Biblické příběhy pro nevěřící děti

Biblické příběhy pro nevěřící děti https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/369398/bmid_biblicke-pribehy-pro-neverici-deti-heg-369398.jpg 4 31 10

Jak máme hájit evropskou civilizaci, když neznáme její kořeny? Jak máme hájit svou identitu, když ani nevíme, z čeho vyrostlo evropské myšlení? Tato srozumitelná naučná kniha nám v tom může pomoci. Nečekejte jen zjednodušenou literární podobu biblických příběhů, jak ji známe třeba od Ivana Olbrachta. Vopěnka přistupuje k odkazu Bible, tedy Starého i Nového zákona, moderně. A také didaktičtěji. Neváhá použít odkazy k současnosti, poukázat na biblické protimluvy nebo připomenout současné vědecké poznání. Biblické příběhy v jeho podání promlouvají k současným dětem. Jsou tím minimem, které by měl každý Evropan znát, aby porozuměl sám sobě, svým evropským kořenům. Tato kniha nemá věkové omezení. Tak jako má Bible mnoho vrstev, i zde si mohou svou látku najít děti na prvním i druhém stupni, stejně jako na středních školách. A jakési biblické minimum z ní mohou čerpat i dospělí.... celý text

Přidat komentář

Swissman
22.11.2023 2 z 5

Knihu jsem rozečetl před rokem a odložil, protože mě ani stručná verze biblických příběhů nebavila. Nedovedu si vůbec představit, že bych četl klasickou bibli. Letos dočteno při nemoci, kdy se kromě čtení nedalo dělat nic jiného. Ano, účel to splní, budete něco málo o tématu vědět, ale jinak je to dost o ničem. A ty ilustrace jsou vyloženě strašný.

DK197
02.05.2023 3 z 5

E-KNIHA: Zpočátku jsem tomuto počinu moc nevěřila. Ale musím uznat, že hlavně zpracování Starého zákona mě moc bavilo. Nejsou to příběhy jako takové, spíš výtah nebo výcuc obsahu Bible. Ale pro rozšíření znalostí, nebo jejich připomenutí proč ne. A poznatky, které přidává samotný autor, jsou mnohdy zajímavé. Za mě ano, ačkoliv bych to s dětmi raději četla s rodičovským výkladem.


leleia
15.01.2022 4 z 5

Líbilo se mi, že autor čtenáři nepředložil jen zjednodušené biblické příběhy, ale přidal k nim i své poznámky. Tyto poznámky, příklady a přesahy k aktuálnímu světu mohou dětskému čtenáři pomoct některé příběhy lépe pochopit. Možná jen těch úvah nad mimozemšťany a výzev k ekologii by tam mohlo být méně.

terka
22.05.2019

Bible v novém překladu vyšla v roce 2009 v nakladatelství Biblion. Celý název knihy:
Bible: překlad 21. století.

medvedice3
27.12.2018 3 z 5

"Nečekejte jen zjednodušenou literární podobu biblických příběhů" - nečekala jsem, přesto je to jen zjednodušená literární podoba biblických příběhů, tak jak je většinou známe. Nicméně pro čtení dětem před spaním i pro samostatnou četbu další generace malých čtenářů velmi přínosné.

nakavusterezou
07.10.2018 3 z 5

Hezké zpracování nejčtenější knihy světa, Bible. Musím říct, že i pro ateistu je to hezké a zajímavé čtení :)

Torino
18.08.2018 4 z 5

Musím se bez mučení přiznat, že nejsem věřící a nikdy jsem nečetla Bibli... Ano, je to tak. Možná právě proto se mi tato kniha opravdu líbila. Samozřejmě, že některé příběhy jsme více či méně ze školy nebo i z obyčejného života znala, ale nikdy bych o sobě neřekla, že znám biblické příběhy. Vlastně ani po přečtení této knihy bych to o sobě neřekla, ale už mám více jasno. Pří čtení se mi v hlavě spojovali různé hlášky běžného života nebo přirovnání, které znám. Knížka mi přiblížila postavy, objasnila spletité vztahy i hlavní "děj" (ačkoli slovo děj se v tomto případě moc nehodí). Několikrát jsem si říkala, že si budu muset přečíst celou Bibli, protože toto jsou opravu jen převyprávěné zkrácené příběhy, Ale na Bibli se ještě necítím, jednak je dlouhá, jednak neskutečné spletitá a jednak mám nevysvětlitelně hloupý pocit jí číst, když nejsem věřící... Ale Biblické příběhy pro nevěřící děti si pořídím do své sbírky, jelikož teď jsem je měla vypůjčené z knihovny. Je to kniha k opětovnému přečtení.

HoneyBunny
26.07.2018

,,Poznání nepřináší jen štěstí. Být si vědom dobra a zla, nahlížet nejistou budoucnost a smrt, to je lidský úděl."

kuruteku
02.05.2018 4 z 5

Petiška to není, Černošskej Pánbů a páni Izraeliti také ne, ale pro děti úvodní čtení, neevangelizující, to je a dobré. Škoda, že nikdo nepřeložil bibli do současnějšího jazyka.

evelis48
29.04.2018 4 z 5

Naprosto super. Jednoduché shrnutí biblických příběhů pro ateisty. Starý zákon jsem si užívala mnohem více, než nový, ve kterém už jsem měla trochu pocit, že mi autor předává svůj zaujatý postoj, kdežto ten starý byl skutečně informativní a moc hezky pojatý.

Štítky knihy

náboženství příběhy Bible

Autorovy další knížky

Martin Vopěnka
česká, 1963
2011  65%Spící město
2015  76%Nová planeta
2012  84%Spící spravedlnost
2013  79%Spící tajemství
2009  74%Pátý rozměr

Kniha Biblické příběhy pro nevěřící děti je v

Právě čtených4x
Přečtených42x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce18x
Chystám se číst49x
Chci si koupit14x