Neboj se, vždyť máš česnek

Neboj se, vždyť máš česnek https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/385592/bmid_neboj-se-vzdyt-mas-cesnek-TF9-385592.jpg 4 49 16

Emil a upíři série

1. díl >

Emil si vždycky myslel, že nemá žádnou babičku ani dědečka. O prázdninách se nudí na sídlišti. To všechno se má změnit, když přijde pohled z Hrobu. Píšou mu jeho dlouho zamlčovaní prarodiče a zvou ho k sobě. Emila čekají zatím ty nejdobrodružnější prázdniny v životě. Babička s dědou žijí a pracují… na hřbitově. Mají obrovského bernardýna a od rána do večera jedí česnek. Proč, to Emil brzy zjistí – na hřbitově se ukrývá rodinka vyhládlých upírů. V boji s nimi Emil zažije nejednu horkou chvilku. Všechno dobře končí, ale vlastně teprve začíná. Emil je živý a upíři nejsou mrtví…... celý text

Přidat komentář

hippiesak
07.01.2024 5 z 5

Tak toto byla pecka! Horor pro děti věku cca 6 let a bavit to bude jistě i starší. I mě to bavilo a těším se na další díly :) A jsou... ;)

Litocha
19.04.2023 4 z 5

Dalo mi to trochu práce, ale podařilo se mi oprostit od antipatie vůči autorovi jakožto osobě (s čímž mám většinou trochu problém), takže jsem si knížku nakonec vychutnala.
Příběh je svěží, poněkud zkratkovitý a mírně nelogický (zvláště ke konci) - to jsem ale ochotna tolerovat vzhledem k věku cílového čtenáře. Komářiny ilustrace mě baví vždy a všude, tady mě ale bavila i autorova čeština. Kratší věty jistě přijdou vhod ne úplně rozečteným čtenářům (zaujalo mě, jak se autor během let posunul - dřívější Bílá paní na hlídání je určena stejně starým dětem, ale vyjadřování je v ní mnohem košatější).
U mého prvňáčka nicméně kniha nepadla tak docela na úrodnou půdu. Je totiž docela strašpytlík a po pasáži o tom, jak nejlépe zlikvidovat upíra, už nechtěl číst dál, takže jsem ji dorazila sama. U syna vyhrává právě Bílá paní, u mě ovšem upíři. Třeba ale za rok, za dva zkusíme další díl.


Atlantis
16.01.2023 4 z 5

S dcerou se nám do téhle knížečky nějak nechtělo. Upíři na hřbitově? To jsme už přeci četli stokrát. Ale ono je to ve výsledku docela příjemně utíkající a vtipné čtení. Tempo je sice dost krkolomné a závěr až tupě absurdně useknutý, ale jinak se tahle knížečka četla hodně příjemně.

Aknel26
27.02.2022 5 z 5

První díl byl výborný, originální a zábavný, pěkně napínavý - a také trochu strašidelný. (Kvak a Žbluňk to popisují zhruba takto: po zádech vám běhá mráz, ale je to příjemný a hřejivý pocit.)
Záhadný dopis z Hrobu, hřbitov, trochu podivínští prarodiče, bernardýn Miloš, spousta česneku a upíři. Příběh pěkně odsejpá a díky krátkým větám si s ním poradí i začínající čtenáři. A ilustrace jsou prostě senzační!

gretl74
04.11.2021 4 z 5

Poslouchali jsme celá rodinka jako audioknihu na Halloween ;) Dítko je sice strašpytlík, ale strašidelné je to přiměřeně, zvládli jsme bez následných nočních můr. Prý dá teď česneku šanci, tak uvidíme... Každopádně napsáno moc pěkně a i audiokniha je velmi povedená včetně zvukových efektů. 4,5*

GaleW
06.05.2021 4 z 5

Knížka se k nám dostala díky akci naší knihovny Nesuď knihu podle obalu, kdy jsme si ze zabalených knih vybrali právě tuhle. A jsem za to moc ráda, protože jinak bychom si jí asi nevypůjčili. Knížka je sice maličko strašidelná, ale zaujala i mou mladší dcerku a za to si 4 hvězdičky rozhodně zaslouží!

tami1
02.05.2021 5 z 5

Malinko strašidelná jednohubka pro děti je plná humoru, přátelství a česneku. Ať ze mě nikdy žádný "česnektarián" nebude, knížku vřele doporučuji. Je napsána krásnou češtinou (to je bohužel vzácná výjimka) a děti rozhodně nudit nebude.

Můj pětiletý synovec byl nadšený!

Abia
07.01.2021 4 z 5

Moc hezká kniha s neotřelým příběhem, líbila se nám.

Akcak
07.12.2020 5 z 5

I nám se kniha moc dobře četla, je vtipná, strašidelná a ještě navíc je v každém díle nějaký recept pro česnektariány...milovníky česneku.

natka08
13.10.2020 5 z 5

Moc pěkná kniha mám přečtené všechny tři díly

viki77
01.08.2020 5 z 5

kniha dobře psaná malinko strašidelná musím říct,že i mě se líbila

dagmar7365
08.07.2019 4 z 5

Kniha vhodná pro začínající čtenáře toužící po zábavném a trochu strašidelném čtení. Kapitoly jsou krátké, doplněné pěknými ilustracemi. Synovi se líbila.

broskev28
08.04.2019 5 z 5

Skvělá kniha s neméně skvělými ilustracemi!
V naší rodině jsme všichni česnektariáni, takže vhodnější knihu bychom těžko našli. A tahle se náramně povedla nejen kvůli česneku: krátký, strašidelný příběh s psím kamarádem přečte i malý školák. Věty jsou jednoduché, kratší a výstižné; postav je tak akorát, aby se malému čtenáři nepletly. A kdyby náhodou přece jen "ztratil nit", povedou ho úžasné obrázky Komáry, jinak Ilony Komárkové.
Po Velikananánském krokodýlovi je to pro mne další výborná kniha z nakladatelství Pikola, tentokrát z domácí produkce, ale neméně vydařená.

RenoPi
04.01.2019 4 z 5

Hezká kniha plná neotřelých nápadů. U Pavla Brycze už je to standart. Mladý 8 let, slabý čtenář to přečetl za 2 dny a to je přesně, co dnešní děti potřebují. Krátký, vtipný fantaskní příběh z netypického prostředí. No a je tady ten česnek, který v rodině milujeme.

Knižní střípky
04.12.2018 5 z 5

Tuto knihu měla dcera půjčenou z knihovny, přečetla ji na jeden zátah a dala mi ji do ruky, že si ji musím také přečíst. Pan Brycz opět nezklamal, stejně jako Bílá paní na hlídání je i toto velmi povedený příběh se vskutku neotřelým námětem. Rozhodně děti pobaví.

Silwinka87
20.10.2018 5 z 5

V pohodě knížka,srandovní děj a pěkné obrázky..Kuba 8 let