Thor a mocné kladivo Mjölnir

Thor a mocné kladivo Mjölnir https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/452119/bmid_a-mocne-kladivo-mjolnir-qc1-452119.jpg 4 37 9

Bohové Severu série

1. díl >

Začátek ságy ochránce lidí i bohů Nejdramatičtější příběh všech věků právě začíná. Bouřlivý severský bůh Thor, překrásná Sif, lstivý Loki, pán veškerenstva Ódin, smrtelníci Tjalfe a Roskva i mnozí další se představují v prvním příběhu, který rozplétá úžasně propracované severské mýty. Vydejte se do sídla bohů v Ásgardu a staňte se svědky událostí, díky kterým Thor získal svoji mocnou zbraň – blesky metající kladivo Mjölnir – aby s ní čelil hrůzným obrům z Jötunheimu!... celý text

Literatura světová Mytologie Pro děti a mládež
Vydáno: , CPress
Originální název:

Thor y el poder de Mjolnir , 2019


více info...

Přidat komentář

herrtod
23.03.2024

cela seria je 70 kníh, tak uvidíme koľkých sa dočkáme od CPress-u

AndyYoggy
20.11.2022 3 z 5

Příběh byl fajn. Četl se dobře. Až na občas se vyskytující gramatické chyby a nesrozumitelné věty.


ElikaS
09.04.2021 4 z 5

Tak předně musím ocenit obálku, ta je prostě úžasná a díky ní jsem se knížky všimla. Samotný příběh je převyprávění báje o tom, jak se k Thorovi dostalo jeho kladivo Mjolnir. Stejnou báji jsem již četla v Severských mýtech od Gaimana a zmíněn byl i v Magnusi Chasi od Riordana, takže jsem byla zvědavá, jak to pojme Sierra a jestli přinese něco nového. Navíc mám příběhy s mytologií ráda, takže to pro mě byla taková sázka na jistotu.
Nic překvapivého se nekonalo, převyprávění bylo stručné a knížku máte za chvilinku přečtenou. Musím říct, že Gaimanovo podání se mi líbilo trochu víc.
Samotná báje je zasazená do příběhu Vikingské rodiny, která ale dělá jen kulisy pro Thorovo vyprávění a vlastně příběh nijak zásadněji neovlivňuje.

michaella03
09.03.2021 4 z 5

Dozvídáme se, jak Thor přišel k Mjölniru - na knihu je to kratší příběh (necelých 100 stran) :D. Knížka ale určitě obsahuje krásné ilustrace, i obálka se moc povedla.
Těším se na další díly!

Tsabo
24.02.2021 4 z 5

(SPOILER) Jedná se o volný autorský přepis legendy o tom, kterak Thór k Mjölniru přišel. Jelikož jsem tuto legendu již znal, byl jsem zvědav, kterak se s ní autor popasuje. Nemohl jsem si při tom nevzpomenout na Niela Gaimana a jeho Severskou mytologii, kdy tento legendární autor provedl něco podobného s vícero severskými legendami.
Příběh Thóra a Mjölniru je zasazen do drsného života severské rodiny, která své živobytí dobývá prakticky na skále z ničeho, když tu se k nim jednoho obzvláště bouřlivého večera zastaví na večeři zajímavá návštěva...
Z mého pohledu jde o velmi svérázné ztvárnění a obzvláště s postavou samotného Thóra jsem měl poněkud problém, abych ho přijal v tomto podání. Nicméně již teď se těším na další příběhy.
Ještě k obálce...ta působí fakt hezky...škoda jen, že efekt prolisovaných desek je jen vizuální...a taky těch chyb v textu by se redakce mohla pro příště vyvarovat.

katasokolov
19.02.2021 4 z 5

Kraťoučká knížka pojednávající o severských mýtech, spolu s trochou popisu historie Vikingů. Je to taková věcička na jedno odpoledne, kdy si chcete odpočinout ve společnosti Ódina, Thora, Lokiho, dalších božstev a bájných stvoření a tvorů. Líbil se mi styl psaní a byla jsem moc ráda, že Loki zde dostal tolik prostoru, protože se jedná o mého velkého oblíbence, btw se hrozně nemůžu dočkat seriálu !!! Takže koho baví severská mytologie a historie, směle do toho !! A pokud jste neviděli třeba seriály typu Vikings nebo The Last Kingdom, tak to utíkejte hned teď napravit :).

Alex.Barunka
14.02.2021 3 z 5

Vždycky skáču radostí, když se někdo snaží přiblížit severskou mytologii mladším čtenářům. Tu čistou, ryzí, ze které se nám toho moc nedochovalo. První díl této série operuje s jedním z nejznámějších mýtů ani ne v rozsahu sto stran a je doplněn o část skutečných reálií. Za to palec nahoru. Ale měla jsem problém s redakcí. Chyby, krkolomně poskládané věty...

Ronnie68
01.01.2021 4 z 5

Tuto knihu jsem našla díky náhodnému prohlížení internetového knihkupectví a zaujala mě obálkou a také celkově, že se opět jedná o mytologii (tentokrát severskou) … příběh byl poměrně krátký, ale výstižný … ilustrací v knize sice bylo pomálu … ale když se jednalo o útlou knihu s 5 kapitolami + mírné vysvětlení mytologie ... tak to poměrně stačilo (byly zdařilé :) ) ... kniha se mi vážně četla dobře ...

KatChiss
23.12.2020 3 z 5

3,5/5

Kniha je krásně graficky zpracovaná - krásná obálka a povedené ilustrace. Příběh vypráví o Thorovi a Lokim, kteří jsou ve světě lidí a vzpomínají na určité události. Než jsem se do příběhu začetla, byl konec. Uvítala bych knihu delší. Naopak by na konci nemusela být část o historii Vikingů.

Štítky knihy

historické romány Thor, severský bůh

Autorovy další knížky

Sergio A. Sierra
španělská, 1975
2020  79%Thor a mocné kladivo Mjölnir
2021  79%Thor v zemi obrů