Boj o Středomoří

Boj o Středomoří https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23791/bmid_boj-o-stredomori-eHd-23791.jpg 5 30 30

Středomořská sága série

1. díl >

První díl volné pentalogie s tématem bojů o Středomoří během druhé světové války. Kniha sleduje dramatický zápas o ovládnutí středozemní oblasti sváděný Brity a Italy od vypuknutí války až po rozhodující bitvu u mysu Matapan, tedy prvních devět válečných měsíců. Po porážce Francie sváděla zde osamocená Velká Británie zápas o Maltu, Egypt, Suez a o životně důležité cesty. Britové bojovali s ozbrojenými silami Mussoliniho Itálie i v severní a východní Africe. Ve chvíli, kdy se zdálo, že Itálie úplně ztratí vliv ve strategicky mimořádně důležité oblasti, zasáhl na podporu svého spojence Adolf Hitler.... celý text

Přidat komentář

Budkyns
03.05.2024 5 z 5

Moc děkuji panu Hubáčkovi za zprostředkování námořních bojů v tomto prostoru, tedy ve středomoří, protože k tomu není tak snadné se dostat, určitě ne v takové kvalitě jakou autor nabízí! Kniha se také věnuje pozemním operacím ve východní Africe, což opět není nic snadno dostupného. Je to zajímavé, je to přehledně psané, je to čtivé! Pan Hubáček je jistota. Na knihu navazuje druhý díl, který se věnuje samostatně významnému střetu u Mysu Matapan, pak bohužel již tato středomořská série nepokračuje, nejspíš kvůli pokročilému věku pana Hubáčka, což je škoda, mít boj o středomoří v ucelené podobě, to by byla pecka, ale i tak pane Hubáček moc děkuji za všechny vaše skvělé knihy!

rimar
16.06.2020 5 z 5

Skvělá kniha ostatně jako všechny od tohoto skvělého autora. Jen mne mrzí že v této sérii nepokračoval a nedokončil ji jako válku v Pacifiku.


KAREL6725
15.05.2018 5 z 5

Boje ve Středomoří , během druhé světové války od pána Hubáčka. Autorovy knihy patří k těm nejlepším , proto plný počet hvězd rozhodně stojí za přečtení. Jen se divím, že jsem první kdo k téhle knize píše komentář.