Buffy, zabíječka upírů

Buffy, zabíječka upírů https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57078/bmid_buffy-zabijecka-upiru-2tI-57078.png 3 24 6

Podle filmového scénáře Josse Whedona zpracovaný napínavý román o dívce, která je vyvolena k boji s králem upírů. V každém pokolení je jedna vyvolená. Vyvolená, aby bojovala proti upírům, démonům a jiným zlým silám. A aby s nimi navždy skoncovala... je to přemožitelka. Buffy je na první pohled obyčejná holka, která se od svých spolužáků liší tím, že je vyvolená pro boj s upíry. K tomu aby přeprala a zlikvidovala všechny démony potřebuje pomoc školního knihovníka Gilese, napraveného upíra Angela, nejlepší kamarádky Willow a kamaráda Alexe.... celý text

Horory Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Lunarion
Originální název:

Buffy, the Vampire Slayer , 1992


více info...

Přidat komentář

Kontryhelka
08.06.2023 5 z 5

Sympatická ptákovinka, která byla velice populární v 90tých létech. Zajímavé čtení a příjemná hlavní hrdinka, která upíry mydlí hlava nehlava.

Lenka.Vílka
05.06.2021 4 z 5

Asi jsem už stará nebo začínám bláznit. Ajá si tenhle bizár chtěla přečíst! A ve výsledku jsem četla vlastně dobrou knihu. V rámci možností.

Film jsem viděla jenom jednou, protože to byla blbost. Ale taky je pravda, že si pamatuju jenom dvě věci. Že to byla blbina. A že Buffy chodila lovit, jenom když měla menzes, protože to upíry víc naláká. Za své guilty pleasure se nestydím. Ale tohle není moje guilty pleasure, je to jenom špatně natočená blbina. Nic víc. Pokud neznáte historii, jak se ze špatného filmu, stal dobrý seriál, nastudujte si to, dnes se tím nebudu zabývat. Už jenom proto, že má tenhle sešítek jenom 140 stran. Tak ať napsat komentář netrvá déle, než tohle přečíst ;)

No, já vlastně v knihovně hledala něco jiného. Hledala jsem knihu Černá křídla Cthulhu 2. Šla jsem najisto, kde jsou ostatní díly (četla jsem už první díl, logicky) a tam...našla detektivky. Nějak mi předělali regály. A jak jsem byla zblblá, kouknu doprava a zjistím, že fantasy udělali nově speciální místnost a kde bylo dřív fantasy je teď sci-fi, které předtím mělo zoufale málo místa. Ale kde jsou horory nemám tušení. Příště zjistím. Ale dál. A já jako v tranzu šla do oné místnosti. Do oné místnost s fantasy, ne do oné místnosti jako na záchod. A tam na mě z regálů, protože už na sebe knihy nebyly naplácnuté jako sardinky, vykoukla tahle kniha. Takže ne, nepůjčila jsem si Černá křídla Cthulhu 2, jak jsem měla v plánu. Půjčila jsem si Buffy. A dobře jsem udělala. Jak jsem kolem sebe zmateně koukala, potom šla zmateně zpátky, opřela se o jiný regál a tam uviděla něco, co jsem neviděla, když jsem tam stála poprvé. A bylo po předsevzetí, že si nic nepůjčim. Krom toho, pro co jsem si původně přišla. Asi do toho očkování (dvacet minut před touhle akcí) dal Gates něco jiného než čip na sledování O :D ale na druhou stranu. Ty dva komiksy za to stály! (A teď ke knize. Vím, vím, citlivost na osobní příběhy a povídání o okolnostech čtení, které jsou sice důležitým faktorem k hodnocení, zde jsou nevítané. Ale mám přes sebou čtení 140 stran. Musím se vykecat, ohledně obsahu toho asi tolik nebude. Suprise, suprise, zatím jsem nepřečetla ani stránku knihy! Ale kdo mě zná, ví, že tohle dělám. A nepřestanu!) A jaké to jsou tituly? Až zítra! Až přijdou na řadu :O

(Udělala jsem si kafe. Postavila ho na stůl. Koukám na déšť. Začínám číst. Kolik toho přečtu, než uvidím bílé dno hrnečku? A že to je hezkej hrneček. Dostala jsem ho před skoro dvaceti lety od kamarádky. Díky, zlato!)

Během prvních dvou kapitol vám dojde, že je Buffy všechno, co nesnášíte na filmech z amerických středních škol. Populární holka, trochu hloupá, ale chodí s krasavcem, a má strašně moc kamarádů, kterým nevadí, jak je vlastně strašně povrchní. A taky ples. Bude ples! A ve stínech někdo zabíjí lidi. Kousnutím do krku.

Jenže Buffy je povolaná a všechno tohle jde stranou. Musí trénovat a...no, zabít všechny upíry. Překvapivě ;)
A stane se z ní normální snesitelná holka. Co musí...no, zabít všechny upíry. Překvapivě ;)
V téhle časti jsem se začala konečně bavit, protože mě ty keci ze školy nebaví nikdy a nikde. Je to jiná mentalita, no...

Kniha napsaná fakt jednoduše. Ne nudně a hloupě. Prostě jednoduše. Jako vzpomínka na Stopy hrůzy, které jsem jako puboš ráda četla :)
O postavách se sice moc nedozvíte. Ale je to vůbec třeba?

(Vidím dno na straně 96.)


Andrée
18.01.2018 5 z 5

Vážení, chraňte si krčky, krvelační upíři se blíží!


Buffy je moje jediná oblíbená ženská hrdinka. Jó, vždyť i hrabě Drákula se před ní třese!

Na seriálu Buffy jsem vyrůstala, takže když jsem narazila na tuhle knihu, byla to prostě povinnost si ji přečíst.

Tady jsem se tedy dozvěděla, že kniha je psaná podle filmu (zatím nezhlédnuto - dávám si na svůj bucket list), nicméně můžu jen doporučit.

Je to taková jednohubka, příběh je čtivý, má rychlý spád. Moc se mi to líbilo, trocha nostalgie a zavzpomínání si na oblíbenou hrdinku bojující se zlem... No, po tom přeci toužila každá dívka, no ne?

Doporučuji všem přemožitelkám a fanouškům, nudit se nebudete.

CamilleTyler
18.03.2015

Viděla jsem film, shlédla celý seriál, čtu komiksy a nějak se mi podařilo přečíst i tuto knihu, jenž je napsaná podle filmu. Buffy se mi v průbehu seriálu hrozně zprotivila, ale tady se mi celkem líbí. Pěkná oddychovka, nenáročné, ale zajímavé. 

TessDragon
26.05.2013 4 z 5

Buffy, moje naprosto nejoblíbenější ženská hrdinka. Je mi líto, že v ČR vyšla oficiálně jen 1 česká knížka. Zasloužila by si více českých Scooby Gangů, ale vraťme se ke knížce. Odehrává se v době, kdy Buffy byla jen 'obyčejná' středoškolačka, kterou zajímají jen kluci, oblečení a vzhled. Na to, že je knížka tak teňoučká a staršího typu se mi moc líbila, přenést se do doby, kdy Buffy byla hloupočká, zranitelná dívka, kterou čeká ještě spousta dobrodružství. Knížku rozhodně doporučuju všem Buffy fanouškům, zaručeně se vám bude líbit. ;)

AngelusCZ
09.06.2012 5 z 5

Skvělá kniha pro teenagery na odreagování, klasický upírský příběh, ve kterém je láska, strach a i vtip. Lepší než filmové zpracování.

Štítky knihy

upíři zfilmováno americká literatura podle filmu/seriálu Buffy, přemožitelka upírů

Autorovy knížky

1993  65%Buffy, zabíječka upírů

Kniha Buffy, zabíječka upírů je v

Přečtených34x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce13x
Chystám se číst7x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x