Brány pekel

Brány pekel https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/148168/brany-pekel-148168.jpg 4 63 11

Když ambiciózní lékař Paul Clément odjíždí pracovat do misijní nemocnice na ostrově Saint Sébastien, sní o tom, že objeví lék na tropické nemoci. Místo toho se však ocitá v kraji, kde je magie a čarodějnictví způsobem života. Poté, co se stane svědkem rituální vraždy jednoho mladého muže, jenž je prohlášen za živého mrtvého, je mu zapovězeno mluvit o tom, co spatřil. Vrací se zpět do civilizovaného světa, ale temné tajemství si nese s sebou. Je možné, že mocné starověké zlo, které nelze zničit, může za jistých okolností ze světa mrtvých vstupovat do světa živých?... celý text

Horory Fantasy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Forbidden , 2012


více info...

Přidat komentář

Tess666
16.05.2018 3 z 5

Jak uz tu bylo nekolikrat receno. Prvni polovina knihy se cte velmi tezko, ale kdyz totu prekazku prekonate, neni to vubec spatne. Nejvic tomu asi ublizil cesky preklad. Protoze napad to nebyl vubec spatny. Misty to pripomina Blattyho. Neco bylo fajn neco zase min. Proto zlata stredni cesta a tri hvezdy.

Charley
25.05.2017 4 z 5

Překvapivě dobré! Knihu jsem měla doma víc jak tři roky a nemohla jsem se odhodlat, abych ji začala číst. Ale nakonec jsem se do toho pustila a musím přiznat, že se četla moc dobře. Sice na některých místech to bylo moc silné, ale i tak....


amelie.m
01.07.2016 4 z 5

Prolog mě moc nezaujal a celkově první část knihy na mě působila rozporuplně a četla jsem spíše ze setrvačnosti. Stálo za to vydržet, zhruba ve své druhé polovině kniha nabírá celkem slušné obrátky a výsledný dojem není špatný :)

Temný snílek
29.08.2015 5 z 5

Ke knize jsem přistupovala dost skepticky a příliš toho od ní neočekávala, ale o to více mě překvapila, protože dokáže být děsivá i bez potoků krve, což je u dnešních hororů dost velká vzácnost, ty se totiž obvykle řídí pravidlem - čím víc krve, tím víc horor. Tahle kniha však dokáže napínavou i děsivou atmosféru vytvořit i bez nechutností, sice je tu několik scén, kde končiny létají vzduchem, ale jinak se soustřeďuje hlavně na pocity stísněnosti a hrůzy, za které by se nemusel stydět ani E. A. Poe. Kniha se totiž vrací ke klasice a to jí dělá ještě výjimečnější.

Moco
27.04.2015 3 z 5

Moc jsem netušila, co od této knihy mám čekat. Takže jsem později byla překvapená- příjemně i nepříjemně.
První polovina byla vcelku poutavá, tedy aspoň pro mě. Postava Paula byla zajímavá, občas i trochu neuvážena, nebo jak bych to nazvala.
S druhou polovinou to už nebylo tak slavné. Musela jsem se malinko nutit, abych dočetla.
Celkem mě zaujalo to lékařské prostředí, léčba elektrošoky a tak podobně. Úplně cítíte tu atmosféru! :D
Jistým oživením byla přítomnost Boha. Boj proti dobru a zlu.

Knihu si už nejspíš nepřečtu, ale nikdy neříkej nikdy.
Pro milovníky démonů a i trochu té ponuré atmosféry je to kniha jako dělaná. :)

girli
27.02.2015

Překlad se mi zdá tak trochu těžkopádný, škoda...

m.sosinka.m
12.02.2015 3 z 5

Dočteno, i když jsem myslela že jí ani nedočtu.
První část je celkem opravdu nudná. A dost mi vadily poznámky na konci knihy.
Ale v další části (jsou 3) se to rozproudilo a četla se sama.
Kdo má rád démony atp. je to kniha pro něj :)

Martina

anoti
09.10.2014 4 z 5

Občas si ráda přečtu i nějakou pohádku a jelikož se již řadím mezi dospělé, byla tato kniha dobrou volbou.Jak již žánr napovídá, musí člověk počítat s tím, že to nebude nic reálného, ale naopak jen samé nadpřirozené jevy a věci mezi nebem a zemí.Knihu jsem brala jako pohádku pro dospělé a uspokojila mě.

Saffron
27.11.2013 4 z 5

Bylo to dobré čtení a zajímavé. *Pozor následují spoilery*

Napřed jsem si myslela, že to bude o tématu zombie, pak do toho autor zapletl prvopočátky defibrilace a vzpomínky resuscitovaných pacientů na vlastní smrt. Poté se z toho vyvinul hororový příběh o posedlosti démonem a já si říkala, o čem že to vlastně tohle trochu podivné vyprávění je.
A víte co? Nakonec to vše bylo o síle víry v princip dobra, ať už ho představuje bůh, láska, nebo cokoliv jiného. A také o lidské síle a odhodlání pro tento vyšší princip obětovat nejen život, ale i vlastní duši, je -li to potřeba.

Nikolka001
14.11.2013

Kniha je určena spíše pro dospělejší čtenáře, kteří mají rádi náročné čtení. Já jsem se u knihy téměř pořád nudila.

Kesh
08.07.2013 4 z 5

Zatím jsem u čtvrté kapitoly, ještě skoro žádný horor, ale myslím, že už se k tomu nějak přibližuji. Nicméně knížka mě dost baví a i když je z poměrně historického období, velice se mi líbí.