Audrey Hepburnová

Audrey Hepburnová https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15861/bmid_audrey-hepburnova-65a7aa9db1c64.jpg 4 62 13

Talentovaná, laskavá, štědrá a okouzlující - je opravdu těžké říci něco špatného o Audrey Hepburnové. A na konci Parisovy precizní biografie si uvědomíte, že jste připraveni utkat se s každým, kdo by si o tom dovolil pochybovat. Parisova výpověď je ve srovnání s jinými biografiemi Hepburnové rozhodně osobnější. Příčinou toho může být skutečnost, že Paris měl bližší vztah k její rodině a přátelům, ale důvodem je i to, že je velmi dobrý autor, který dokáže najít vhodný poměr mezi osobním detailem a pozorováním. Paris věnoval Hepburnové biografii chytrou a plnou účasti - přesně takovou, jakou si zasloužila. Stojí vysoko nad obvyklými životopisy celebrit a nikdy se nespokojuje jen s reprodukcí toho, co se povídá. Je to od začátku do konce solidní a pečlivý výčet, který dodává kouzlu Hepburnové možnost zazářit ještě víc. „Skvělá výpověď o osobním životě jedné z největších hereček své doby.“ – San Francisco Chronicle „Hepburnová byla inteligentní a zajímavá žena, která svou profesi vnímala realisticky. To je jasně patrné z celé knížky. Už proto stojí za to si ji koupit.“ – The Providence Jouranl-Bulletin „Pečlivě shromážděné informace, elegantně napsané.“ – The Scotsman „Paris věnoval Hepburnové biografii chytrou a plnou účasti – přesně takovou jakou si zasloužila. Stojí vysoko nad obvyklými životopisy celebrit a nikdy se nespokojuje jen s reprodukcí toho, co se povídá. Je to od začátku do konce solidní a pečlivý výčet, který dodává kouzlu Hepburnové možnost zazářit ještě víc.“ – The Daily Telegraph „Parisova výpověď je ve srovnání s jinými biografiemi Hepburnové rozhodně osobnější. Příčinou toho může být skutečnost, že Paris měl bližší vztah k její rodině a přátelům, ale důvodem je rozhodně i to, že je velmi dobrý autor, který dokáže najít vhodný poměr mezi osobním detailem a pozorováním. Kromě šarmu a elegance měla Hepburnová i soucitné srdce; a právě to se podařilo Parisovi zachytit.“ – Booklist „Autor odvedl skvělou práci. Podařilo se mu zachytit skutečnou Hepburnovou.“ – The Atlanta Journal-Constitution „Stejně elegantní, nezapomenutelná a plná účasti jako námět sám.“ – Chattanooga Free Press „Paris nepatří mezi běžné životopisce... jeho precizní a fundovaný průzkum staví knihu o Audrey Hepburnové do kategorie Louise Brookse a Garbo.“ – Milwaukee Yournal Sentinel... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry Umění
Vydáno: , BB art
Originální název:

Audrey Hepburn , 1996


více info...

Přidat komentář

Katka2382
24.08.2023 3 z 5

No určitě to je velmi rozsáhlá biografie,chvilkama mi přišlo že až moc.Místy je to až zbytečně chaotické a přelidněné.
Nejvíce se mi libil samotný závěr knihy kde autor popisuje její mise pro UNICEF.A na úplném konci jsem byla až dojatá.

andrii24
02.08.2023

Dráhy a břehy, podstatné podstavce drahé slečny s tulipány a pralinkami, k níž přistoupil, u které vílí Amor "zakročil." "Do hodiny" vykouzlil bytost éterické povahy, motýlkovských šatů, sněhurkovských vlasů, mléčné pleti, s červenkovými úsměvy.


Pítrs85
05.05.2022 4 z 5

Nejlepší biografie o této výjimečné herečce, která je u nás k dostání. Psána poutavě, nebulvární formou, přestože se kromě filmové kariéry věnuje i hereččinu soukromí. Na jejím začátku, při dětství Audrey, jsem měl mrazení v zádech, při jejím konci mi zase ukápla slza. Pro fanoušky povinnost.

DědaMráz
17.06.2021 4 z 5

Hrabal jsem se v knižním koutku ženy a našel tohle. Za fenomenální knihu bych to neoznačil, ale kdyby byla většina neautorizovaných biografií napsána takhle, tak by bylo určitě v literárním světě lépe. Upřímně nebavila mě "prostřední třetina" knihy, tedy léta herecká, to bylo vážně nudné, ale on ten herecký život možná takový bude, nevím. Samozřejmě některé věci jdou hodně po povrchu, ale já nemám potřebu řešit její vzhled nebo postavu nebo její popkulturní odkaz.

Ufonka123
10.07.2019 5 z 5

Úžasná kniha o úžasné osobě. Jedna z nejlepších hereček všech dob!

poupatko1
14.12.2018 4 z 5

Velmi dobře napsaný životopis

Bartys25
10.10.2018 5 z 5

Moc příjemné čtení o této křehké ženě.

MíšaS.
26.04.2017 5 z 5

Skvělý životopis. Jsem její velká fanynka...

janinka1438
19.04.2016 1 z 5

Za mě velmi nudně a hlavně faktograficky napsaná biografie. Ztrácela jsem se v množství jmen, zvláště v části o její filmové tvorbě. Jedna z mála knih, kterou jsem ani nedočetla a poslala dál. Doufám, že narazím na jinou životopisnou knihu o této legendě.

zuzi1162
25.11.2014 5 z 5

Pěkná bichle, ale bavila mě celá.

LukVan
23.09.2014 5 z 5

Fenomenální kniha!!! Jako fanda jsem to přečetl raz dva. Jelikož Audrey nenapsala svou autobiografii, tak tohleto by mohlo posloužit jako dostatečná náhrada.

taikatalvi
16.01.2013 5 z 5

Naozaj skvelo napísaná kniha. Nutnosť každého fanúšika. Zaujímavá obrazová príloha a dozviete sa mnoho zaujímavostí, čo sa dialo počas natáčania filmov v ktorých Audrey hrala, o jej súkromí a slávnych ľuďoch z jej okolia a vzťahoch s nimi.

veronique
23.08.2012 3 z 5

Tři hvězdičky + jedna navíc za kapitoly o Audřině činnosti pro UNICEF a kapitoly věnované jejím posledním dnům, upřímně mně dojaly.

Štítky knihy

životopisy, biografie herečky Audrey Hepburnová, herečka, 1929-1993

Autorovy knížky

Barry Paris
americká, 1948
2006  83%Audrey Hepburnová

Kniha Audrey Hepburnová je v

Právě čtených2x
Přečtených81x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených7x
Knihotéce54x
Chystám se číst50x
Chci si koupit18x
dalších seznamech2x