Čaroděj ze země Oz (komiks)

Čaroděj ze země Oz (komiks) https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/54733/carodej-ze-zeme-oz-54733.jpg 4 24 24

Mohutné tornádo se prožene kansaskou prérií, uchvátí stavení i s Dorotkou a unáší je po několik hodin. Když dům konečně znovu přistane, zabije Zlou čarodějnici z Východu. Dorotka se ocitne v neznámé zemi, kde ji přivítají místní obyvatelé, Mlaskalové. Ti jí řeknou, že je v zemi Oz, obklopené obrovskou pouští, přes kterou se nedá dostat. Dorotčinou jedinou nadějí na návrat domů je návštěva u mocného čaroděje. Cestou za ním se seznámí s neobyčejnými přáteli, z nichž každý chce čaroděje také o něco požádat. Ten jim však jejich přání nechce splnit, dokud neudělají oni něco pro něj: musí zabít Zlou čarodějnici ze Západu. Začtěte se do komiksového vydání nádherného příběhu o čaroději ze země Oz a prožívejte spolu s Dorotkou všechna napínavá dobrodružství.... celý text

Komiksy Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Grada
Originální název:

The Wonderful Wizard of Oz , 2010


více info...

Přidat komentář

Booky84
23.04.2023 5 z 5

Krásné dobrodružné a pohádkové vyprávění o cestování a síle přátelství. Velmi povedené komiksové zpracování, moc se mi líbil Hastroš a psík Toto.

Antibabiš
02.07.2021 5 z 5

moc hezké líbí se mi tato knížka moc.


1v8na
11.05.2021 5 z 5

Jde o výborný příběh, který má i poučné části. Ilustrace jsou výborné a parádně vykreslené. Čarodějnice ze Západu a ze Severu a Jihu se mi velmi líbily. Také se mi líbily i Plecháč a Hastroš.
Kniha poukazuje i na to, jak by mělo fungovat přátelství, také ukazuje, jak dotyční vnímají to, po čem touží, ale ani neví, že to opravdu vlastní.

Kapis
14.01.2016 3 z 5

V rámci přípravy na Ztracené Dívky jsem se musel seznámit s touto americkou pohádkou aspoň rámcově tímto způsobem. A nebylo to úplně špatné. Na můj vkus se tam příliš zabíjí, takže pro moji malou opicu to ještě není a číst ji to zatím nebudu. Kreslené to taky není vůbec špatně, až na koženou, mimiky prostou, tvář Dorotky a její děsivě zrůdnou tetu. Na těch babách by měl autor zaprcovat;) chlapi a ostatní věci mu celkem jdou.

sabanka
25.11.2011 5 z 5

nádhera.hezký je jak film tak kniha.moc hezké.

Autorovy další knížky

2010  83%Dobrodružství Huckleberryho Finna (komiks)
2010  86%Čaroděj ze země Oz (komiks)