Kaat

Kaat https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22765/bmid_kaat-UOl-22765.jpg 4 57 11

Asterion série

< 1. díl >

1. kniha série Asterion. První kniha ze světa Asterionu sestává z klasických dobrodružných příběhů viděných pozoruhodným pohledem – přes meče Eldebranských katů. Zbyněk „Gilgalad" Holub dokazuje, že i když je nováček, umí napsat strhující vyprávění, přičemž jednoduché příběhy se mu dohromady splétají ve složitý a zajímavý celek.... celý text

Přidat komentář

Lele61
19.08.2023 3 z 5

Knížka celkem 9 fantasy povídek zatím nepříliš známého českého autora z prostředí světa Asterionu, které navzájem propojuje pohled skrze optiku mečů Eldebranských mistrů popravčích. Zatím je to takový spíše oddechový průměr, jednoduché příběhy, které sice místy pobaví, ale nijak zvlášť nezaujmou. Můžete si přečíst, ale nemusíte a o nic podstatného nepřijdete. Já se k tomu rozhodně vracet nebudu. Mimochodem zakoupeno "za babku" v Levných knihách.

Hauny
18.12.2022 3 z 5

K cechu Eldebrandských katů jsem se dostala přes kamaráda, i když jsem měla v plánu samozřejmě úplně jiné čtení. Letěl kvůli ní za mnou až k vlaku na nádraží :) A asi to stálo za to. Tahle kniha taky. S českými fantasy povídkami a světem Asterionu se setkávám prvně a čtení bylo moc fajn - i když jsem si u některých částí trochu klepala do čelíčka (primárně povídka se studnou a bílým panterem... to bylo něco příšernýho). Všechny jsou psané velmi čtivým stylem, v některých částech jsem se fakt hodně nasmála /Povídka o první Asterionské CK - hlavně postava Henka, ty jeho hlášky mi navěky utkví v hlavě a taky jméno Vokouněk Vošáhlo, to miluju/, ale že bych se od knihy nemohla odtrhnout se říct nedá. Balancuju stále mezi 4 a 3 hvězdičkama, ale nakonec se přikláním k těm třem.. V plánu je zbytek serie!


jan7113
01.06.2022 3 z 5

Docela příjemné povídky o spravedlivých Eldebranských katech. Některé i celkem vtipné. Jen jsem se trochu ztrácel v postavách.

Malarkey
04.02.2022 4 z 5

Ačkoliv se jedná o sérii povídek, je kniha Kaat jedna z těch nejlepších povídkových knih, co jsem kdy četl. Poprvé jsem se se světem Asterionu setkal u knihy Krumpáč a motyky, díky které jsem se dostal i k samotnému nakladatelství Strak na vrbě. Už to značilo super nápady autora, který si s fantastickým světem neuvěřitelně hraje a hlavně píše čtivě a zábavně, že nemáte problém v postavách pocítit spravedlnost a hektolitry chlastu. Kaat je ale pro mě opět kvalitní posun dál. Série povídek vypráví příběhy zdejších Eldebranských katů, kteří prochází fantasy světem a udílejí spravedlnost. Některé příběhy tradičně lepší, některé mírně slabší. Žádný ale nenudí. Zajímavé je, že postavy se příběhy prolínají a aby katí legenda dostala zadost, v závěrečné mini povídce O Cechu Eldebrandských katů Vám vysvětlí i vznik samotného cechu a co je to Kaat. Ta mi spolu s povídkou Spravedlivý a trestající přišla jednoznačně top. Kdyby se mi do ruky dostaly další příběhy z tohoto světa, budu se na ně hodně těšit.

olle3
12.01.2022 3 z 5

Verdikt: Pohodové fantasy, které neurazí, ale ani nezvedne z prkýnka. Pobaví, zabaví, ale neutkví.

Babsy
30.01.2018 4 z 5

Rozhodně knížka do pohody. Styl autorova psaní je velmi plynulý, chytlavý a bez zbytečného protahování. Celkově je knížka podle mě velmi čtivá, místy dost zábavná, ale i napínavá. Se světem Asterion se terpve seznamuji a myslím, že tohle je skvělý start. Taktéž jsem čekala na konci lepší propojení všech postav, ale možná právě i kvůli tomu si rozhodně hodlám přečíst další díly. Jako oddychové čtení doporučuji.

dusan122
04.02.2014 3 z 5

Škoda,že jsou to jen povídky.Je to takové neucelené.Snad příště bude román.

Rawen616
04.09.2013 3 z 5

Oddechové fantasy. Nepřečtením o nic zásadního nepřijdete ale přečtením chybu taky neuděláte.

Gwin
10.08.2013 4 z 5

Pěkný soubor povídek. Nejsou nijak světoborné, jsou jednoduché, ale zato velice čtivé, zábavné a napínavé.

Kdyby se zde nevyskytovalo několik názvů měst, nebylo by jak poznat, že se jedná o prostředí Asterionu.

Textařka
02.08.2013 5 z 5

Kniha se mi četla vážně dobře. Jednoduše popsané prostředí bez nějakých zbytečných přikrášlení, postavy sympatické. U některých scén jsem se skvěle bavila, byly popsány s lehkostí a působily skutečně.
Co mě mrzelo, zvlášť podle úvodního popisu, že se jednotlivé příběhy nespojily v jeden celek víc. Ten prostor tam rozhodně byl a po této stránce mi to přišlo malinko nedotažené. I tak se ale kniha zařadila mezi mé oblíbené (až tak, že jsem si zde udělala registraci kvůli ní :D ).
Formální nedostatek - vypadávající stránky.

Otto von Pluto
11.04.2012 1 z 5

Přeplácané a notně přitažené za vlasy.