Brutal: Zpověď detektiva z oddělení vražd 1

Brutal: Zpověď detektiva z oddělení vražd 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508609/bmid_zpoved-detektiva-z-oddeleni-vrazd-1-3u0-508609.png 4 167 34

Brutal série

1. díl >

Hiroki Dan je muž, který žije dva různé životy. První z nich je život úspěšného detektiva z oddělení vražd. Okolí mu předpovídá oslnivou kariéru, částečně i proto, že je synem bývalého policejního ředitele. Jeho druhý život je ale mnohem temnější a hrozivější. Je to život sériového vraha, který nad těmi nejhoršími zločinci, kterým se podařilo vyhnout ruce spravedlnosti, vynáší trest smrti ten nejstrašnější, který jen dokáže vymyslet. Temný příběh o policistovi, který se rozhodl vzít spravedlnost do svých vlastních krvavých rukou.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Gate
Originální název:

Satsujin Keisatsukan no Kukuhaku 1 , 2019


více info...

Přidat komentář

Ešína
02.03.2024 5 z 5

Moje první zkušenost s mangou. A hned byla kladná. Příběh se mi líbil, nečekala jsem, že to bude až tak brutální a že to přečtu za pár minut. Do dalších dílů se určitě pustím.

hroubek
27.02.2024 4 z 5

Japonská verze Dextra, která je ještě brutálnější, úchylnější a cyničtější. Nečekal jsem nic, a dostal jsem fajn příběh, co jsem přečetl raz dva. Bavil mě ten cynismus hlavního hrdiny, užil jsem si citování Vymítače ďábla, a byl jsem lehce znechucený tím, co mi Kei Koga prezentuje - ne samotnou věcí, ale jakým způsobem je to vyobrazené v rámci příběhu a daného světa. Další díl bych si klidně přečetl.


dlabikk
01.02.2024 5 z 5

Tak tohle se mi hodně líbilo. Hlavní hrdina bere spravedlnost do vlastních rukou a mstí se tím, čím se pachatelé provinili. Na něj se tak hezky kouká, že si musím pořídit další díly :o)

Digiivca
31.01.2024 5 z 5

Tato manga je opravdu brutal. Líbí se mi hl. hrdina, líbí se mi jak se originálně mstí. Hodně mi připomíná Dextera, až na to že je tento hl. hrdina mnohem hezčí, ale to záleží na vkusu :-). Prostě je tento díl super

katushah
21.11.2023 5 z 5

Je to moje první manga a chytila mně za srdce, takový milý a krásný bůh pomsty. Potřebuju více dílů!

Tereza137
20.10.2023 4 z 5

Toto byla moje první manga a musím říct, že než jsem se v tom zorientovala a přišla na to, jak se to čte, tak mi to zabralo asi tak necelou půlku mangy

Jinak co se týče příběhu, tak je to vážně brutal a je tam opravdu oprávnění 18+, jelikož v manze najdeme vše od znásilnění, týrání, až po hodně brutální vraždy, a ještě když jsou znázorněné obrázky, tak tím víc přidávají na nechutnosti a zvrácenosti.

Hlavní hrdina Hiroki Dan je fakt zajímavá postava. Ze začátku jsem ho moc v lásce neměla, ale postupem času jsem mu začala fandit, až se z něj stal můj favorit. Jinak mi Hiroki připomínal Dextra, takže určitě pro fanoušky tohoto seriálu, mangu doporučuji.

Ubírám půl hvězdy za délku. Mangu jsem měla přečtenou ani ne za hodinu, což je asi normální u tohoto formátu, ale i tak, kdyby měla o 100 stran více, nezlobila bych se.

r0st4
20.10.2023 2 z 5

Jak název napovídá, je to brutální. Velmi. Ale popravdě, obsahově vlastně celkem vyprázdněné. Samozřejmě soudím zatím jen dle první knihy. Zlí lidé jsou prostě zlí, hodní lidé jsou chudáci, kteří nikde nemají zastání a hlavní hrdina je... takový... nijaký. Snad se následujícím dílům podaří tu prvoplánovost přetavit v něco zajímavějšího.

Kverulant
03.09.2023 3 z 5

(SPOILER) Brutal v souladu se svým jménem přináší ve svých případech řádnou porci fyzických i morálních nechuťáren, násilí, brutalit, zvráceností a lidského zla, a jako náplast na ně vždy dorazí jako vyšinutý zvrácený mstitel Dan, který předvede to samé jako předchozí padouši, ale ve jménu dobra. Málokdo si přitom nevzpomene na Dextera nebo revenge porno The Last House on the Left. Těžko říct, kam plánují autoři dál tuto sérii vyvíjet, ale nevím, jestli u toho chci být a asi bych to doporučoval jen romantickým křehkým duším, se kterými se potřebuji hodně rychle rozejít nebo rozvést.

Maly_MACKO
19.08.2023 5 z 5

Nebudu hodnotit všechny knihy zvlášť takže tahle recenze je pro všechny díly.
Prostě japonský Dexter. Originalita zde nechybí a vraždy mi kolikrát vykouzlily úsměv na rtech stejně jako jeho keramické umění. Jo a už chci 5.díl. HNED!

Kermie
11.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Tyjo. Tak tohle je fakt brutus, ale je to pecka.


Tahle manga teda nemá úplně příběh, resp. vůbec vás nenechá poznat Dana, ale asi je to fakt borec, když po něm jedou mladý holky, který pak balí na vlastnoručně vyrobenej hrnek s "medvědem" (v další kapitole už to neni medvěd, ale králík...). Vlastně vás nenechá poznat vůbec nikoho a až časem (další kapitolou) zjistíte, že znásilňovač je synem někoho významnýho a že všichni vlastně souhlasili, takže neni co řešit. Naštěstí se zničehonic objeví Dan a všechno zlo pomstí. To je možná jediná věc, co mi v tom trochu vadí ~ nevidíme co a jak zjistil ale najednou se zjeví jak Batman v Gotham City.


Určitě nezůstanu jenom u jedničky. Jen doufám, že se ta brutalita nevycákala jenom v tom jednom díle a ještě se bude trochu stupňovat, ale ten kříž z druhýho případu mě bude děsit (a bavit zároveň) ještě pár dní.

sgjoli
02.07.2023 4 z 5

Na tuhle sérii jsem zcela náhodně narazila v městské knihovně. A jsem za to ráda.
Jasně, není to nijak přelomové, nic hlubokého, co by vám mělo nějak změnit život. Ale tahle série si na tohle nikterak nehraje. Autor si tu hraje s tématem detektiva, který se povýšil nad všechny zákony a v anonymitě bere zákon do svých rukou. Beze studu a s brutalitou sobě vlastní se staví proti lidem, co ubližují, a místo toho, aby lidi zatknul, jak by měl jakožto policajt, dává násilníkům ochutnat jejich vlastní medicínu.
Série je to dost brutální, jak název napovídá. Krev, násilí, smrt, bolest - to vše tu najdete dost nahuštěné. Nebude to tak čtení pro každého. Násilí a brutalita tu jsou graficky zobrazené celkem dost explicitně, takže asi zvažte, pokud vám graficky znázorněné násilí vadí a jste na to citliví.
Já hodnotím dost vysoko. Je to čtivé, akční, rázné, a i když je to brutus a hlavní hrdina je sám docela magor, s ničím se nemaže a záporáci jsou po zásluze potrestáni. Otázka zní - kdy je člověk ještě klaďas a kdy se dostává na stejnou rovinu jako ti, proti kterým bojuje? Ta hranice je velmi tenká a dá se snadno překročit.

knizninadsenec
01.07.2023 4 z 5

Bylo to zajímavé čtení, na mě trochu hodně brutální. Ale bylo to čtivé, ale nejsem si jistá jestli sáhnu hned po dalším dílu. Spíše časem.

Tamirai
28.06.2023

Čakala som niečo viac. Čakala som príbeh, pointu.

Musím vyzdvihnúť samozrejme kresbu, obrázky nám ukážu všetko, až moc a pri tomto diele, asi až príliš. A to je všetko.

Dostala som len príbeh, resp. zbierku obrázkov, v ktorých je vždy nejaký vrah, ktorého nakoniec zabije policajt, ktorý je rovnako trafený, ako tí zločinci a náramne si to užíva - fuj.
Toto, ale vieme z anotácie a tam to začína aj končí.

Kde však je potom tá hranica medzi dobrom a zlom? V tomto prípade nie je. Nemá to žiadnu hĺbku, len brutalitu.

Popravde, čakala som detektívku/thriller, v ktorom to do rúk teda občas vezme detektív, čakala som, že ho spoznáme, a nielej jeho, ale aj ďalšie postavy.
Vieme, že je vlastne sériovým vrahom vrahov, ale toto bolo všetko, čo sme sa dozvedeli a celé to bolo LEN nechutné.

Nič viac, ani nemám chuť tomuto dávať nejakú hviezdičku.

vlkove
27.06.2023 3 z 5

Na mě je to zbytečně brutální. U knih hledám spíše relax a ne pocuchané nervy.

Vjeerus
12.06.2023 2 z 5

Za mě velké zklamání. Námět skvělý, ukázky ještě lepší, jednotlivé stránky topka, ale celkové zpracování se opravdu nepovedlo.
Nejvíc bych knihu přirovnala k filmovému traileru. Jednotlivé záběry (pro nás stránky) jsou líbivé, zaujmou a splní očekávání. Ale po traileru se člověk těší na finální film, aby zjistil, jak ty jednotlivé střípky a ukázky bez děje utvoří příběh, dozvíme se něco o hrdinech, budeme jim fandit, chápat je nebo odsuzovat.
Bohužel Brutal je ten finální film. Hlavního hrdinu neznám, nevím, co ho k jeho jednání vede, jak se objeví na správném místě, jak vše zvládá tajit. Co je horší, není tam nic, co by mě vedlo k tomu, aby mě to vůbec zajímalo a já napnutě očekávala tu odpověď.
Záporáci tu taky moc nefungují, i když v druhém případu tam náznak nějakého pozadí je. Ten je bohužel zabit příchodem zhrzeného bývalého člena sekty. Protože nevíme opět nic. Proč se rozhodl udělat to tímto způsobem, kde vzal nástroj, všichni jen tupě zírali a nebránili se? A jak s tím souvisí hlavní hrdina?
Takže za sebe nemůžu doporučit, ne jako finální autorův produkt. První díl by si opravdu zasloužil klidně vyškrtnout celý první případ a ty stránky víc využít pro děj. Takhle si můžu na internetu otevřít prohlížeč s brutálními záběry a vyjde to skoro na stejno.

Any935
06.06.2023 3 z 5

A nebylo to špatné.

Arkagas
05.06.2023 3 z 5

nejsem čtenář mangy, abych po ní sáhla, musí mě něčím zaujmout. Když pomineme obrovské promo, jaké Brutal měl, byla jsem zvědavá spíš na knihy samotné. Hiroki Dan je jednoznačně sympaťák. Příběhově to místy možná pokulhává, protože se může zdát, že se děj vleče, kresbou mi to ale bylo vynahrazeno. Že je to Dexter po Japonsku se tomu upřít prostě nedá, což ale ničemu nevadí. Brutal na mě jako člověka nimrajícího se v truecrime brutální rozhodně nebyl. Nopak - strávila jsem s ním jedno fajn odpoledne v posteli. A jako nečtenáři mangy se mi to líbilo. 
Moje hodnocení: 8/10

Laf
04.05.2023 4 z 5

Tohle nebude asi pro každého. Jen pro odolnější žaludky. Stalo se tam toho dost, ale o hlavním hrdinovi tam toho moc nebylo řečeno, tak možná se něco dozvíme v dalších dílech.

Lucuschka
02.05.2023 4 z 5

Moje první zkušenost s mangou a úplně mě to vtáhlo nejen do děje, ale také do světa manga komiksů. Za mě velká spokojenost...

josef9414
27.04.2023 odpad!

Naprosto zbytečné dílo bez realneho příběhu jen par brutálních záběrů dokola , díl přelouskán asi za deset minut . Zbytečnost

Kniha Brutal: Zpověď detektiva z oddělení vražd 1 je v

Právě čtených2x
Přečtených194x
Čtenářské výzvě20x
Doporučených9x
Knihotéce75x
Chystám se číst45x
Chci si koupit14x
dalších seznamech3x