Bordeří povídačky 2

Bordeří povídačky 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414589/bmid_borderi-povidacky-2-hNZ-414589.jpg 5 30 14

Bordeří povídačky série

< 2. díl >

Kočky, dřeváky a jitrnice, spaste své špejle a duše! Statek borderáka Kubíka se ocitl v obležení rozdováděných štěňat! Časem z nich jistě vyrostou zodpovědná a spolehlivá psiska, ovšem zatím to jsou raraši, před jejichž zoubky není žádné ucho ani čumák v bezpečí. Perou se a ňafají, učí se létat v povětří a straší nebohé ovečky, žádná lumpárna jim zkrátka není cizí. Přesto však mají srdce na pravém místě, a když se kolem Mrchového kopce začnou dít divné věci, to by v tom byl pes, aby nechali své kamarády ve štychu!... celý text

Přidat komentář

Renike
19.02.2024 4 z 5

Kniha má krásnou ilustraci.

Booky84
22.12.2023 5 z 5

Milé a humorné čtení stejně jako první díl. Kýnka a její štěňata jsou prostě skvělá a ani chvilku neposedí. S radostí jsem si přečetla nejen jejich různá dobrodružství. Krásné knižní pohlazení.


mazlak
24.04.2023 4 z 5

Ani nevím. jak mě napadlo vrhnout se do pohádek. Ale hlavně pohádek moderních. Je to sice úplně jiný styl, na který jsem byl až doposavad zvyklí, ale rozhodně mě také zaujaly. Jemný humor a místy až nadsázka zasazená do prostředí farmy.

VeruMalfoy
12.11.2022 4 z 5

Moc krásná dětská kniha plná psích příběhů z farmy. Poslouchala jsem jí formou audioknihy a opravdu mě zahrála u srdce, protože psi mám moc ráda. Proto si i v dospělém věku o nich ráda přečtu dětské pohádky a příběhy. Knížku moc doporučuju malým dětem.

giraffe
13.08.2021 5 z 5

Na rozdíl od prvního dílu tady nejde o samostatné příběhy, ale jeden ucelený, jen rozdělený do různých epizod. Co zůstalo zachováno je laskavý humor, který člověka udrží u příběhu. Rozhodně stojí za přečtení.

Lucissia
23.03.2021 3 z 5

Dopředčítáno a mám stejné výhrady jako u předchozího dílu. Příliš dlouhá souvětí, velké množství cizích slov, kolísavá kvalita příběhů... A ten poslední se Santou tomu dodal korunu. Ilustrace i nápad dobrý, ale příště budu předčítávat jinou knihu. Škoda.

ElikaS
11.02.2021 5 z 5

Bordeříí povídačky jsme se synem poslouchali jako audioknihu, kterou namluvila Bára Hrzánová a musím říct, že fantasticky. Chvílemi jsem si říkala, že to snad ani nemůže mluvit jeden člověk.

Příběhy jsou skvělé! Originální, poučné a moc hezky napsané. Málokdy se vidí dětská knížka s tak rozmanitou slovní zásobou. Autor si krásně hrál se slovy. A přitom je knížka krásně srozumitelná i pro malé děti.

První příběhy jsou kratší a seznamovací. Poznáváme postupně nejen Kýnku a Kubíka, ale i čtyři akční štěňata - Janka, Pulce, Čarnotu a Ještěrku. Následují příběhy, které na sebe navazují a v nich poznáváme i lesní zvířátka - muflony, daňka apod. A především tyto kapitolky si syn moc užil. Bylo v nich to správné napětí, dobrodružství i tajemno, dokonce se chvilkami i trošku bál :-)

Knížka je opravdu milá a zábavná. Užijí si ji nejen děti, ale pobaví se i rodiče doporučuji.

Ereandil
15.12.2020 5 z 5

Protože se s autorem pravidelně potkáváme v různých online skupinách a už mám v knihovně první díl Bordeřích povídaček, nebála jsem se ani druhého dílu, jelikož jsem odvážná a šílená jako letatélko Kýnka.

Knížka naprosto splnila všechno, co jsem si o ní vysnila: je plná infantilního inteligentně podaného humoru, roztomilých borderek a jiných breberek, čtivě napsaná a navíc ji můžu bez obav přečíst i dětem, kdyby ovšem tyhle potvory nebyly jako bordeří štěňata a místo literatury nevyhledávala spíš destruktivnější zábavu. (to je ovšem řada komplimentů, kdyby to nebylo jasné)

Ivan F
11.12.2020 5 z 5

Veľmi milá, láskavá a pre deti poučná knižka, ktorá úplne prirodzeným spôsobom vysvetlí deťom, ako prídu na svet šteniatka, ako objavujú svet, ako sa učia pravidlám a úcte k starším a skúsenejším. Toto všetko je podané nenásilnou a hravou formou a deti si tak vštepujú do svojich otvorených hláv, ako to na svete chodí, a že rodina je to prvé a posledné na čom záleží, že si ju treba chrániť. No a ešte je tam kus rodičovskej lásky. Výborná záležitosť.

Daisy21
03.09.2020 5 z 5

Stejně jako první díl i toto je nesmírně laskavá a humorná záležitost, která potěší nejen milovníky psů, ale hlavně nejen děti. Jako dospělák oceňuji úžasně kreativní a vtipnou práci se slovy. Za mě rozhodně plný počet ;-).

MMacicekk
22.05.2020 4 z 5

Pokračování s borderákem Kubíčkem a jeho přáteli, v němž budou hrát hlavní roli čtyři štěňátka Janek, Pulec, Čarnota a Ještěrka, která se narodila borderce Kýnce.

Kniha obsahuje jedenáct pohádek s bonusovou pohádkou Zloděj piškotů, která zakončuje celou knihu. Myslím, že se jedná o důstojné pokračování předešlého dílu, v němž se opět setkáme se čtyřnohými přáteli, které čtenáři již moc dobře znají.

Autor i zde prokázal, že psát umí a z knihy jde cítit, že to dělá srdcem. Podařilo se mu opět vykouzlit mi nejednou úsměv na tváři. Za nejvtipnější povídačku považuji Vejce nadivoko, která mě výtečně pobavila. Rovněž i ostatní povídačky se vyznačují vtipnou pointou s rozumnou dávkou napětí. Ani tentokrát nesmí chybět nádherné ilustrace Aleny Doubravové, které úžasně podtrhují všechny příběhy.

Přesto se přiznám, že mi více sedl první díl, hodně jsem si oblíbila borderáka Kubíčka, který v pokračování nedostal už tolik prostoru. Svérázná Kýnka a její čtyři rarášci mi také přirostli k srdci, ale větší místo patří Kubíčkovi :-)

Tewy
20.04.2020 5 z 5

Krásně a čtivě napsané.

LunaL.
21.03.2020 5 z 5

První díl mě nadchl víc, ale možná jen tím, že to bylo něco tak moc nového a originálního. I tenhle díl jsem si užila! Štěňata příběhy zpestřila, nemluvě o Kýnce :) Úžasné knihy, těším se, až je jednou budu číst svým dětem!

efka.saf
16.11.2019 5 z 5

Mé srdce tluče jen pro vás, Kubíčku, Kýnko, Pulče, Čarnoto, Janku a Ještěrko! Ach, jak já tohohle pána autora zbožňuji! Bordeří povídačky jsou absolutním klenotem na českém knižním trhu cílícím na velké i malé čtenáře. Tohle číst je prostě naprostá lahoda! Jako by vám přivezli 12. poschoďový šlehačkový dort s marcipánovým borderáčkem na vrchu a vy pomalu ujídáte, slastně přivíráte oči při každém další patře (kapitole) a nemůžete se nabažit. A najednou vylizujete spodní tácek (poslední stránky) a nevěříte, že ten slastný zážitek je již za vámi.

Bordeří povídačky 2 pro mě byly opět vrcholným čtenářským požitkem a to i přes to, že jsem už věděla, do čeho jdu (nebo právě proto?). Když čtete takové dílo od českého autora, které neprošlo přes žádné překladatele, uvědomíte si, jak je ta naše čeština krásná a tvárná. Jak ji lze ohýbat, formovat a kombinovat, aby vznikla slova, která našinec ihned pochopí, ale z cizího jazyka bychom je křesali jen těžko. Pavel Mondschein má úžasný cit pro jazyk a tím nám čtenářům dokáže zprostředkovat úchvatný zážitek.
Co se týče jednotlivých příběhů, opět jsou dokonale vypointované a lehce (ke konci více) na sebe navazují. Setkáte se s množstvím humorných situací, ale nejednou budete také napnutí, jak to celé dopadne. Prostě co víc si od knihy přát? ...ale ano! Budu rýpat a budu si přát! Sám pan autor na svém webu psal, že se můžeme těšit na mnohem víc oněch kouzelných ilustrací, které dotváří celkovou atmosféru knížky, než bylo v prvním díle. A ano! Ono jich bylo dvojnásobek, tedy na jednu kapitolu už nikoliv jedna, ale dvě ilustrace! Ale když má kapitola cca 20 stran, i tak je to velmi málo a vy jen otáčíte a říkáte si, tak kdy už tu bude další? Ale chápu, že zaplnit knihu barevnými obrázky (jak káže dnešní doba) prostě nemusí být vůbec snadné.
I přes mé rýpnutí za mě ale nejplnější hodnocení ze všech plných hodnocení a knihu berte a čtěte, ať se o Kubíčkovi a jeho kamarádech dozví co nejvíc lidí i psů! :-)