Buddhistický žert - Příběhy o tom, jak získat co nejvíc z jakékoli situace

Buddhistický žert - Příběhy o tom, jak získat co nejvíc z jakékoli situace https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408985/bmid_budhisticky-zert-ldq-408985.jpg 5 11 5

Opat kláštera v Západní Austrálii, absolvent studia teoretické fyziky na univerzitě v Camebridgi a dlouholetý mnich s kořeny v thajské lesní tradici, vypráví příběhy, na nichž ilustruje základní budhistické pravdy. Ukazuje, jak najít cestu a řešení i v těch nejobyčejnějších situacích denního života. Jak dosahovat štěstí dokonce i tehdy, kdy se zdá být daleko. Brahmův živý, veselý, zábavný a současný pohled na svět se podílí na tom, že se stal velmi známým autorem a učitelem. Videa jeho "dhamma talks" mají na internetu miliony návštěv. Je též autorem úspěšné knihy Kráva, která plakala.... celý text

Literatura světová Duchovní literatura Příběhy
Vydáno: , Alternativa
Originální název:

Don't Worry Be Grumpy


více info...

Přidat komentář

MarkCarter
05.06.2023 5 z 5

Jedna z najlepších kníh aké som čítal. Veľmi inspirativna. Neoplatí sa ju čítať na jeden raz, lepšie pomaly, postupne a precítiť to. Sú to v podstate notoricky známe frázy ako: mysli pozitívne, alebo buď v prítomnosti zabalené formou príbehu. Vďaka tomu majú šancu dostať sa hlbšie do povedomia a možno tak zmeniť pohľad na každodenné starosti a problémy v živote.

Menagerie
05.09.2022 4 z 5

Skvělá knížka, vede k zamyšlení. Příběhy jsou krátké, takže můžete i přeskakovat. Odebírám hvězdičku za příšernou korekci textu a časté chyby ve slovech a slovosledu.


AjahnBrahmCesky
13.10.2021 5 z 5

Druhá úžasná kniha povídek o tom, jak můžeme zlepšit svůj život změnou úhlu pohledu na svět.
Ještě větším zážitkem jsou živá vystoupení Ajahna Brahma - lze sledovat v češtině na YT kanále Ajahn Brahm česky:
https://www.youtube.com/channel/UCUr-lRBB59mFLyKFhAAbXbg/videos
Vtipné, moudré, léčivé... :)

Elsinor024
01.06.2019 5 z 5

Ajahn Brahm, vystudovaný teoretický fyzik Peter Betts, je lidový buddhistický vypravěč. Nekomplikované a tak milé příběhy, moudra, ponaučení, čte se to jedním dechem. Když už máte dost přísného Nisargadatty, strohého Suzukiho a dalších, jdete si oddechnout k němu.
A jeho krátké povídky přitom působí podobně jako studování složitých textů:) I povídání o vážných věcech jako je smrt a nemoci nemusí být nutně depresivní až na dřeň, jak nám tenhle přívětivý opat dokazuje.
Brahm se ve vyprávění nerozpakuje ukázat své úspěchy, ale ani se nestydí smát se hloupostem, které se mu občas povedly. Všechno to prokládá vtípky, aby nám připomněl, že se život nemá brát zase až tak vážně.
Prostě celé je to takové příjemné a pohodové jako Kniha radosti, kde si povídal dalajláma s arcibiskupem Desmondem Tutu.
A moc se mi líbí konec: "Nejezte slova." To podstatné je daleko za nimi.
Takže ani moc nevadí, jak už se píše v příspěvku níže, že korektor textu nakladatelství Alternativa si dal při kontrole šlofíka.

marek0086
04.05.2019 5 z 5

Opět naprostá pecka!

Ajahn Brahm, ve své obvyklé formě, vypráví vtipné, moudré a krátké buddhistické příběhy. Knihou je plná vlídného a milého humoru, životního nadhledu a inspirativních myšlenek.
Podobný styl jako jeho předchozí kniha: https://www.databazeknih.cz/knihy/krava-ktera-plakala-a-jine-buddhisticke-pribehy-o-stesti-66527

Je ten překlad.....tolik hrubek, jako v této knize, jsem neviděl dohromady za celej svůj život.....a to nemluvím jen o těch gramatickej. V knize jsou i věty nedávající smysl. Ale přesto 100%. Obsah je pecka.

Autorovy další knížky

Ajahn Brahm
anglická, 1951
2007  92%Kráva, která plakala a jiné buddhistické příběhy o štěstí
2017  87%Tady a teď: Milující pozornost
2019  93%Buddhistický žert - Příběhy o tom, jak získat co nejvíc z jakékoli situace

Kniha Buddhistický žert - Příběhy o tom, jak získat co nejvíc z jakékoli situace je v

Právě čtených2x
Přečtených15x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce4x
Chystám se číst12x
Chci si koupit4x