Brutal: Zpověď detektiva z oddělení vražd 2

Brutal: Zpověď detektiva z oddělení vražd 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508610/bmid_zpoved-detektiva-z-oddeleni-vrazd-2-884-508610.png 4 105 13

Brutal série

< 2. díl >

Hiroki Dan, úspěšný detektiv z oddělení vražd, má doslova potěšení v mučení zločinců, na které je ruka spravedlnosti krátká. Žádný padouch, který terorizuje společnost, mu neunikne, ať už je to novinář, který jen předstírá, že stojí na straně spravedlnosti nebo byznysmen, který pohrdá ženami

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Gate
Originální název:

Satsujin Keisatsukan no Kukuhaku 2


více info...

Přidat komentář

Laf
04.04.2024 4 z 5

Název série dost vypovídá o tom, co vás tady bude čekat. Jen je škoda, že Hiroki Dan se tady objevuje málo, protože pořád je to taková záhadná postava :)

Ešína
17.03.2024 5 z 5

Jóó, tak to se mi líbí. Druhý díl byl za mě stejně dobrý jako ten první.


Digiivca
31.01.2024 5 z 5

Strašně jsem se těšila na další pokračování. Pořád se mi líbí. Pořád se mi líbí ta brutalita. Způsob jak se mstí. A těším se na další.

Vjeerus
24.10.2023 3 z 5

Začátek knihy mě velmi překvapil a bavil. Dostali jsme postupně budovaný příběh, i když trošku rychlý, ale byl tam, jednoho novináře, co se fakt neštítil ničeho. Ale ve chvíli, kdy se na něj detektiv zaměřil už to šlo dějově zase do kopru.
Jak Dan shání informace, kde se jeho padouši nacházejí? Jak se k nim dostane? Kdy a jak to plánuje? Proč nemáme víc omáčky okolo jeho keramických děl?
Druhý případ se aspoň pokusil o nějakou větší interakci mezi padouchem a „dobrákem“, ale opět je tam hromada děr v ději. To mi chce autor nakecat, že nikomu nepřijde podezřelé, když jeden člověk tahá druhého z vlaku ven (minimálně nějakým hlídkám u kamer z vozu nebo stanice). Prostě mi chybí to plánování únosů, aby to pak dávalo logický smysl.
No a brutální záběry, které tolik táhli první díl, tak zde už tak brutální nejsou.
Takže i když se to nezdá, druhý díl se mi líbil o maličko víc, než první, právě díky té snaze přidat příběh, i když prostě jen z jedné strany. Za mě by kniha fungovala líp, kdybychom buď o Danovi nevěděli nic a prostě se jen zjevil jako tajemně brutální ruka zákona a nebo všechno. Tohle něco mezi mě tak maximálně frustruje.

r0st4
23.10.2023 2 z 5

Druhý díl za mnou a nic moc se nezměnilo. Žádný hlubší příběh, jen sled dějových jednohubek propojený hlavní postavou. Nevím, možná je to hodně regionálně specifické a řeší se problémy, které u japonské veřejnosti rezonují, ale pro mě je to obsahově zívárna, která je dost prvoplánově brutální (kresba je výborná). Dám šanci ještě trojce a při pokračující absenci změny, kterou už ale ani moc nečekám, se sérií končím :/

niki-chan
10.09.2023 5 z 5

Manga opravdu dělá čest svému jménu. Co mě ale fakt dostalo je Danova keramika.

Corso
19.07.2023 3 z 5

Velmi by tejto serii bolo pomohlo, keby sa autori viac zaoberali scenarom. V zmysle (vid. Dexter), keby aj detektiv Dan bol obcas v ohrozeni odhalenia. Takto su to epizody o hnusnych ludskych vlastnostiach, (sikana a psychotryznenie je tu zatial najcastejsi hriech) vyustia do akejsi spravodlivej pomsty. Lenze je to prilis "easy".
Takzee... zhrnme si to, zatial vcelku slusna manga, co slubovala reklama do pismenka naplna, tzn. davky hnusu odporu zvratenosti a brutality. No a dozviete sa, v com je vyhoda suloze so zenskou co ma prave menzes, a trebars take veci ze preco je dobre mat doma kvalitnu velku pec. No nekup to, a za tu cenu... pravdepodobne nema az take predaje a uz sa objavuje v zlavovych akciach cela seria. Doteraz 4 diely. Skoda... kupovat teraz mohol som usetrit na nejaky langos alebo cukrovu vatu. Problem je ze uz teraz sa tesim na pokracko a kupim ho hned ako sa objavi. Blbec :)

sgjoli
02.07.2023 4 z 5

Druhý díl jsem začala číst takřka hned potom prvním, tak moc mne to vtáhlo do sebe. Což mne trochu děsí, když vezmu v potaz tu brutalitu. Co nás čtenáře tak moc láká na násilných příbězích? To bych ráda věděla...
Nicméně zpět k sérii Brutal. I v druhém díle se setkáváme s vyšetřovatelem, co žije dvojí život a v anonymním duchu odchytává zločince nejhoršího kalibru, s nimiž se vypořádává jakkoliv, jen ne v rukavičkách. Autor tu dost dobře drží laťku, kterou si nastavil již v prvním díle. Nejen míra brutality zůstává stejná, ale i ten švih, spád a akce tu hrají i nadále prim.
Téma "oko za oko, zub za zub" není v literatuře ničím novým, nicméně pokud je to něco, co vás zajímá a baví, tady si toho najdete až až. Nejsou tu hluchá místa, což oceňuju.
Pravda, druhý díl nepřináší nic moc nového - příběhově to navazuje přesně tam, kde skončil první díl, a samospádem to frčí dál. Psychologie hlavního hrdiny se nijak zvlášť neprohlubuje, ani se o něm nedozvídáme nic moc bližšího, je to prostě řežba ve stejném duchu co předchozí díl - podle stejného mustru.
Pokud vás bavil první díl, asi vás to bude bavit i dál...

Arkagas
05.06.2023 3 z 5

nejsem čtenář mangy, abych po ní sáhla, musí mě něčím zaujmout. Když pomineme obrovské promo, jaké Brutal měl, byla jsem zvědavá spíš na knihy samotné. Hiroki Dan je jednoznačně sympaťák. Příběhově to místy možná pokulhává, protože se může zdát, že se děj vleče, kresbou mi to ale bylo vynahrazeno. Že je to Dexter po Japonsku se tomu upřít prostě nedá, což ale ničemu nevadí. Brutal na mě jako člověka nimrajícího se v truecrime brutální rozhodně nebyl. Nopak - strávila jsem s ním jedno fajn odpoledne v posteli. A jako nečtenáři mangy se mi to líbilo. 
Moje hodnocení: 8/10

Teea
31.05.2023 3 z 5

První díl byl určitě lepší.

HelVall
22.05.2023 4 z 5

Líbi se mi namět. Vtipný je vždy konec s Danem a jeho keramikou

PrincaListicka
24.04.2023 3 z 5

Jak již nejspíš ti, kteří se chystají číst druhý díl mangy Brutal, ví, hlavní hrdina Hiroki Dan je velmi úspěšný detektiv z oddělení vražd. Nebojuje však se zlem pomocí zákonů, vyhlášek či soudů, nýbrž velmi rád bere spravedlnost do svých rukou. A to dost brutálně, neboť se doslova vyžívá v mučení. To, jestli mezi mučením a Hirokiho zálibou v keramice, kterou často a rád vypaluje ve své opravdu rozměrné peci, najdete nějakou skrytou spojitost, je již pouze otázkou vaší fantazie. Nebo snad ne?

Vzhledem k tomu, že je náš detektiv velký sympaťák, docela mě mrzelo, že v druhém díle se nám jeho přítomnosti dostalo snad ještě méně, než v díle prvním. Obvykle se objeví až na samém konci případu, jako vykonavatel spravedlnosti. Není zde vidět žádný proces vyšetřování, nebo to, jak se dostává k potřebným informacím. Nikdo ho nepodezřívá, když se prostě neukáže v práci a věnuje se svým... řekněme oblíbeným aktivitám. Já osobně bych uvítala, kdyby byl do děje zapojen více. Myslím, že by si k němu díky tomu čtenáři mohli lépe vytvořit vztah.

Také bych ráda zmínila, že pro mě osobně byl druhý díl mnohem méně brutální než první. Tentokrát se zde setkáváme se dvěma případy rozdělenými do čtyř kapitol. Oba spojuje podobné téma - děti. Pokud jste tedy citliví na cokoliv týkajícího se dětí v souvislosti se zločiny, raději se téhle manze vyhněte.

Na závěr bych jen dodala, že i přes to, že mi druhý díl přišel o něco slabší, než ten první, jsem si jeho čtení docela užila. Doufám však, že s dalšími díly nebude dále klesat kvalita a brutalita jednotlivých příběhů. Byla by to vážně škoda.

Kacka999
17.04.2023 3 z 5

První díl byl zajímavější.

Kniha Brutal: Zpověď detektiva z oddělení vražd 2 je v

Přečtených126x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených5x
Knihotéce53x
Chystám se číst6x
Chci si koupit3x
dalších seznamech3x