Bez plenky

Bez plenky https://www.databazeknih.cz/img/books/79_/79990/mid_bez-plenky-cP2-79990.jpg 4 39 8

Čisté, suché a spokojené miminko. Bez plen nebo s jejich minimálním užitím! Průlomová kniha o přirozené hygieně nemluvňat vám ukáže, jak na to.

Literatura naučná Rodina
Vydáno: , DharmaGaia
Originální název:

Diaper Free, The Gentle Wisdom of Natural Infant Hygiene , 2006


více info...

Přidat komentář

Varvara
24.04.2024

Také myslím, že by se kniha dala napsat stručněji. Např. první cca půlka o výhodách bytí bez plenky pro mě nebyla nijak zvlášť užitečná, ale víc mě zajímala praxe. Ovšem autorka holt zvolila komplexní přístup, což určitě není špatně. Samotné návody zatím hodnotit nemůžu, ale inspirací, jak na to, autorka nabídla myslím dost.

Sitting-Bull
09.11.2023 3 z 5

Časování u staršího fungovalo tak napůl, u staršího jsem si pak našla sama cesty, u mladšího staré naučené fígle nefungovaly vůbec a cesta byla náročnější.


amanita5
19.07.2023 5 z 5

Mnou osvědčená kniha na dvou dětech a ano, časování funguje, alespoň u nás to tak bylo.

Ajrad1981
27.11.2022 3 z 5

Dala jsem průměr, protože nemůžu hodnotit použitelnost návodu na bezplenkování. Něco mi přijde logické, něco zajímavé, něco v praxi nepoužitelné - třeba časování, můj syn čůrá pokaždé jinak, podle toho, kolik toho vypije, ale u miminek je to možná jinak než u akčních batolat. Nechávat miminko hned od narození nahaté na podložce, abych mohla pozorovat jeho čůrání, se mi bije s doporučením z jiné knihy, a to zavinovat děťátko (a zavinování bych dala určitě přednost, minimálně první 3 měsíce.
Pokud se mi podaří znovu otěhotnět, budu možná i uvažovat nad tím, že to zkusím.

veronika9761
21.11.2020 5 z 5

Milá a laskavá kniha se spoustou tipů.

Turmee
16.02.2020 3 z 5

Tak jak jsem se těšila na spoustu praktických návodů, tipů a příběhů v oblasti BKM, byla jsem docela zklamaná. Většina knihy je zaměřená na "napojení se" na dítě, na opakovaně zdlouhavé popisy moderní společnosti a principy vyměšování.
První část by se dala s klidným svědomím přeskočit, protože ve druhé části se to stejně všechno opakuje.

bibi.r
07.12.2016 3 z 5

Bezplenková metoda je rozhodně velmi zajímavá. Když jsem o ní slyšela poprvé, tak jsem si říkala, že to jistě bude velmi náročné a složité, ale před pár dny jsem to zkusila se svým tříměsíčním chlapečkem. Jsem překvapená, že je to vlastně velmi jednoduché. Netvrdím, že vidím nějaké signály, ale když se řídíte časováním, které je velmi logické (čůrá po tom co se vzbudí a tak do půl hodiny po kojení), tak se to dá velmi často odhadnout.
Kombinujeme s látkovkama a samozřejmě nejsme 100% úspěšní, ale přesto se nám daří ušetřit tak třetinu plenek.

Kniha byla jistě velmi zajímavá a pokroková, avšak některé kapitoly mi přišly hrozně zdlouhavé.

poetree
28.11.2015 5 z 5

Pro nás Evropany celkem osvětová kniha, o které by se mělo více vědět...třeba ani ne o knize, ale o tom, že ty plenky nejsou až tak potřeba, jak se nám všem vrylo do vědomí... když se chce, vše jde. No, nebo aspoň částečně :-)