z příběhu takové smíšené pocity. Nic co by mě uchvátilo s nějakým wow efektem.

Šebestová3
08.02.2022 4 z 5

Taková typický YA literatura. Doporučila bych všem, co je baví čarodějnické ságy. V tomto ohledu to šlo mimo mě, s čímž jsem do toho ovšem šla. Bavila mě na to ta detektivní linka.

Desdemona18
29.01.2022 3 z 5

Dost mi to připomnělo mou oblíbenou brakovou literaturu STOPY HRŮZY Kdyby to více odsýpalo dala bych o hvězdičku navíc.

Nina291
29.12.2021 5 z 5

To byla jízda a ten konec byl nejlepší

Katania
23.12.2021 4 z 5

Zajímavá tématika pěkně zpracována. Tyhle typy knih se mi moc líbí.

Kristi_čte
14.12.2021 3 z 5

Tematika čarodějnictví mě vždy baví a zaujme, ale je pravda, že raději mám knížky s čarodějnicemi, které jsou historické. To sice Čarodějky ze Sanctuary nejsou, ale stejně jsem si řekla, že si knihu nenechám ujít.
I když se příběh odehrává v současnosti v “normálním” světě, tak je to ozvláštněno tím, že právě na světě jsou čarodějnice, všichni o nich ví a žijí v souladu s nimi. To byla věc, která mi přišla taková zvláštní a chvíli mi trvalo, než jsem si na tohle uspořádání zvykla, ale na konec mi to přišlo jako super nápad.
Tahle kniha mně hrozně připomněla seriál Zoufalé manželky, což je psáno i na přebalu a myslím si, že je to zcela přesné. V knize totiž řešíme záhadné úmrtí mladého chlapce, který byl synem jedné z přítelkyň místní čarodějnice a celé se to motá v prostředí “dokonalého” předměstí. Každá z postav a kamarádek má pak své mouchy a kostlivce ve skříni, což postupně vyplouvá na povrch.
Za mě tedy byly Čarodějky ze Sanctuary klasická odpočinková četba, která byla ale zbytečně moc natáhlá a mně by opravdu nevadilo, kdyby děj odsýpal trochu rychleji.

bupilla
25.10.2021 3 z 5

Tak práve dočítaná a dojmy zmiešané, ťažko uchopiteľné.
Keby bola kniha zaradená do YA literatúry, hodnotila by som asi o hviezdičku vyššie.
Takto za mňa priemerná kniha, ktorá sa dobre a ľahko číta (krátke kapitoly striedavo z pohľadu rôznych postáv), ale...niečo tomu chýba a to niečo je pre mňa v knihách veľmi dôležité:
*k žiadnej postave som si nevytvorila blízky vzťah a aj v naozaj príšerných situáciách som sa o postavy nedokázala báť.
*postavy boli málo rozvinuté a bolo ich naozaj veľa (autorka hneď na začiatku knihy vymenovala HLAVNÉ postavy a je ich 16! Takže zákonite vzniká chaos, aspoň tak do štvrtiny knihy určite, každú chvíľu sa treba prudko zamyslieť, ktorá postava to vlastne aktuálne príbeh rozpráva.
Jednoznačne mi chýbalo lepšie vykreslenie prostredia a postáv, aby som sa v deji ukotvila a "stala sa súčasťou príbehu", nielen nezúčastneným pozorovateľom, ktorý postupne stráca záujem o príbeh, aj keď autorka stále pridáva ďalšie a ďalšie drámy...
Ako nenáročná oddychovka je to fajn, ale je to jeden z príbehov, na ktoré veľmi rýchlo zabudnem a určite sa nechystám čítať ho znova.

Štítky knihy

tajemství

Autorovy knížky

V. V. James (p)
anglická
2021  76%Čarodějky ze Sanctuary