Bílá paní na hlídání

Bílá paní na hlídání https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49052/bila-pani-na-hlidani-49052.jpg 4 38 7

Bílou paní Perchtu z Rožmberka už nebaví každou noc strašit. Dennodenně čtyři sta šestnáct let trčí v rámu starého obrazu a ztuhlé kosti si protáhne jen při půlnoční procházce po hradním cimbuří. A tak se rozhodne podat si inzerát coby paní na hlídání. Z bohaté nabídky dopisů si vybere ten od paní Černé, ženy námořníka, doma vzácného jako devětadvacátý únor, a maminky paterčat. Slovo dá slovo – a bílá paní dostane na starost Barnabáše, Uriáše, Kleofáše, Matyáše a Tobiáše. S těmihle čertovskými rošťáky ji čeká pořádný šrumec, mumraj a dobrodružství. Ale to by bylo, aby takováhle au-pairka dětskou přesilovku nezvládla!... celý text

Přidat komentář

LunaL.
18.02.2024 5 z 5

V knihovne jsme narazili na puvodni vydani Bile pani. Deti cteni vzdaly po dvou kapitolach, ja byla zvedava a knihu docetla.. a bylo to zklamani! Kniha ma urcite dobry napad, ale jsem rada, ze se tvurci Vecernicku nedrzeli predlohy! Jak Bilou pani miluje cela nase rodina, tak tahle knizka bohuzel nenadchla :(

LunaL.
25.06.2023 5 z 5

Mame tri deti, vcetne dvojcatek. Proto je pro nasi rodinu tema blizsi a a predstava ctyrcat jeste o neco desivejsi.. :-D Vecernicek jsme si oblibili hned, z knizky jsme take nadseni :) Hlavne Poprask v raji a Bezhlava laska cteme porad dokola! Knizka ma u deti uspech a ja casto zavidim pani Cerne pani Bilou.. :-)


adela2316
22.03.2023 5 z 5

Bíííílááá paní.... příběhy me i děti bavily, mame rádi i televizní podobu. Moc pěkné jsou i ilustrace.

Jaruš7
29.09.2020 4 z 5

Paterčata ..ášové v rodině Černých hlídá Bílá paní z Rožmberka.
Malí ďáblíci, neposedové jsou zdolatelní jen jejími kouzly a jejím kouzlem osobnosti.
Pro paní Perchtu jsou novinky dnešních doby někdy stejně strašidelné, jako ty její staré čáry pro děti.
Má to svěží šmrnc a dětský svět je v tom napínavý i úsměvný.
Audiokniha je hezky načtená Naďou Konvalinkovou.

Kapis
11.07.2018 4 z 5

Je to velice pěkně nakreslené, příběhy jsou zábavné a děcka to baví, u postele to leželo měsíc a dost často se v tom listovalo i bez nás rodičů. Navíc za pár kaček v LK.

makushenka
26.01.2017 4 z 5

Krásná dětská knížka, ve které se střetává svět pohádkový s tím naším, což je nejednou zdrojem komiky. Brycz píše opravdu hezkým jazykem, hraje si se slovy a to s naprostou lehkostí. Bavila jsem se výborně. Nicméně s-reader má pravdu, děti jsou znalé (pomohlo by, kdyby maminka nic neříkala jen o jednom dítku, pak by se to dalo zahrát do outu i vysvětlením, že maminka nechtěla nic prozradit, protože měla v úmyslu všechny překvapit) - za tohle šla hvězdička dolů.

s-reader
14.03.2011 4 z 5

Pavel Brycz píše pohádky s lehkostí dobrého vypravěče. Krásný český jazyk, kterým je nadán a který používá, rozhodně dětem prospěje a určitě si zase trochu rozšíří slovní zásobu. Ale pozor, dnešní děti nejsou hloupé a je potřeba už na začátku zapřemýšlet jak dítku vysvětlíte, že byla maminka tak překvapená, když se jí opět narodila paterčata. I zaostalé dítě dnes ví, že existuje něco tak běžného, jako je ultrazvuk. Ale vysvětlení, že chtěl autor vygradovat děj do vtipné a překvapivé pointy by mohlo projít.

Štítky knihy

pro děti od 8 let

Autorovy další knížky

Pavel Brycz
česká, 1968
2010  86%Bílá paní na hlídání
2018  86%Neboj se, vždyť máš česnek
2003  77%Patriarchátu dávno zašlá sláva
2011  66%Co si vyprávějí andělé
2016  47%Střídavá péče pro Kukačku

Kniha Bílá paní na hlídání je v

Přečtených53x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených2x
Knihotéce9x
Chystám se číst12x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x