Bezpečné místo

Bezpečné místo https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532843/bmid_bezpecne-misto-65dae23c1f98c.jpg 4 19 4

Morgan konečně našla domov v přátelské čtvrti poblíž Baltimore, kde bydlí s kamarádkou Ninou. Pečlivě budované zázemí je však náhle zničeno zločinem, při němž Nina přijde o život a Morgan o identitu. Dívce nezbývá, než uprchnout do rodného domu ve Vermontu, kde se seznámí se sympatickým Milesem. Snaží se zapomenout na minulost, jenže vrah nezapomněl na ni.... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Identity , 2023


více info...

Přidat komentář

Ivetaa
22.04.2024 5 z 5

Konečně příběh na jaký jsem od N.R. zvyklá - trochu romantiky, trochu napětí. Hlavně by se s knihou měli seznámit všichni, kdo naivně důvěřují a mají potřebu neustále sdělovat vše ze života na sociální sítě.

Danago
12.04.2024 5 z 5

Noru Roberts čtu poměrně málo, proto pro mě není okoukaná. Neznám její stereotypy, takže mě kniha moc bavila.

Tentokrát se jedná o detektivku pro ženy. Nebo román pro ženy s detektivní zápletkou , která je dobře rozehraná, psychopatický vrah se nezastaví před ničím a je si velmi jistý sám sebou. Ale naše hlavní hrdinka Morgan ho dost rozhodí , začíná se na ni příliš fixovat a postupně se jeho jistota ztrácí. Takový vývoj se málokdy vidí a je svým způsobem zábavný .

Ovšem i Morgan se vyvíjí z nejisté dívky se postupně stává velmi silná žena , i když to není úplně jednoduché.

Román má kromě detektivní linky i životní linku hlavní hrdinky, která se vrací ke své babičce a matce , najde zde rodinné zázemí, skvělou práci barmanky a samozejmě i lásku.

Autorka nás mimo jiné zavede i za bar a popisuje práci za barem, co všechno musí dobrá barmanka umět, není to jen práce , ale i umění.

Knížka se moc příjemě čte, děj je pozvolný a lehce uchopitelný, určitým způsobem fajn odpočinkový.


Kudík
30.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Musím souhlasit s biki, protože tohle dílo je typická Nora v její přesné posloupnosti.
Děj je rozdělen na tři navazující části, a to Plány, Nový začátek a Kořeny, kde se dobře seznámíme s barmankou a amatérskou psycholožkou Morgan Albrightovou, která neměla až tak lehké dětství, protože se díky otci, armádnímu důstojníkovi, s matkou často stěhovala z místa na místo. S Morgan rychle projdeme její dětství, vzdělání, až do dospělosti k pořízení domu na hypotéku, díky kterému se seznamuje se svojí nejdříve podnájemnicí a posléze i dobrou kamarádkou Ninou Ramosovou, i s její rodinou a přítelem Samem. Aby Morgan vše zvládla, má dvě zaměstnání a celkem málo volného času, přesto se v baru seznámí s někým novým. Jak to proběhne je uvedeno v anotaci, kdy Morgan ve výsledku nezůstane nic ani její identita, jen hromada problémů a dluhů. Vrací se proto ke své matce a babičce, což je sympatické duo. Následně si nalézá novou práci v resortu rodiny Jamesonových, kde potkává hromadu nových přátel, a to vč. Milese a hlavně jeho psa Howla, který je celkem neuvěřitelný, jako jeho "majitel". :)
Děj je celkem rozvláčný, ale s popisnou prací za barem, motivací klientů a zákazníků, dále také krásnou rodinnou soudržností. Je zde hodně postav, ale není problém se v nich orientovat a zajímavě je zde popsán vývoj vraha, což byl solidní psychopat.

biki
21.03.2024 4 z 5

Jistěže kniha obsahuje obvyklé atributy, na něž jsme z knih N.R. zvyklé - ženy, které nezlomí nepříznivé, či dokonce tragické okolnosti, rodinná sounáležitost, rodinné firmy s osvícenými majiteli a neodmyslitelné romantické linky. Mně osobně to vůbec nevadí, protože to autorka pokaždé dokáže vykreslit nesmírně čtivě a zábavně. Detektivní linka je tentokrát docela silná a brutální, s výstižným vývojem padouchovy osobnosti k nevyhnutelnému konci.
Určitě to není to nejlepší, co jsem od Nory četla, kniha je místa možná trochu rozvláčnější, ale i tak se mi moc líbila.

Autorovy další knížky

Nora Roberts
americká, 1950
2000  86%Smrtící nahota
1997  89%Nebe mé lásky
2000  87%Past na dobrodruha
1997  86%Zrozená z ohně
2011  82%Kouzlo okamžiku

Kniha Bezpečné místo je v

Přečtených23x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce61x
Chystám se číst66x
Chci si koupit19x
dalších seznamech1x