Ať zemře král

Ať zemře král https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/183939/bmid_at-zemre-kral-YZe-183939.jpg 4 30 11

Slyšeli jste už o středověkém císaři, který ovládal mnoho jazyků, vydával psané zákony a sám psal knihy? Jde o Fridricha II., který chtěl řídit politiku tehdejšího světa. Právě on se stal velkým vzorem Karla IV. Dramatický román Antonína Polácha nás zavádí do Itálie poloviny 13. století. Nenávist mezi císařem a papežem dosáhla vrcholu a Inocenc IV. vyzval k vraždě panovníka. Právě proto přijíždí do hlavního města Sicilského království Alessandro Bardone, osobní strážce, který už chránil životy jiných vznešených osobností. Nyní má vypátrat atentátníka, jenž se skrývá někde v paláci. Alessandro se zhostí sebevědomě svého úkolu, ale brzy poznává, že čelí nebezpečnému a zrádnému protivníkovi. Bude dost rychlý, aby dokázal císaře před vrahem ubránit?... celý text

Přidat komentář

katka134
26.12.2018 4 z 5

Z počátku se mi příběh zdál zdlouhavý, asi proto že jsem tušila kdo za vším stojí. Když konečně Alessandro prohlédl, mě čtení zaujalo. Naštěstí se celkově dobře četla.
Zajímavá historie Sicilského království související s královstvím Českým.

JanzPardubic
25.02.2018 4 z 5

Kniha na pomezí historického románu a detektivky odehrávající se na konci vlády císaře Fridricha II. Znám zdařilejší díla od Antonína Polácha, ale tato knížka rozhodně neurazí a ve srovnání s jinou produkcí „historických“ románů z období středověku je to beze sporu dílo nadprůměrné.


minek
16.11.2017 4 z 5

Docela čtivá historická "detektivka". Hlavníhrdina je sice trochu sebestředný a zhruba od poloviny románu bylo jasné, kdo je atentátník. Přesto jsem knihu přečetl v jednom zátahu a jako odpočinkové čtení s náhledem do historických událostí a souvislostí ji doporučuji k přečtení.

oli.rock
19.01.2017 5 z 5

Miluji historickou beletrii a knihy od A. Polácha obzvláště!

Dandulka
21.08.2015 3 z 5

Další malé zklamání....... Nic moc ke čtení. Mně se to popravdě nelíbilo vůbec.

kryspin66
30.06.2015 4 z 5

Kniha mi mile překvapila, rozhodně stojí za přečtení. Doporučuji.

Thebookman
14.06.2015 5 z 5

Velice čtivě napsaná kniha. Četl jsem ji cca před rokem, přesto si na hlavní postavy a děj pamatuji. Byl by podle této knihy i zajímavý film. :-)

shenandoah
01.03.2015 3 z 5

Narozdíl od mnou dříve čtené Richenzy mě tahle kniha nedokázala připoutat. Možná to bylo stylem vyprávění a autorovým slovníkem, možná samotným hrdinou, který nahlas mluvil o své chytrosti a dalších skvělých vlastnostech, ale horko těžko to dokazoval (radši mám postavy, které o tom tolik nemluví, ale více konají) a navíc knize scházel nějaký okamžik překvapení. Nejspíš z toho všechny tyto znaky pro mě udělaly další průměrnou historickou detektivku.

renefer
05.04.2014 4 z 5

Výborný historický román o císaři Fridrichu II., o kterém se, příznám, nic moc nevěděla. Kniha nepostrádá romantiku, napětí i historické data, děj má spád. Ještě do poloviny knihy jsem chtěla dát plný počet hvězdiček, ale odradila mě tupá hlavní postava. Nemyslím, že by někdo mohl být až tak zamilovaný, aby mu to nedošlo.
Od autora jsem četla Stín Persepole, který můžu jen doporučit. Brala jsem tuhle knihu na desetidenní dovolenou k moři s tím, že takovou bichli ani nepřečtu a už po dvou dnech jsem ji měla zhltnutou.
Vedle Vaňkové určitě další skvělý český spisovatel historických knih.

knihomol 61
21.02.2014 5 z 5

Kniha opět šikovně zapadá do popisu historie,ale přednost nyní autor dává pohledu hlavního rdiny na celou situaci.Knížka je nejen dějově napínavá ,ale autor zde hodně pracuje s charakteristikami a a vlastnostmi postav. Celý děj vede k logickým zamýšlením v daných situacích. Mohla bych i říci,že celkově z románu cítím i nemálo fylozofických myšlenek, které knize knihu povyšují nad ostatní románovou četbu. Doporučuji!

Lenka4
29.12.2013 4 z 5

Ze začátku se zdá, že se přijíždí superhrdina, který inteligencí i zdatností všechno vyřeší a všechny překoná, jak tomu nezřídka v dobrodružné literatuře bývá. Naštěstí podlehne slabosti a dělá chyby, což mu sice moc neprospívá, avšak románu ano. Prostředí císařského paláce je zajímavou kulisou. Kniha je čtivá, napínavá. Příběh však narušují některé nelogické scény. Kladně lze hodnotit originálně vymyšlený způsob vraždy.