Asterix u Belgů

Asterix u Belgů https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43564/bmid_asterix-u-belgu-Sfq-43564.jpg 4 96 9

Asterixova dobrodružství série

< 24. díl >

Římané v okolí neporažené galské osady se najednou začnou chovat velice uvolněně a spokojeně. Když Asterix s Obelixem začnou pátrat po důvodech, ukáže se, že jsou to jednotky převelené z Belgie. Julius Caesar se nechal slyšet, že ze všech národů Galie jsou Belgové nejudatnější a jeho vyčerpané legie si teď chodí k vesnici našich hrdinů odpočinout! Něco takového si ovšem náčelník Majestatix nemůže nechat líbit, a tak vyráží v doporovodu Asterixe a Obelixe do Belgie, aby se osobně přesvědčil, jak je to s tou udatností.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Astérix chez les Belges , 1979


více info...

Přidat komentář

valda
15.09.2023 4 z 5

Asterix je můj oblíbený komiks. Vydrželo to od dětství do dospělosti. Tentokrát se Asterix s Obelixem vydávají ke kmenu Belgů. Belgové se považují za nejobávanější nepřátele Římské říše. Za to se ale považují i Galové. Je tak tedy potřeba vymyslet, jak rozhodnout, kdo je obávanější.
Je to klasický Asterix, se spoustou srandy, narážek na historii (třeba hranolky). Možná příběh patří k těm slabším, ale i tak je to velká zábava, jako všichni Asterixové.

Worbitka89
07.04.2023 5 z 5

Asterixova klasika, ty jmena mě vždycky dostanou :), A jejich putování po světě ze mě udělalo cestovatele.


yaoiyuri
13.07.2021 4 z 5

Obelix: Tak to ne! Druid povídal, že jestli s tebou nepůjdeme, nemuselo by to dobře skončit… a když to neskončí dobře, nebudou na konci příběhu divočáci…

Díl, který nijak výrazně nevybočuje ze schématu “Asterix v / na / u” - se všemi klady i zápory.

Belgové jsou sympaťáci a hlavně - dokážou Římanům zatopit i bez kouzelného lektvaru, na což naši hrdinové ve své honbě za titulem nejudatnějších bojovníků nějak neberou zřetel. Hm.
Pobavilo tajemné neutrální loďstvo. :D

Gordonlord
09.07.2021 2 z 5

Julius Caesar označil Belgy jako nejbojovnější národ, což se našim Galům samozřejmě nelíbí a proto vyzvou Belgy na soutěž v tom, komu se podaří zlikvidovat více Římských táborů, přičemž rozsoudit oba kmeny by měl sám Julius Caesar.

Zajímavá zápletka, ze které toho možná šlo vytěžit mnohem více. Takhle se už po 24. máme smát tomu, jak jsou Římané z Galů podělaní a jak si je Galové podávají jen tak pro zábavu. No... Dobře.

Nejhorší to není, ale jistá únava materiálu a nekonečné opakování stejných vtipů začíná po tolikaté už pomalu ztrácet sílu a začíná unavovat. A to nejen kvůli absenci skutečně dobrých dialogů a nápaditého humoru, který byl v prvních dílech na denním pořádku.

Disease
07.01.2020 4 z 5

Není to úplně top cestovní díl, Belgové nejsou takoví blázni jako Británci, ale zato mají přesnídávky. Vtipy a popkulturní odkazy jako téměř vždy plně funkční.

Kuža007
09.09.2019 5 z 5

Další skvělý díl. Díky jednomu výroku Julia Caesara začnou Galové a Belgové soutěžit o to, kdo je udatnější. Myslím, že až na Caesara a jeho legie se to soutěžení všem líbí.

Atlantis
09.09.2018 4 z 5

Slušný díl, ve kterém ale opět narazíte na klasická klišé všech příběhů s Asterixem, které se odehrávají v cizině. Hlavně nacpat co nejvíce narážek na danou zemi. Vtipy tentokrát naštěstí často fungují.

aychend
04.05.2013 3 z 5

Galů je nespočet a přivedli si smečky divokých psů. Také jim pomáhá jakési tajemné neutrální vojsko. :-DDD Pár vtipných momentů, ale nebylo to ono. :-(

Boidil
18.07.2012 5 z 5

Asterixovi musím dát 5/5, protože patří mezi nejlepší komixy na světě. :)
A tento díl byl obzvlášť povedený. :))

Kniha Asterix u Belgů je v

Přečtených142x
Doporučených8x
Knihotéce51x
Chystám se číst8x
Chci si koupit7x