Tady a teď: Milující pozornost

Tady a teď: Milující pozornost https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353750/mid_tady-a-ted-milujici-pozornost-ZmD-353750.png 4 9 5

Autor, který působí ve funkci duchovního vůdce Západoaustralské buddhistické společnosti, je proslulý jako vynikající spisovatel, duchovní učitel a řečník, a proto je často zván na různé akce a přednášky. V této knize ukazuje, jak spojením bdělosti a laskavosti získáme nový přístup. Jeho praktikování přináší fyzické i duševní zklidnění; tím umožňuje léčení a uzdravování nejen sebe, ale i jiných lidí. Buďme tedy nejen bdělí, ale současně i laskaví.... celý text

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Pragma
Originální název:

Kindfulness , 2017


více info...

Přidat komentář

AjahnBrahmCesky
13.10.2021 5 z 5

Tato kniha je vlastně "meditační kuchařka". Hluboká, mocná, skvělá, ale vyžadující čas, trpělivost a klid. Pokud hledáte spíše vtipné příběhy tohoto autora, sáhněte po "Kráva, která plakala", nebo lze sledovat YT kanál Ajahn Brahm česky:
https://www.youtube.com/channel/UCUr-lRBB59mFLyKFhAAbXbg/videos
Vtipné, moudré, léčivé... :)

lucy.sankova
19.03.2021 4 z 5

Není to kniha, kterou by jste měli přečíst na jeden zápřah. Musíme si ji rozkouskovat na jednotlivé kapitoly a přemýšlet nad tím, co vám vlastně autor chce číst.
Mé dojmy jsou tedy takové - zpomalit, soustředit se na dech, myslet na to, co je teď a ne na to, co bylo.


Lucieenka
18.01.2021 3 z 5

Knihu jsem přečetla za 1 den. Doporučila bych ji spíše pro začátečníky, kteří ještě nemají moc načteno o tématu meditace, být tady a teď. Pro mě moc obecná.

Lucek
21.02.2018 5 z 5

Stručné, čtivé, pravdivé...

parxel
24.09.2017 3 z 5

Když se mi před lety dostala do ruky kniha "Kráva, která plakala a jiné buddhistické příběhy o štěstí" od Ajahn Brahma, tak jsem byl velmi mile překvapený. Přestože na mne některé příběhy působily trochu naivně, tak celkový dojem byl více než dobrý.

Nedávno jsem v knihkupectví narazil na další knihu od tohoto budhistického mnicha. Avšak tentokrát jsem již tolik nadšený nebyl. Celkové pojetí této knihy je dost odlišné. Obsahuje podstatně méně příběhů a soustředí se více na meditaci. Záleží tedy hlavně na tom, co od této knihy očekáváte. Mé očekávání se nenaplnilo. Přesto však nevylučuji, že se k této knize jednoho dne vrátím.