Až na konečnou tmy

Až na konečnou tmy https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/135914/bmid_az-na-konecnou-tmy-ihk-135914.jpg 4 59 20

Nepřecenila začínající psychiatrička Claire Watersová své síly při experimentální terapii psychicky zatíženého delikventa Todda Quimbyho? Byla to ona, kdo v něm teď probudil sériového vraha a dokáže sama vyváznout živá? Jenže ve tmě číhá ještě mnohem temnější zlo, než pomstychtivý Quimby a Claire navíc svazují nohy i traumata jejího dětství. Pomůže jí policejní detektiv Nick Lawler, a pomůže také ona jemu? Bude to dlouhá a nebezpečná cesta a nedá vydechnout ani vám. Detektivní thriller z pera dvojice dlouholetých scénáristů a producentů Práva a pořádku. Připravuje se film s Katherine Heigl v hlavní roli, v plánu je trilogie.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Kill Switch , 2011


více info...

Přidat komentář

Gibis
07.03.2022 2 z 5

Já hodně nerada knihy kritizuji, protože sama mám občas potíž napsat i krátký smysluplný komentář a proto obdivuji každého, kdo dokáže napsat celou knihu. Ale toto teda byla slátanina všeho možného i nemožného. Námět nebyl špatný, ale to zpracování je opravdu hodně pokulhávající. Možná je to tím, že autoři jsou scénáristé a jednotlivé scény si dokážu představit v akčním thrilleru, ale jakoby ty scény nedokázali scelit dohromady. Aspoň se to rychle četlo a nemusela jsem se s knihou trápit dlouho.

jprst
23.05.2020 2 z 5

Moje špatná volba, do alespoň průměrného thrilleru to má dost daleko. Jedna z knih, které se sice dají přečíst, ale na které brzy zapomenu a dokonce i rád.


Merlinit
30.10.2019 3 z 5

Obstojné, ale... Hlavní hrdinka je nevyrovnaný amatér, hlavní hrdina trochu bezzubý macho, všechny vedlejší postavy byly ploché až k zbláznění, prostor dostali jen hlavní hrdinové a ti zase meldovali dokola totéž...

Dela111
16.08.2018 3 z 5

Toto je názorný příklad jak vymyslet dobrý námět a při psaní ho naprosto pohřbít.
První část by ještě šla, pominu-li neprofesionální chování psychiatričky. Druhá část to už bylo "dílo", to byla spíš parodie na thriller. Doktorka už se vůbec neovládá a navíc se zkušený policista začne chovat jak bláznivý kovboj, obzvlášť ke konci.
Podezírám autory, že si psaní rozdělili, jeden psal první část a druhý tu druhou. Styl psaní první a druhé části se trochu liší, aspoň mně to tak připadá.
Je vidět, že autoři jsou scénáristé amerických krimi seriálů. Odpovídá tomu i vykreslení scén, dialogy, chování postav.
Určitá čtivost se tomu nedá upřít, také je to nabité dějem, ale literární kvality dobré detektivky či thrilleru tu nehledejte.

Icequeen
13.03.2017 2 z 5

Tak táto voľba mi opäť nevyšla. Chlapi si asi chceli urobiť radosť a tak si napísali knižku, ktorú si aj pravdepodobne sami vydali. Dej sa točí okolo forenznej psychiatričky, ktorej odbornosť je kvalitatívne na úrovni dedinského obvoďáka a poloslepého detektíva, ktorý má tak nejak problém poriadne detekovať. Keďže chlapi neboli schopní vyprodukovať dostatočné množstvo materiálu k jednému prípadu, odhodlali sa do celku zamontovať prípad druhý, ktorý je akože úzko spätý s hlavnou linkou. Je to detinské, patetické a priblblé, postavy sa správajú nelogicky, štýl je skôr informatívny ako umelecký. A prečo dávam až 2 hviezdy? Lebo som v podstate veľmi citlivý a dobrosrdečný človek.

"Oběť byla opět hezká blonďatá dívka,... Tvář však měla rudou zmeť živého masa, takže byla k nepoznání."
Hotová krásavica, ale v USA som nebola, takže nepoznám miestne pomery. Možno miesto mejkapu používajú lúh.

lucie2952
20.10.2016 4 z 5

Kniha mě hodně bavila. V americe už dávno mají druhý díl a u nás pořád nic :(

LuckaH2
11.11.2015 4 z 5

Chvilema me bavila vic, chvilema min, od pulky to bylo lepsi, kdyz se rozjelo reseni Clairiny minulosti, konec byl napinavejsi, od zacatku jsem tusila ze to nebude tak jak bylo nastino. Nektere kroky slo predvidat a hlavni postavy mi zezacatku prisli neuchopitelne, mluvili za ne rychle ciny a ne jejich popis. Ale cist se to rozhodne dalo:-)

Lenka.Vílka
09.04.2015 2 z 5

Radim se k mensine...kniha me nijak zvlast nebavila...

Lucka385
12.01.2015 5 z 5

Knihu jsem právě dočetla a musím říct, že mě velice bavila. Pěkně napsaný příběh bez zbytečné brutality a hektolitrech rozstříkané krve na každé druhé stránce. Kniha je napínavá, má děj a dobrý konec, pokud se tomu tak dá říct, mi v rámci možností vůbec nevadil.

keri.H
10.12.2014 5 z 5

Tahle kniha se mi hodně líbila. :) Řekla bych teda, že první část knihy byla zajímavější, než ta druhá. Ale celkově mě kniha hodně bavila. :)

anoti
25.09.2014 4 z 5

Kniha je rozdělaná na 2 části, musím říct, že první část mě velmi mile překvapila.Byla na úrovni a přišla mi hodna přirovnání k mnohem lepším-světově známým autorům, ovšem druhá část se pomalu měnila na úsměvnou pohádku a ta LEHCE na frašku :-).Ale i přes to knihu celkově řadím mezi ty lepší-škoda jen toho pohádkového konce :-).

michalka S.
15.09.2014 5 z 5

Na knihu jsem narazila v knihkupectvi a jsem rada ze jsem si ji koupila ,kniha mela spad a dej se mi moc libil. A taky mi byl sympaticky hlavni hrdina Nick :-)

Mischone
18.07.2014 5 z 5

Mě se kniha líbila moc. Byla pro mě zajímavá od začátku do konce a vždycky když sem si k ní sedla, tak sem se začetla a nechtělo se mi přestat číst :)

jarin58
25.02.2014 5 z 5

Napínavé čtení,bylo jasné že vrahem je někdo jiný než kdo je předhazován čtenářům.Konec mne dosti zklamal,jako by autorovi došly nápady.

pifffka
24.02.2014

Uf. Tak trošku jako pejsek s kočičkou a jejich dort. Traumatizovaná psychiatrička plus traumatizovaný detektiv spolu vyšetří několik zločinů traumatizovaných vrahů a jen tak mimochodem zachrání lidstvo.

cantona
11.02.2014 5 z 5

Tahle kniha mě potěšila. Četla se dobře a záplatka byla taky OK. Těším se a jsem zvědavý na její filmovou verzi!

marty77
10.01.2014 4 z 5

Dobre se cetla,ale ten konec takovy zvlastni.

Temný snílek
22.11.2013 5 z 5

Příběh se zpočátku zdá až příliš jednoduchý, protože hned se dozvíme, kde viník a důvod, proč zabíjel. Jenže pak se vše dramaticky zkomplikuje a nikdo si nemůže být jistý, zda právě po něm nejde vrah. Autoři nám pomalu předkládají indicie o případu i viníkovi, ale přiznám se, že já vraha neuhodla, přesto jsem byla pravdě blízko.
Závěr však byl hodně překvapivý a přišel mi až příliš nereálný. To jediné mi na knize trochu vadilo, jinak se rozhodně jedná o vynikající psychothriller, který vás nenechá ani na okamžik vydechnout. Je plný akce, napětí i mrtvých těl.

Kniha je velmi čtivá a doslova se do ní ponoříte, budete číst a číst, dokud nezjistíte, jak to všechno doopravdy bylo. Něco vás nutí soustředit se na děj a hlavně nad ním pořádně přemýšlet, aby vám nic neuniklo.
Rozhodně na mě kniha udělala dojem a ráda jsem si vychutnala každou její větu, přesto se nejedná o nejlehčí knihu, protože na ni musíte hodně soustředit. Takže to není žádná lehká odpočinková četba.

Harinka
28.05.2013 5 z 5

Super, super, super, už dlouho jsem tak dobrou knihu nečetla.

greetchen
03.01.2013 5 z 5

Napětí, tajemství, postupné odhalování šokujících pravd... V tomto bravurně napsaném psychothrilleru najdete vše. A v brilatní kvalitě. Tahle kniha je podle mne jasným adeptem na bestseller a doufám, že i když jsem první, kdo ji zde přečetl a ohodnotil, nezůstanu posledním.

Oč jde? Nechci prozrazovat o obsahu víc, než je uvedeno v popisu, abych zbytečně nespoilerovala a neochuzovala vás o vlastní prožitek z knihy. Příběh začíná pozvolna a k jedné nitce se pomalu připlétají další, které se vzájemně proplétají a propojují. Každá postava má vlastní nemalou roli a svůj silný příběh. Každá postava je vykreslena dostatečně důrazně, má prostor, ale nezastiňuje ostatní. Jednotlivé linky se střídají, ale přitom udržují nit příběhu jasnou. Má to děj, spád, logiku, přesto plno zvratů a překvapení, autoři si s čtenářem hrají a převezou i ostříleného milovníka detektivek (protože tohle není jenom obyčejná detektivka!).

Je to kniha, která vás vtáhne, ze které vás bude mrazit, která vás překvapí i rozčílí, ale i donutí zamyslet se, co byste na místě dotyčných postav dělali vy. Pro mě osobně nejlepší kniha ve svém žánru, která se mi tento rok dostala do ruky. Doporučuji všemi deseti.

Autoři knihy

Neal Baer
americká, 1955

Kniha Až na konečnou tmy je v

Přečtených70x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce101x
Chystám se číst34x
Chci si koupit4x